Een fotoshoot met het gezin of je familie

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Waar kan je je ouders nou meer plezier mee doen? Een leuke fotoshoot met de kinderen en de kleinkinderen! Tenminste dat geldt in ieder geval wel voor mijn ouders. Ze vinden het leuk om een mooie grote foto in de woonkamer te hebben met het complete gezin en daarop mogen de kleinkinderen natuurlijk zeker niet ontbreken! Waar en door wie ga je die fotoshoot (laten) maken? Wat kan je het beste voor kleding aantrekken en hoe maken we originele foto’s? Daar vertellen we je meer over in deze blog.

De beste kleding

Kleding is een belangrijk onderdeel tijdens de fotoshoot. Als je met een grotere groep gaat, in ons geval het complete gezin met aanhang en kleinkinderen, dan is het verstandig om dit op elkaar af te stemmen. Als je je kleding wilt gaan afstemmen moet je goed nadenken over wat je wilt uitstralen, waar ga je de foto’s maken en ga je juist voor kleur of niet? Het ziet er heel mooi uit als je dezelfde kleuren hanteert voor alle personen. Maar het kan ook juist iets gezelligs uitstralen als je gaat voor veel kleur. Blijf in ieder geval wel altijd dicht bij jezelf zodat je een realistisch beeld krijgt.

In ons geval hebben we een leuke fotoshoot cadeau gedaan aan opa en oma (mijn ouders). Het is in deze vooral de bedoeling dat ze een mooie foto thuis aan de muur kunnen hangen, daarom is de uitstraling uiteraard meer waard en is het bewust kiezen voor kleding wel een dingetje. Vaak zie je spijkerbroeken met witte shirts of overhemden langskomen. Prachtig! Maar je kunt hier uiteraard weer eindeloos mee variëren!

fotoshoot in de natuur

Een fotoshoot in de natuur

Foto’s maken kan je natuurlijk overal doen, dat is gemakkelijk. Je kunt het zo gek niet bedenken of je zou er een heel leuke foto van kunnen maken. Wil je dat echt alle focus op jullie komt te liggen dan is een opname in een studio heel leuk. Dan staan enkel de personen erop en gaat ook alle aandacht daarnaar uit. Wij wilden met onze familie juist een meer speelse omgeving en hebben daarom gekozen voor een fotoshoot in de natuur.

De natuur biedt veel mogelijkheden. Als je hier in de omgeving rondkijkt zie je een bosrijke omgeving en natuurlijk de welbekende Strabrechtse heide. Het is erg leuk om juist in deze jaargetijde (de herfst) foto’s te gaan maken in de natuur, we hebben schitterende kleuren die de foto’s ook extra mooi maken. De kinderen kunnen lekker spelen in de bossen waardoor je ook erg leuke en spontane foto’s kunt maken. Maar een ander goed voorbeeld is de industriële look die je bij de gebouwen van het oude Philips terrein in Eindhoven kunt maken. Zo kun je met een bepaalde startgedachte vorm geven aan een mooi beeld.

Wij hebben zelf in dit geval gekozen voor kleding in eenzelfde kleurstelling. Hierdoor creëer je een rustgevende sfeer en met de mooie warmen tinten van de natuur. Daardoor krijg je een erg mooi effect. Onze fotografe Kim Rox weet erg leuk met de kinderen om te gaan waardoor we een erg leuke fotoshoot hebben kunnen realiseren!

Uiteindelijk is buiten fotograferen altijd leuk. Op een grasland met elkaar over de grond rollend, aan een riviertje, in de duinen: welke natuur is nou niet mooi genoeg? Het mooie aan buitenfotografie is het spelen met het licht en de prachtige kleuren van de natuur.

Poseren of juist bezig zijn?

Met zijn alle poseren kan prachtige foto’s opleveren, echter is dat met kleine kinderen soms erg lastig. Als ze er toevallig even geen zin in hebben dan kunnen we nog zo ons best doen maar dan worden de foto’s toch minder leuk. In die gevallen kan je er voor kiezen om wat meer actie in te brengen. Dit kan door de kinderen lekker te laten spelen en vooral ook los te laten en de ruimte te geven, met papa de boom in en dan even stilzitten. Met een beetje geduld en begrip voor je kind kom je vast een heel eind!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant