Ga voor een duurzame garage: 5 tips om energie te besparen

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Je huis is goed geïsoleerd en energiezuinig, maar is je garage dat ook? Dit zijn vijf tips voor een duurzame garage. Daarnaast zien de mannen het vaak als een leuke hobby om in de garage ’te rommelen’ maar nu kunnen ze er ook nog iets nuttigs mee doen. Daarnaast zien we hier ook echt de duurzame lifestyle terugkomen.

Isoleer de garage

Als je garage niet geïsoleerd is, doe dat dan alsnog. Hiermee kun je veel energie besparen. Vergeet de garagedeuren niet, die kunnen worden geïsoleerd met isolatieplaten.

Als je garagedeur erg oud is of niet goed sluit, kan dit een goed moment zijn om te investeren in een nieuwe deur. Moderne garagedeuren zijn meestal gemaakt van betere materialen en hebben een betere afdichting. Wellicht goed om te weten: een houten garagedeur is over het algemeen een betere isolator dan een aluminium garagedeur. Hierdoor neem je direct een grote stap in het realiseren van een duurzame garage

Maak kieren dicht

Kieren ontstaan vaak op naden of waar de muren op de vloer aansluiten. Kieren dichten doe je het beste met een kit op basis van latex of siliconen. Als er ruimte is onder de deur, gebruik dan een tochtstrip.

Apparaat niet in gebruik? Stekker eruit

Trek de stekker uit het stopcontact als je een apparaat niet gebruikt. Dat geldt ook voor een ventilator. Ook al gebruik je deze niet, dan nog zal hij energie verbruiken als hij is aangesloten op het stopcontact. Zo zie je, een duurzame garage begint al bij iets heel kleins en eenvoudigs.

Zorg voor energiezuinig licht

Vergeet de verlichting niet als je gaat voor een duurzame garage. Door over te schakelen naar LED-TL balken bespaar je niet alleen op energie, maar ook op kosten. LED-lampen staan bekend om hun energiezuinigheid en lange levensduur.

Je zou ook een timer kunnen installeren die automatisch het licht uitschakelt voor het geval dat je dit vergeet.

Investeer in energiezuinige apparaten

Als je een reserve koelkast of vriezer in de garage hebt staan, dan kan het een goed idee zijn om te overwegen een nieuw model aan te schaffen. Zeker als het apparaat ouder is dan 15 jaar, is het tijd om een energiezuinige koelkast of vriezer te kopen. Samen met punt 1 is dit de meest kostbare manier om een duurzame garage te realiseren, onderzoek dus goed hoe je dit aanpakt.

Als je het apparaat slechts seizoensgebonden gebruikt, bijvoorbeeld in de zomer, dan kun je het een paar maanden per jaar uit het stopcontact halen om energie te besparen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant