Bladeren opruimen met de Bladverzamelaar

Wij beoordelen dit product met een:

Zoals jullie wellicht in mijn voorgaande blog al hebben gezien zijn wij zeer recent verhuist. De reden van de verhuizing was met name meer ruimte en ook een grotere tuin zodat onze kinderen heerlijk in alle ruimte buiten kunnen spelen. Een mooi klimrek met schommel en glijbaan mag natuurlijk niet ontbreken dus ook deze komt er zo snel mogelijk aan. Maar een grotere tuin zorgt ook voor meer werk zoals bladeren opruimen (met de Bladverzamelaar).

Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen rekening heb gehouden bij de hoeveelheid bladeren die jaarlijks geruimd moeten worden in een grotere tuin. In deze blog ga ik je meenemen naar de beste oplossingen voor het opruimen van alle bladeren in onze tuin.

gazon met blad

Hulpmiddelen voor bladruimen

Zodra wij waren verhuisd keek ik vanuit mijn woonkamer de tuin in en zag ik een enorme hoeveelheid bladeren op het gras liggen. Ik weet dat je bladeren niet te lang op het gras moet laten liggen omdat dit niet goed is voor het gras. Dus oude kleren aan en samen met mijn zoontjes de tuin in om de bladeren op te ruimen. Normaliter pakken we een bladhark en gaan we aan de slag, maar de tuin van ons nieuwe huis is best groot waardoor ik toch besloot om op zoek te gaan naar andere handige hulpmiddelen die mij zouden kunnen helpen.

Je komt vaak snel bij een bladblazer of een bladzuiger uit, een bladzuiger werkt voor mijn gevoel beter omdat de wind anders ook alles weer terug de tuin in blaast. Het nadeel van de bladzuiger die ik zelf heb is dat deze werkt met een kabel en ook dit is in deze situatie niet erg gewenst omdat ik dan een enorm lange kabel nodig heb. Uiteindelijk heb ik besloten om op zoek te gaan naar andere hulpmiddelen en zo ben ik dan ook in contact gekomen met Gardena om advies te vragen.

Ik werd direct geholpen door een zeer vriendelijke collega welke mij van vele tips kon voorzien. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de Gardena Bladverzamelaar, dit leek mij een enorm handig artikel en haast onmisbaar in de tuin. In deze blog wil ik dan ook graag mijn ervaringen met de Gardena Bladverzamelaar met jullie delen.

de tuin bladvrij maken met bladverzamelaar
gardena bladverzamelaar opvangbak

De Gardena Bladverzamelaar

De Gardena Bladverzamelaar is heerlijk stil in vergelijking met de bladblazers en kan ook alle bladeren op een gemakkelijke manier van het gazon verwijderen. De Bladverzamelaar werkt namelijk zonder motor en is zo ontworpen dat deze met behulp van een handige kuntstof borstel alle bladeren oppakt en in de opvangbak gooit. Je kunt de hoogte van de borstel gemakkelijk verstellen waardoor je de Bladverzamelaar zowel voor op het gazon als op paden kunt inzetten. Een gemakkelijk hulpmiddel dus welke het opruimen van bladeren, wat waarschijnlijk één van de minst populaire tuinwerkzaamheden is kan vergemakkelijken.

Bladruimen is zeer tijdrovend en vind meestal plaats bij regenachtig en koud weer. Dit jaar (2022) is dit laatste gelukkig meegevallen hoewel de voorspellingen voor de komende dagen wel regen laten zien. Om ook jouw gazon gezond de winter in te laten gaan is bladruimen wel noodzakelijk omdat dit jouw gazon kan beschadigen wanneer je deze niet tijdig opruimt. Met behulp van de Gardena Bladverzamelaar is het werk snel en zonder veel moeite gedaan. Het is een tijdbesparend, stil en effectief hulpmiddel welke ook nog eens “rugvriendelijk” is. Door de handige hoge greep kan je in een goede ergonomische houding de werkzaamheden verrichten.

bladverzamelaar van gardena

In het kort

Een groot gazon kan gemakkelijk bladvrij worden gemaakt met behulp van de Gardena Bladverzamelaar. De hoogte van de borstels is gemakkelijk aan te passen aan de bijbehorende ondergrond en doen perfect hun werk om alle bladeren in de opvangbak te gooien. De opvangbak is ook in een handomdraai los te koppelen waardoor en indien nodig zijn ook de borstels indien nodig snel en zonder gereedschap te vervangen.

De voordelen van de Gardena Bladverzamelaar op een rij

Ik heb hieronder nogmaals alle voordelen van de Gardena Bladverzamelaar op een rijtje gezet:

  • Geen motor waardoor deze lekker rustig in gebruik is
  • Rugvriendelijk door de prettige werkhoogte
  • Grote opvangbak
  • Gemakkelijk te legen
  • Borstels gemakkelijk te vervangen

Wat mij betreft is dit dan ook het ideale hulpmiddel voor mensen die veel last hebben van bladeren in hun tuin. De borstels functioneren goed en pakken zo goed als alle bladeren netjes op, dankzij de grote opvangbak kan je met behulp van dit hulpmiddel snel en effectief je tuin bladvrij maken.

Heb jij wellicht nog andere tips voor handige hulpmiddelen voor in de tuin? Laat deze dan achter in de comments hieronder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant