Hoe daal je af met een elektrische mountainbike?

Wij beoordelen dit product met een:

In het verleden moest je altijd zelf trappen op een mountainbike, maar met de komst van de e-MTB is dit niet langer het geval. Vooral afdalen op je elektrische mountainbike zorgt voor veel plezier, al kan dit ook uitdagend zijn. Gebruik daarom de volgende tips om veilig af te dalen en je hierbij optimaal plezier kunt beleven!

Tip 1: Rem op het juiste moment

Bij het afdalen op je elektrische mountainbike is het van groot belang om je snelheid gecontroleerd te verminderen. Vooral afremmen op het juiste moment is cruciaal. Je doet er dan ook goed aan om te anticiperen op een bocht en te remmen voordat je de bocht ingaat. Hiermee verminder je de snelheid, waardoor je meer controle en grip hebt tijdens het sturen. Daarnaast is het een goed idee om vooral de achterrem te gebruiken. Je kantelt hierdoor niet naar voren, wat veiliger is.

Tip 2: Houd je ogen op de weg

Kijk nooit naar achteren terwijl je op een elektrische mountainbike een heuvel of berg afgaat. Houd je blik dus naar voren. Zo zie je de gevaren op de route, maar bepaal je ook eenvoudig welke lijnen het beste zijn. Overigens is het niet alleen tijdens een afdaling belangrijk om je ogen op de weg te houden, bijvoorbeeld ook bij druk verkeer als je op de elektrische bakfiets je kind naar school brengt.

Tip 3: Fiets ontspannen en losjes

Als je voor het eerst op de elektrische mountainbike een berg opgaat, is de kans groot dat je je wat gespannen voelt. Voorkom dit en laat juist je fiets het werk doen als het gaat om de afdaling. Je moet je stuur dus niet te strak vasthouden, het is beter om je armen te ontspannen. Ditzelfde geldt voor je benen. Je lichaam functioneert hierdoor een beetje als een veersysteem, wat ervoor zorgt dat je behendiger kunt fietsen en sturen.

Tip 4: Volg iemand anders

Voor beginners is het verstandig om tijdens de afdaling een ander te volgen. Je werkt hierdoor aan je rijvaardigheid terwijl je geen lijnen hoeft te kiezen, dit wordt immers door degene voor je gedaan. Volg dan wel iemand die al meer ervaring en kennis heeft op het vlak van afdalingen, maar overleg goed met de ander en wees vooral in het begin terughoudend met de snelheid.

Tip 5: Houd contact met de grond

Je elektrische mountainbike bevat geweldige veringstechnologie, maak hier dan ook gebruik van! Hierdoor is het een goed idee om tijdens de afdaling je gewicht op de fiets te laten zakken. Pomp je e-bike met je armen terwijl je over obstakels gaat. Je behoudt hierdoor beter de grip met de grond, wat ervoor zorgt dat je meer controle hebt tijdens het fietsen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant