Financiële zekerheid opbouwen: een stappenplan voor sparen en beleggen

Wij beoordelen dit product met een:

We willen allemaal die financiële zekerheid, maar moet je beginnen? In dit artikel geven we je een stappenplan dat je helpt om sneller te sparen en je geld voor je te laten werken. Zo bereik je eerder die felbegeerde financiële zekerheid!

Stap 1: Stel doelen vast

Begin met het stellen van duidelijke doelen. Wat wil je bereiken? Een huis kopen, een droomreis maken, of gewoon een financieel buffertje opbouwen? Doelen stellen is erg belangrijk. Met een doel weet je precies waar je naartoe werkt en word je gemotiveerd om consistent te sparen en te beleggen.

Stap 2: Budgetteren

Een goed budget is de basis. Het helpt je bijhouden waar je geld naartoe gaat en helpt je om aan het einde van de maand meer geld over te houden. Elke euro telt, dus houd ze in de gaten! Met een budget bewaar je het overzicht over je financiën en voorkom je dat je geld uitgeeft aan onnodige impulsaankopen.

Stap 3: Automatisch sparen

Sparen begint natuurlijk met geld overmaken van je betaalrekening naar je spaarrekening. Dit proces kun je automatiseren. De meeste banken ondersteunen automatische overschrijvingen. Je stelt dan een automatische overschrijving in van je betaalrekening naar je spaarrekening. Stel deze overschrijving in op de dag dat je je salaris ontvangt. Zo kun je niet in de verleiding komen om je salaris te besteden aan onnodige impulsaankopen. Dit is misschien wel een van de meest effectieve manieren om sneller te sparen.

Stap 4: Dompel jezelf onder in beheerd beleggen

Eenvoudig beleggen klinkt misschien wat ongeloofwaardig, want aandelen, obligaties en beurzen zijn behoorlijk ingewikkeld. Toch is het voor iedereen mogelijk om te beleggen, ook zonder al te veel kennis of ervaring! Je zet simpelweg je geld aan het werk onder het toeziend oog van vermogensbeheerders. Zij zijn experts als het gaat om beleggen en het beheren van de risico’s hiervan.

Stap 5: Blijf doorsparen

Als je je geld laat beleggen door een vermogensbeheerder, dan heb je je geld ‘aan het werk gezet’. Dat is heel mooi, want je vermogen groeit nu verder, zonder dat je hier zelf verder iets voor heft te doen. Voor veel mensen is het vanaf dat moment verleidelijk om te stoppen met sparen. Maak niet dezelfde fout! Het mooie van vermogensbeheer is juist dat het je vermogensgroei versnelt. Je bouwt consistent vermogen op door te sparen, maar met vermogensbeheer doe je er nog een schepje bovenop. Door het tempo op deze manier op te voeren, bereik je veel sneller financiële zekerheid.

MeDirect Bank is een handelsnaam van MeDirect Bank (Malta) plc, geregistreerd onder bedrijfsnummer C34125, MeDirect heeft een vergunning van de Malta Financial Services Authority om bankactiviteiten uit te voeren in overeenstemming met de Maltese Banking Act (Cap. 371) en beleggingsdiensten onder de Maltese Investment Services Act (Cap. 370).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant