FertiReady, de beste voorbereiding op je vruchtbaarheidstraject

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

FertiReady is een actieve coachende app voor mannen en vrouwen die aan de start van hun vruchtbaarheidsbehandeling staan. Als je een kinderwens hebt en te maken krijgt met vruchtbaarheidsproblemen, heeft dat impact op je leven. Als je besluit met een vruchtbaarheidsbehandeling te starten om je zwangerschapskansen te vergroten, opent dit een weg die niet altijd makkelijk wordt afgelegd. Er volgen nieuwe ervaringen op fysiek gebied, maar ook op mentaal gebied kan de behandeling ingrijpend zijn. Om je hierin goed te begeleiden is er dé app FertiReady.

Coachende app

Een vruchtbaarheidsbehandeling heeft impact op de levensankers van je leven, op: jezelf, je relatie, familieverbanden, vriendschappen en werk. Dat is je hele leven! Om ervoor te zorgen dat deze pijlers in je leven stevig blijven staan begeleidt FertiReady je op al deze gebieden. Door de variatie aan onderwerpen en tools krijg je vat op eventuele uitdagingen die er tijdens je traject kunnen zijn.

De actieve app begeleid je stap voor stap tijdens je behandeltraject, waardoor je altijd stappen vooruit kunt blijven zetten.

Uitdagingen

Dat het (nog) niet lukt om zwanger te worden, kan van invloed zijn op hoe je naar jezelf kijkt. Ik hoor regelmatig vrouwen zeggen dat ze zich voelen falen als vrouw, of mannen die zich aangetast voelen in hun mannelijkheid. Die impact op het zelfbeeld kan groot zijn. Daarnaast wordt er ook regelmatig besproken hoe je met de situatie omgaat als al je vriendinnen/vrienden kinderen hebben en jij niet, maar je wilt het zo graag.

Hoe zorg je dat de vriendschap voor beide partijen fijn blijft? En wat als je jongere zusje verteld dat ze zwanger is en je voelt je ingehaald? Dat zijn complexe gevoelens waar je graag een weg in wilt vinden. Maar ook je liefdesrelatie blijft vaak niet ongemoeid tijdens een fertiliteitstraject. Wat doe je als de behandelingen zo’n zwaar onderdeel van jullie leven is geworden, dat het een negatief effect op je relatie krijgt? En hoe zorg je dat je je werk goed kunt blijven doen, naast zo’n intensief traject?

Dit zijn voorbeelden van uitdagingen waar (bijna) iedereen tegenaan loopt. Zowel mannen als vrouwen. FertiReady zorgt ervoor dat je deze uitdagingen op een gezonde manier aan kunt.

Verscheidenheid aan functies

Door de verscheidenheid aan functies, zoals artikelen, video’s, opdrachten en vragen zorgt FertiReady er op een dynamische manier voor dat je de regie over zowel je behandeltraject, als je leven zult behouden.

In de praktijk

Als je de app opent, kan je direct meten op welk levensanker er werk aan de winkel is. Als je dit hebt gedaan, pak je het desbetreffende levensanker erbij en stel je dit als actief doel in om aan te werken. Bij elk doel zijn er opdrachten, vragen, artikelen en video’s. Door elk doel aan te pakken, zal je zien dat je steeds meer grip op jezelf en het traject krijgt.

Daarnaast is er het dagboek, waarin je op elk moment van de dag even kan noteren hoe het met je gaat, je kunt je stemming invoeren en op elk moment weer de balans van je levensankers meten.

Het Gezinsleven - fertiready-app-onboarding
Het Gezinsleven - fertiready-app-dagboek-gevuld

Missie

De missie van FertiReady (opgericht door Marijke Linssen): het geven van goede mentale begeleiding aan mannen en vrouwen die vruchtbaarheidsbehandelingen ondergaan. In de ziekenhuizen en klinieken is er goede begeleiding op het fysieke deel van de behandeling, maar het mentale deel wordt nogal eens onderschat. Daarom ben is Marijke al jaren bezig met veel verschillende projecten om fertiliteitspatiënten ook op dit gebied de juiste begeleiding aan te bieden.

Dit doet Marijke in haar coachingspraktijk ‘De Levenscomponist’ door cliënten te coachen. Als door het schrijven van haar boek ‘Verborgen Verlangen’ coachingsboek voor koppels tijdens vruchtbaarheidsbehandelingen. Marijke is een echte specialist en geeft ook lezingen en trainingen aan patiënten, artsen en verpleegkundigen in binnen- en buitenland.

De app is voor iedereen gratis te downloaden in de App store, of Google Play.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant