15 keer: Felicitatie met de geboorte van een tweeling

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Een tweeling is geboren, dat is extra bijzonder! Dubbel feest en dus reden voor dubbele felicitaties! Maar wat zet je op het kaartje? De geboorte van een tweeling maak je niet zo vaak mee en dus kan het moeilijk zijn om de juiste inspiratie te vinden voor de felicitatie met de geboorte van een tweeling. In dit artikel gaan wij je helpen met creatieve teksten en tips om een persoonlijke tekst te schrijven!

Dit artikel gaat over de bijzondere geboorte van een tweeling en tips voor het schrijven van een persoonlijke geboortewens. Ben je op zoek naar felicitaties die geschikt zijn voor een geboorte van een zoon, dochter of kleinkind? Lees dan:

Felicitatie met de geboorte van een tweeling

Of het nou wel zo leuk is daar zijn de meningen over verdeeld. De een vindt het enig dat ze dezelfde kleertjes kan aantrekken. De ander denkt alleen maar aan die dubbel gebroken nachten, want ja als de ene baby huilt, dan wordt ook de andere baby wakker. Hoe je het ook bekijkt het is een unieke ervaring die slechts voor weinige is weggelegd.

Laten we eerlijk naar elkaar zijn, het is twee keer (of meer) zo zwaar als de geboorte van één baby, maar het brengt ook ontzettend veel geluk. De tweeling heeft altijd elkaar en maken samen veel plezier, daarnaast heb je de lasten van twee kinderen in een keer achter de rug. De eerste jaren zullen extra zwaar zijn, maar geloof me het brengt ook twee keer zoveel plezier met zich mee. 

There are two things in life for which you are never truly prepared: twins!

Josh Billings

15 teksten voor een felicitatie met de geboorte van een tweeling

Omdat het leven van de kersverse ouders van een tweeling toch echt wel een stukje zwaarder is dan die van één baby verdienen deze ouders toch ook wel een bijzondere felicitatie met de geboorte van een tweeling. Daarom staan hieronder ter inspiratie verschillende ideeën voor de felicitatie met de geboorte van een tweeling:

 1. Elke baby die geboren wordt, brengt liefde, vrede en heel veel geluk. Met deze dubbele portie kan jullie toekomst samen niet meer stuk. 
 2. Drie wondertjes tegelijkertijd, is extra bijzonder! Proficiat 
 3. Twee kindjes om te knuffelen, twee kindjes om te verwennen. Wat een geluk zal het voor jullie zijn, om dit prachtige stelletje eindelijk te leren kennen.
 4. Sometimes miracles come in pairs. Gefeliciteerd met jullie tweeling!
 5. Twee keer zoveel moeite, twee keer zo druk, maar ook dubbel genieten en dubbel zoveel geluk!
 6. Het krijgen van één kindje is een wonder, maar twee tegelijk is wel heel bijzonder.
 7. Twee paar handjes, twee paar voetjes, twee heerlijke snoetjes. 
 8. Hiep, hiep hoera! Double trouble, gefeliciteerd met jullie tweeling!
 9. Van harte gefeliciteerd met jullie tweeling! Met één kindje waren jullie al blij, maar nu hebben jullie er wat extra geluk bij!
 10. Drie kindjes geboren, dat is drie keer een wonder. Drie hartjes, drie schatjes, drie schaterlachjes en driedubbel zo bijzonder!
 11. Geboren uit liefde, kostbaarder dan goud. Drie nieuwe levens zijn aan jullie toevertrouwd. 
 12. Wie raak er niet ontroert, bij het zien van al dit nieuwe leven. Geniet van deze kinderen, die aan jullie zijn gegeven.
 13. Twee kindjes in een wiegje, twee kindjes teer en fijn. Twee schitterende baby’s, het is bijna te mooi om waar te zijn!
 14. Tegelijkertijd op deze wereld, maar allebei uniek. Een eigen plekje in het leven, maar voor altijd met elkaar verweven. 
 15. Altijd samen, nooit meer alleen. Wat een geluk, hebben die twee! Een gezinnetje, rijk gevuld, met twee nieuwe leden uitgebreid. Met zulke lieve ouders en met elkaar wordt dat een onvergetelijke kindertijd.

Persoonlijke tekst

Zoals beloofd helpen wij je in dit artikel bij het schrijven van een persoonlijke tekst. Hoewel wij hier specifiek in gaan op een persoonlijke tekst voor de felicitatie met de geboorte van een tweeling, kun je deze tips natuurlijk op allerlei felicitaties toe passen!

Bij het schrijven van een felicitatie kun je het beste je hart laten spreken, vaak helpt het om direct op te schrijven wat het eerste bij je te binnenschiet zodra je het nieuws over de geboorte te horen krijgt. Het helpt daarbij om niet te lange tijd over jouw felicitatie heen te laten gaan, zorg dat je felicitatie binnen 24 tot maximaal 48 uur de deur uit is (of het nou een WhatsApp bericht of een persoonlijke kaart is). 

Voor jou een aantal tips:

 1. Een handgeschreven kaartje geeft altijd een extra gevoel van waardering. Zorg daarom dat je tijdig een mooie kaart koopt en oefen jouw tekst eerst op een kladblaadje. Zo zorg je ervoor dat jouw felicitatie mooi en met aandacht wordt overgebracht op de ouders.
 2. Volg je gevoel en schrijf op wat in je opkomt. Doe dat eerst op het kladblad en probeer er daarna een leuk verhaal van te maken. Mocht je het leuk vinden dan kun je gebruik maken van een rijmwoordenboek om jouw wens in rijm vorm op te schrijven. 
 3. Schrijf een gezamenlijke of persoonlijke herinnering op die betrekking heeft op dit heugelijke nieuws. Denk bijvoorbeeld aan die keer dat jij het voor de eerste keer over de kinderwens had met de kersverse ouder()s. Op deze manier maakt jouw felicitatie met de geboorte van een tweeling extra veel indruk!
 4. Benoem de mooie tijden die nog gaan komen, er zijn twee nieuwe gezinsleden bijgekomen waarmee nieuwe avonturen gaan beginnen. Voor alles komt een eerste keer, de eerste vakantie, de eerste woorden of de eerste keer sneeuw. Maar voor jou wordt het meest bijzonder de eerste kennismaking met de tweeling. Vertel dat je hier naar uitkijkt en niet kan wachten om onderdeel te zijn van deze bijzondere reis. 
 5. Benoem de mooiste eigenschappen van de kersverse ouders en hoe deze eigenschappen er voor zullen zorgen dat zij de beste vader en moeder zullen zijn. Feliciteer de tweeling met het uitzoeken van de beste ouders (of opa en oma) op aarde!

Conclusie 

Slechts 1,2% van de geboortes is een tweeling, of je het nou vaak ziet in jouw omgeving of niet, maar iets meer dan 1 op 100 geboortes heeft het geluk om van een tweeling te mogen genieten. 

Dat is toch extra bijzonder en vergt ook wel wat van jouw creativiteit om een prachtige geboortewens op papier te krijgen. Wij hopen dat jij inspiratie op hebt kunnen doen voor de felicitatie met de geboorte van een tweeling!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant