Het aanleggen en aansluiten van de Gardena Robotmaaier Smart SILENO City: Maak van je gazononderhoud een moeiteloze ervaring

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Het onderhouden van een mooi, strak en groen gazon kan een tijdrovende taak zijn, maar met de nieuwste technologische ontwikkelingen kunnen we nu genieten van een moeiteloze gazonverzorging. De Gardena Robotmaaier Smart SILENO City is een geavanceerd stukje tuingereedschap dat je gazon automatisch maait, zodat jij kunt ontspannen en genieten van je vrije tijd. In deze blog gaan we dieper in op het proces van het aanleggen en aansluiten van de Gardena Robotmaaier Smart SILENO City, zodat je snel aan de slag kunt gaan met een prachtig onderhouden gazon.

Stap 1: De voorbereidingen

Voordat je de Gardena Robotmaaier Smart SILENO City installeert, is het belangrijk om je gazon klaar te maken. Maak je gazon vrij en verwijder eventuele obstakels, zoals takken, stenen of speelgoed, zodat de robotmaaier vrij kan bewegen. Zorg er ook voor dat je gazonranden netjes zijn afgewerkt. Dit vergemakkelijkt het maaien en zorgt voor een strakke uitstraling van je gazon.

Stap 2: De installatie van het begrenzingsdraad

Het begrenzingsdraad is een essentieel onderdeel van de installatie van de Gardena Robotmaaier Smart SILENO City. Dit draad definieert de grenzen van het maaigebied en begeleidt de robotmaaier tijdens het maaien. Plaats het begrenzingsdraad rondom de randen van je gazon en bevestig het met de meegeleverde haringen of bevestigingsklemmen boven op het gazon of kies ervoor om deze in te graven. Wanneer je ze wilt ingraven mag dit tot een maximale diepte van 10cm. Wanneer je de draden boven op het gazon wilt spannen zorg je ervoor dat het draad stevig is vastgemaakt en strak gespannen is, zodat de robotmaaier het niet beschadigt tijdens het maaien.

Ik heb in mijn geval ervoor gekozen om de draden in te graven. Wij hebben namelijk twee zoontjes die graag buiten spelen en erg ondernemend zijn waardoor het mij verstandiger leek de draden in de grond te spannen. Let op dat je van te voren een goed plan maakt voordat je start met het plaatsen van de begrenzingsdraden. Let ook op dat je de garage van de maaier altijd uit de hoek moet plaatsen en dat de draden zich nooit mogen kruisen.

Het Gezinsleven - Lifestyle - Exterieur - Gardena Robotmaaier Smart SILENO Life - Installatie
Het Gezinsleven - Lifestyle - Exterieur - Gardena Robotmaaier Smart SILENO Life - Open garage
Het Gezinsleven - Lifestyle - Exterieur - Gardena Robotmaaier Smart SILENO Life - closed garage

Stap 3: Installatie van het laadstation

Het laadstation is de thuisbasis van de Gardena Robotmaaier Smart SILENO City. Plaats het laadstation op een vlakke en beschutte locatie in de buurt van een stopcontact. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de robotmaaier om het laadstation in en uit te rijden zonder obstakels. Sluit het laadstation aan op het stopcontact en zorg ervoor dat de stroomtoevoer constant is, zodat de robotmaaier opgeladen blijft.

Stap 4: Programmeren en instellen

De Gardena Robotmaaier Smart SILENO City kan eenvoudig worden geprogrammeerd en ingesteld met behulp van de bijbehorende smartphone-app. Download de Gardena Smart System-app op je smartphone, maak een account aan en volg de instructies om de robotmaaier te koppelen. Via de app kun je aangepaste maaischema’s maken op basis van je voorkeuren. Je kunt aangeven op welke dagen en tijden de robotmaaier moet maaien. De totale maaitijd hangt af van de grote van je gazon. Je kunt via je app in de gaten houden of je robotmaaier overal is geweest.

Stap 4: Programmeren en instellen (vervolg)

De Gardena Smart System-app biedt tal van handige functies waarmee je de instellingen van de robotmaaier kunt aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld de maaihoogte instellen, het maaigebied aanpassen, en zelfs aangeven of je wilt dat de robotmaaier bepaalde gebieden vermijdt. Door gebruik te maken van de app kun je de robotmaaier volledig afstemmen op de specifieke behoeften van jouw gazon.

Stap 5: Testen en optimaliseren

Nadat je de Gardena Robotmaaier Smart SILENO City hebt geïnstalleerd en ingesteld, is het raadzaam om een testrun uit te voeren om te controleren of alles naar behoren werkt. Laat de robotmaaier een paar cycli draaien en controleer of hij de grenzen van het maaigebied correct volgt. Als je merkt dat bepaalde gebieden worden overgeslagen of dat de robotmaaier moeite heeft om terug te keren naar het laadstation, kun je de positie van het begrenzingsdraad aanpassen of extra geleidingsdraad toevoegen om de route te optimaliseren.

Stap 6: Onderhoud en verzorging

De Gardena Robotmaaier Smart SILENO City vereist minimaal onderhoud, maar er zijn enkele belangrijke taken om ervoor te zorgen dat hij in topconditie blijft. Regelmatig reinigen van de maaimessen en het maaidek is essentieel om een optimale maaikwaliteit te behouden, hierdoor voorkom je namelijk grasophopingen. Controleer ook regelmatig de staat van het begrenzingsdraad en repareer of vervang het indien nodig. Het is ook aan te raden om de robotmaaier in de wintermaanden binnen op te bergen om beschadiging door vorst te voorkomen, let wel op dat je dit altijd met een volle accu doet!

Het Gezinsleven - Lifestyle - Exterieur - Robotmaaier 2
Het Gezinsleven - Lifestyle - Exterieur - Robotmaaier Garage
Het Gezinsleven - Lifestyle - Exterieur - Robotmaaier 3

Onze ervaring

Wij hebben de robotmaaier nu enkele weken geïnstalleerd en zijn dan ook meer dan tevreden met het resultaat. Het voordeel van het dagelijks maaien is dat je ook geen afval meer hebt waardoor je kliko niet na een keer maaien direct vol zit. Met de Gardena Robotmaaier Smart SILENO City kun je genieten van een prachtig onderhouden gazon zonder de moeite van handmatig maaien.

Door het volgen van de hierboven genoemde stappen kun je de robotmaaier eenvoudig installeren en aansluiten. Het ingraven van de draden is wellicht wat meer werk maar het resultaat mag er wezen en zeker met kinderen is deze methode zeker aan te raden. Met behulp van de intuïtieve smartphone-app kun je de instellingen aanpassen en de robotmaaier afstemmen op jouw behoeften. Door regelmatig onderhoud uit te voeren, kun je ervoor zorgen dat de robotmaaier optimaal blijft presteren. Dus waar wacht je nog op? Maak van gazononderhoud een moeiteloze ervaring met de Gardena Robotmaaier Smart SILENO City.

Heb jij wellicht nog andere tips over het installeren van een robotmaaier voor onze lezers? Laat deze dan achter in de comments hieronder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant