Voordelen van EPDM-dakbedekking met daktrimmen

Wij beoordelen dit product met een:

Ben je op zoek naar een dak dat duurzaam en rendabel is? Zo ja, dan is EPDM-dakbedekking met daktrimmen wellicht de perfecte optie voor jou. Dit type dak is zeer energiezuinig en kan bij goed onderhoud tot 50 jaar meegaan. In dit artikel kijken we naar enkele voordelen van het kiezen van een EPDM-dakbedekking met daktrimmen.

Kosteneffectiviteit

EPDM daken zijn een van de meest betaalbare soorten daken die op de markt verkrijgbaar zijn. Dit type dak is gemaakt van ethyleen-propyleen rubber, een synthetisch rubber dat zeer goed bestand is tegen weersomstandigheden, zoals hagel, sneeuw en wind. Omdat het gemaakt is van een duurzaam materiaal, vergt het minder onderhoud dan andere soorten daken en gaat het langer mee dan de meeste. Dat maakt het op de lange termijn voordeliger.

Energie-efficiëntie

EPDM daken zijn ook ongelooflijk energiezuinig omdat ze een uitstekende isolatie bieden tegen warmteoverdracht. De zwarte kleur absorbeert warmte tijdens de zomermaanden en reflecteert die terug naar buiten tijdens de wintermaanden, wat betekent dat je minder geld hoeft uit te geven om je huis het hele jaar door comfortabel te houden. Bovendien helpen ze je energierekening tot 40% te verlagen.

Duurzaamheid

Bij correcte installatie kan een EPDM dak tot 50 jaar of meer meegaan. Behalve dat dit type dak duurzaam is en lang meegaat, biedt het ook superieure bescherming tegen zware weersomstandigheden zoals harde wind, hagelbuien, zware regenval, extreme temperaturen en UV-stralen van de zon. Het is ook bestand tegen schade door druk voetverkeer of zware voorwerpen die op het oppervlak vallen, dankzij zijn schokabsorberende kwaliteiten.

Daktrimmen

Ga je EPDM-dakbedekking aanbrengen op een plat dan? Dan zitten er ook voordelen aan als je daktrimmen bevestigd aan het dak. Omdat het niet al te goed is als een EPDM dak veel zon aantrekt, is het verstandig om daktrimmen aan te brengen. Waarom? Daktrimmen zorgen ervoor dat het zonlicht weerkaatst, waardoor het dak niet te veel hitte aantrekt. Naast dit effectieve voordeel, biedt het uiteraard ook een esthetisch voordeel. Je dak krijgt namelijk echt een finishing touch als je daktrimmen aanbrengt op je dak.

Conclusie

EPDM dakbedekkingssystemen met daktrimmen bieden veel voordelen ten opzichte van traditionele leiendaken. Niet alleen zijn ze kosteneffectief en energiezuinig, maar ze zijn ook ongelooflijk duurzaam en gaan lang mee. Met de juiste installatie en regelmatig onderhoud kunnen deze daken gemakkelijk tot 50 jaar of meer meegaan. Als je op zoek bent naar een betrouwbare oplossing die je huis jarenlang beschermt, dan is een EPDM systeem misschien wel iets voor jou.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant