De voordelen van een Gardena accu Grasmaaier

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Als je op zoek bent naar een nieuwe grasmaaier dan ben je vast weleens beland bij de categorie accu grasmaaiers. Hoewel ze al een tijdje bestaan stijgt de populariteit enorm en worden zo ook kwalitatief steeds beter. Hieronder vertellen we je graag meer over de voordelen van een accu grasmaaier.

Geen gedoe met kabels

Een accu grasmaaier biedt een oplossing voor de grootste frustratie van traditionele elektrische grasmaaiers, het verlengsnoer. Iedereen met een elektrische grasmaaier weet dat je een relatief lange kabel nodig hebt om je gras te kunnen maaien. Of je nu een grote tuin hebt of een stopcontact vervelend ver van de grasmat geplaatst is, je bent afhankelijk van een stroompunt. Accu grasmaaiers bieden je meer vrijheid omdat je niet gebonden bent aan een kabel en een stroompunt.

Het grootste voordeel merk je tijdens het maaien omdat je niet contact op je verlengsnoer hoeft te letten. Over het algemeen maaien we ons gras om mooie rechte banen. Dit zorgt ervoor dat je verlengsnoer constant in de weg ligt omdat deze de banen volgt. Met een accu grasmaaier heb je hier geen last van. Naast dat er een ergernis wegneemt ben je ook sneller klaar omdat je continu door kan maaien.

Als je de luxe hebt van een grote tuin met een flink gazon of misschien verdeeld over verschillende plekken (voortuin en achtertuin) ontkom je er normaal niet aan om je verlengsnoer meerdere malen in een andere stroombron te stoppen. Met je accu grasmaaier loop je simpelweg naar alle uiteinden van je grasmat zonder beperking van je verlengsnoer.

Geluidsarm

Het geluid van een traditionele grasmaaier kan een vreedzame ochtend snel verstoren. Accu grasmaaiers bieden hier een welkome verandering. Ze werken fluisterstil in vergelijking met hun de elektrische modellen die je doorgaans hoort. Dit betekent dat je zelfs in de vroege ochtend of late avond kunt maaien zonder je buren te storen. Je kunt zelfs genieten van rustige momenten in je tuin terwijl de accu grasmaaier zijn werk doet.

Kwaliteit

Gardena is de nummer 1 op gebied van tuingereedschap en dat zie je op verschillende manieren terug. Als eerste in de kwaliteit, want zoals aangegeven zijn de accu grasmaaiers enorm stil waardoor je niemand tot last bent tijdens het maaien. Gardena biedt accu’s die te gebruiken zijn bij meerdere apparaten waardoor je eenvoudig kan wisselen. De accuduur vormt ook geen belemmering omdat je eenvoudig meerdere maaibeurten uit kan voeren zonder tussentijds op te laden.

Gardena PowerMax 32/ 18V P4A accu grasmaaier

Deze Gardena PowerMax is een krachtige accu grasmaaier waarmee je tot wel 200m² kan maaien maar er zijn nog veel meer pluspunten. Zo is het lichte gewicht van maar 10 kg is ideaal tijdens het maaien maar ook prettig om de accu grasmaaier op te bergen in een moeilijk bereikbare of hoger gelegen locatie. De opvangbak is met 30l vrij groot en de luchtstroom die de maaier genereerd zorgt ervoor dat het gemaaide gras direct in de bak beland. Je hoeft je niet meer druk te maken over los gemaaid gras op je gazon.

Je klikt de accu eenvoudig vast en door de knop om te draaien kan de accu grasmaaier gebruikt worden. De maaihoogte kan je instellen door op de knop aan de linkerzijkant in te drukken. Door de grasmaaier omhoog of omlaag te bewegen stel je de maaihoogte in.

Aan beide zijde van het handvat kan je de grasmaaier aan/uit zetten. Zo kan je makkelijk met 1 hand maaien en met de indicator bovenop het handvat kan je de accuduur bekijken. Als je een groot gazon hebt en je bent bang dat je het niet niet haalt met de accuduur kan je ervoor kiezen om de eco stand te activeren.

Er is ook gedacht aan duurzaamheid want de accu grasmaaier beschikt over een eco modus. Deze modus zorgt ervoor dat je langer gebruik kan maken van de accu en een led indicator geeft de resterende accuduur weer.  

De grasmaaier komt in een compacte doos binnen in losse onderdelen maar zonder handleiding kan je de accu grasmaaier makkelijk en snel in elkaar zetten. eenmaal in elkaar gezet kan je beginnen met maaien. Als je eerst de accu op wilt laden klik je de lader (Die extreem klein is) op de accu en in het stopcontact. Het voordeel is dat je de lader in een lade op kan bergen zodat dat deze veel ruimte in beslag neemt.

De werking op accu, het lichte gewicht en de bediening zijn de belangrijkste pluspunten van deze accu grasmaaier. Je kan sneller beginnen met maaien, hoeft niet te stunten met een verlengsnoer en komt eenvoudig in alle uithoeken van je gazon. Vervolgens kan je de grasmaaier snel en eenvoudig weer opbergen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant