Verkeersinformatie via de Flitsmeister TWO

Wij beoordelen dit product met een:

Inmiddels is iedereen wel bekend met de app van Flitsmeister. Deze mobiele app waarschuwt je voor de welbekende flitsers maar dat is al geruime tijd niet meer de enige functionaliteit. Flitsmeister waarschuwt je voor files, gevaarlijke situaties op de weg en hulpvoortuigen in je buurt. Daarnaast biedt het ook de mogelijkheid voor ritregistratie, vinden van parkeergelegenheden en navigeren. Inmiddels is Flitsmeister dus flink uitgebreid met zijn diensten en is het een onmisbare tool voor jou als automobilist.

Het enige nadeel waar ik zelf vaak last van heb is dat ik de app regelmatig vergeet aan te zetten als ik instap. Daar heeft Flitsmeister nu een oplossing voor bedacht met de Flitsmeister TWO.

De Flitsmeister TWO

De Flitsmeister TWO is, zoals de naam al zegt, het tweede hardware-product van Flitsmeister en dus de opvolger van de ONE. Dit apparaat kan je zeer gemakkelijk koppelen met de de Flitsmeister-app. Je kunt de app zo instellen dat hij automatisch opstart zodra hij verbinding maakt met de de TWO. De TWO is met name handig voor auto’s die niet beschikken over Apple Carplay of Android en de telefoon in de broekzak houden of op een plek waar je niet makkelijk het scherm kunt bekijken. Ik beschik zelf wel over Apple Carplay maar vind het gewoon prettig om de extra signalering te ontvangen. De TWO voor deze review werd beschikbaar gesteld door Flitsmeister zelf.

Het Gezinsleven - Flitsmeister two 1

De installatie

Bij het uitpakken van de Flitsmeister zien we direct dat er twee verschillende beugeltjes bij zitten en een plakker. Het verschil tussen de twee steuntjes zit hem in de schuinte wat de ene geschikt maakt voor een bevestiging op het dashboard en de andere voor een bevestiging aan het raam. Zelf maak ik gebruik van een bevestiging op het dashboard omdat ik het niet prettig vind als er allemaal dingen op mijn raam geplakt zitten.

Na het uitpakken kan je de TWO aanzetten door de rechterknop 3 seconden ingedrukt te houden. Het verbinden van de TWO met de mobiele app gaat erg eenvoudig. Je opent de app, klikt linksboven op het “hamburger menu” en kiest dan voor de optie Flitsmeister ONE & TWO. Zorg dat je in de buurt bent van de Flitsmeister TWO met je mobiele telefoon en de verbinding wordt automatisch tot stand gebracht.

Als je eenmaal de verbinding tot stand hebt gebracht kan je de TWO gaan testen. Mocht je twijfelen of je nog verbinding hebt kan je dit gemakkelijk controleren. Open de app in de telefoon, klik weer op het hamburgermenu en dan zie je de tekst “verbonden” staan onder de optie Flitsmeister ONE & TWO.

De grootste voordelen in vergelijking met de ONE

Hét grootste voordeel van de TWO in vergelijking met de ONE is dat er naast de bekende geluidjes (welke overigens bij deze twee apparaten hetzelfde zijn gebleven), ook icoontjes op het schermpje zichtbaar zijn. Daarnaast wordt de Flitsmeister TWO met twee verschillende steuntjes geleverd en kan je deze naar de zijkant losklikken van zijn houdertje om hem andersom terug te plaatsen als je hem toch liever aan het raam wilt bevestigen.

Vind je het helemaal niks om je Flitsmeister ergens in je auto vast te plakken dan kan je altijd nog een mooie houder bestellen waarmee je je TWO in het ventilatierooster kunt bevestigen.

flitsmeister two bediening

En nu zorgeloos rijden

Zodra je in de auto stapt en de Flitsmeister aanzet verbindt deze automatisch met je telefoon. Er verschijnt dan ook een groene smiley in het schermpje, net als in de app. De Two zorgt ervoor dat Flitsmeister op je telefoon aan gaat zodra je in de auto stapt. Zo weet je zeker dat je nooit meer een waarschuwing mist en dat is dan ook direct de ideale oplossing voor mijn probleem 😉

Meldingen bevestigen

De TWO produceert een pieptoon wanneer je in de buurt komt van een verkeerssituatie. De piep is vrij duidelijk en hard genoeg. Het display toont het icoon van de betreffende waarschuwing en de maximum snelheid die je mag rijden. Op de TWO zitten zelf maar twee knoppen om een verkeerssituatie te bevestigen of te melden. Met de linkerknop (blauw) kun je een flitser melden, en met de rechterknop knop (rood) een incident.

Ik maak zelf gebruik van een Iphone welke volledig up-to-date is. Helaas meldt Flitsmeister dat er een bug in iOS 15 zit, die automatisch opstarten verhindert. Dat zou in de nieuwe update opgelost moeten worden.

Oplaadbare batterij

De Flitsmeister-app gaat na 5 minuten niet gebruikt te zijn automatisch in een standby modus, dit zie je dan ook direct terug op de TWO. Het schermpje op de Two gaat vervolgens na een paar minuten uit, maar gebruikt uiteraard een klein beetje batterij om snel weer actief te zijn. De Flitsmeister Two heeft daarom een oplaadbare ingebouwde lithium batterij, die ongeveer een maand meegaat en op te laden is met een (optioneel) micro-USB-kabeltje.

Net zoals de app werkt de Two overal binnen Europa. Ik weet alleen niet of in Duitsland het verstandig is om het apparaatje te gebruiken als je geen bijrijder naast je hebt zitten, die hem wel mag bedienen volgens de wet. Maar goed, de boete is 75 euro, en de pakkans klein dus dat valt nog wel te riskeren. Zie ook de Flitsmeister-website.

flitsmeister two dashboard

De aanschafprijs

Je kunt de TWO kopen op de website van Flitsmeister zelf of op bijvoorbeeld bol.com. De prijs van dit apparaatje is € 79,95. De waarschuwingen voor verkeerscontroles zijn natuurlijk erg handig en dat kan er dan ook voor zorgen dat je hem snel kunt terug verdienen. De TWO is gekoppeld aan het Pro-abonnement, deze zit er dan ook een jaar gratis bij voor deze prijs. Na dit jaar betaal je € 1,49 per maand om dit abonnement aan te houden.

De app is recent bijgewerkt, je krijgt geen reclame meer en je kunt je flitshistorie bekijken. Daarnaast zit er voortaan een erg handige feature bij waarmee je een boete die je hebt ontvangen kunt aanvechten vanuit de app.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant