8 snelle fotobewerking tips voor professioneel ogende foto’s‍

Wij beoordelen dit product met een:

De camera’s van tegenwoordig zitten boordevol functies, maar kunnen niet garanderen dat jouw foto’s er geweldig uitzien. Zelfs de duurste camera zal niet elke keer perfecte foto’s maken. Maar met een beetje hulp bij de nabewerking kan je je foto’s er op hun best laten uitzien en ze delen in een Instagram- of Flickr-wereld. De truc is om te investeren in wat fotobewerkingssoftware en slechts een paar minuten te besteden aan het verbeteren van elke opname voordat je deze uploadt naar sociale media.

Verander uw witbalans

Een witbalanscorrectie kan vaak een aanzienlijk verschil maken voor het uiterlijk van je foto’s, vooral als je bij kunstlicht fotografeert. Dit hangt ook af van het type camera dat je gebruikt, dus experimenteer met de verschillende opties op je camera om te zien wat het beste werkt. Je kunt ook de juiste instelling kiezen in je fotobewerkingssoftware. Als je op een bewolkte dag of binnenshuis fotografeert, kan een kleine verandering in de witbalans nodig zijn om ervoor te zorgen dat jouw foto’s niet te blauw of te geel zijn. Als je een flitser gebruikt, heeft je camera waarschijnlijk een witbalansinstelling om dit te compenseren. Als je op een zeer bewolkte dag fotografeert, kan het zijn dat je foto’s te blauw worden; in dat geval kan je dit corrigeren door de witbalans aan te passen.

Het Gezinsleven - Lifestyle - Ondernemen - 8 snelle fotobewerking tips voor professioneel ogende foto's

Selectief verscherpen

Een algemene verscherping van je beeld zal het vrijwel zeker een onnatuurlijk uiterlijk geven, dus het is het beste om selectief te verscherpen, d.w.z. verscherp de gebieden die dat het meest nodig hebben, zoals een afbeelding van het gezicht van een persoon, en vermijd het verscherpen van delen van het beeld met veel details, d.w.z. de lucht op een blauwe zomerdag, of veel gebladerte. Met de meeste moderne fotobewerkingsprogramma’s kan je het beeld verscherpen, maar doe dat selectief. Selecteer het gereedschap “verscherpen” of “onscherpmasker” en pas de instellingen zo aan dat alleen de gebieden worden verscherpt waar dat nodig is.

Draai en fixeer de horizon

Een lichte rotatie van je afbeelding kan nodig zijn om de horizon recht te trekken of de hoek aan te passen. Dit geldt vooral voor landschapsfoto’s waarin de horizon vaak niet recht is. Dit kan worden hersteld met slechts een paar klikken in uw bewerkingssoftware. Dit kan nuttig zijn voor architecturale beelden waarbij de hoek van het gebouw enigszins scheef kan zijn, of zelfs als je een foto van iemand hebt genomen terwijl hij naar zijn telefoon kijkt en zijn hoofd niet recht is. Dit kan gemakkelijk worden aangepast in de bewerkingssoftware.

Helderheid en contrast aanpassen

Sommige foto’s hebben baat bij een kleine aanpassing van de instellingen voor helderheid en contrast. Dit kan vooral nuttig zijn voor buitenopnamen die iets te donker lijken, of binnenopnamen die iets te licht zijn. De algemene regel is dat je een foto niet te veel moet bewerken, dus pas de instellingen voor helderheid en contrast alleen aan als je foto te donker is of te veel contrast heeft. Ook als je de kleuren in je afbeelding wilt verbeteren, kan je de instellingen voor helderheid aanpassen, zodat de kleuren niet worden uitgewassen.

Kleur verbeteren met een filter

Met de kleurinstelling in je bewerkingssoftware kan je een filter selecteren die de kleuren in je foto’s verbetert. Dit kan bijzonder nuttig zijn wanneer je enkele groene gebieden in jouw afbeelding hebt, zoals een bos, en je de hoeveelheid groen wilt verminderen. Maar je kunt deze functie ook gebruiken om de kleuren van een zonsondergang of een bloemen foto nog mooier te maken. Er zijn een aantal verschillende filters beschikbaar, dus kies de filter die het beste bij je foto past.

Voeg wat verzadiging toe
Sommige foto’s kunnen profiteren van een hogere kleurverzadiging. Dit kan vooral nuttig zijn voor schemerige winterbeelden, waarbij de kleuren er wat uitgewassen uitzien. Je kunt de kleurinstellingen in de bewerkings software gebruiken om de verzadiging naar wens te verhogen. Je kunt je foto een beetje vergroten om hem te uploaden naar je Instagram, https://nl.depositphotos.com/upscaler.html kan hierbij helpen, waardoor je foto er evenwichtiger uitziet.

Het Gezinsleven - Lifestyle - Ondernemen - 8 snelle fotobewerking tips voor professioneel ogende foto's main

Belichtingsproblemen oplossen met een filter

Als je beeld te donker is, kun je de belichtingsinstelling in je bewerkingssoftware gebruiken om de instellingen aan te passen en het beeld helderder te maken. Dit is een geweldige manier om een donkere afbeelding te verbeteren. Als je een foto hebt die te licht is, kun je de belichtingsinstellingen in je software verlagen. Dit kan nuttig zijn, vooral als je een afbeelding hebt met een echt harde, witte reflectie, zoals een afbeelding van een gebouw met een heldere, zonnige lucht op de achtergrond. Gebruik de belichtingsinstelling om de helderheid van de reflectie te verminderen.

Achtergrond Problemen oplossen met overlays

Als je een drukke achtergrond in de afbeelding hebt en een deel van de details wilt verwijderen, kun je de functie “kleurverwijdering” of “kleurmasker” in je software gebruiken om een deel van de afbeelding te verwijderen. De software selecteert automatisch de kleur die je wilt verwijderen en vervangt die door transparantie. Dit kan handig zijn voor afbeeldingen waar je een elektriciteitsleiding of een gebouw uit de achtergrond wilt verwijderen. Je kunt deze functie ook gebruiken om een watermerk aan jouw afbeelding toe te voegen.

Samenvatting

De truc is om te investeren in fotobewerkingssoftware en een paar minuten te besteden aan het verbeteren van elke foto voordat je deze uploadt naar sociale media. Vandaag brengen we je 8 snelle fotobewerking tips voor professioneel ogende foto’s. Een algemene regel is dat je een foto niet te veel moet bewerken, dus pas de instellingen voor helderheid en contrast alleen aan als je foto te donker is of te veel contrast heeft. Ook als je de kleuren in je foto wilt verbeteren, kan je de instellingen voor helderheid aanpassen zodat de kleuren niet worden uitgewassen. Een lichte rotatie van het beeld kan nodig zijn om de horizon recht te trekken, of om de hoek aan te passen. Ook als je de kleuren in de foto wilt verbeteren, kan je de helderheid aanpassen zodat de kleuren niet worden uitgewassen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant