Zelf een geboortekaartje ontwerpen: wat zijn de voordelen?

Wij beoordelen dit product met een:

Bij de geboorte van een kind is het gebruikelijk om een geboortekaartje te versturen naar je naasten. Daarnaast is dit een leuk aandenken aan de geboorte: hang het kaartje bijvoorbeeld op in de kinderkamer. En geef het later mee als je kind uit huis gaat. Je kunt een standaard kaartje kiezen, maar het is nog wel leuker om er zelf een te ontwerpen. Waarom? Dat lichten we toe in dit artikel!

Ontwerpen is tegenwoordig heel makkelijk

Het lijkt misschien ingewikkeld om zelf een geboortekaartje te ontwerpen, maar dat is tegenwoordig eigenlijk helemaal niet meer zo. Mooi meegenomen! Er zijn namelijk allerlei online tools voor een geboortekaart ontwerpen. Je hoeft er dus geen designer meer voor te zijn. Probeer het gewoon eens uit, dan zie je direct hoe simpel het werkt. Je wordt eigenlijk helemaal op weg geholpen. Kies bij het ontwerp uit wat jij mooi vindt, qua afbeeldingen en lettertypes bijvoorbeeld. Of houd hier zelfs een standaard formaat en design in aan, maar plaats wel zelf een mooie tekst.

Meer opties om uit te kiezen

Je hebt meer om uit te kiezen als je een geboortekaartje zelf ontwerpt. Alle opties zijn immers mogelijk! Dat is perfect als je een heel specifiek idee hebt voor het geboortekaartje. Maar ook als je dit nog niet helemaal weet, is het een aanrader. Het kan helpen om een thema aan te stellen. Denk aan een geboortekaart met dieren, want dat is altijd gezellig en schattig. Ideaal dus voor zo’n kaartje! Maar het kan ook een heel ander thema zijn: van natuur tot speelgoed. Wil je een modern kaartje of ga je juist voor een old school look? En wil je een minimalistisch kaartje of houd je van wat meer poespas? Hier zijn allemaal afwegingen in te maken.

Meer dan een geboortekaartje ontwerpen

Of je het per se bij een geboortekaartje moet houden? Dat hoeft eigenlijk ook niet! Je kunt tevens iets anders uitdelen om de geboorte van je kind aan te kondigen. Of combineer het kaartje met iets anders leuks, zoals stickers, versieringen, vlaggetjes of zelfs lolly’s. Ook dit kun je tegenwoordig namelijk allemaal zelf ontwerpen! Sterker nog, gebruik hier hetzelfde ontwerp voor, om alles in eenzelfde stijl te houden. Of maak juist weer iets heel nieuws, als je zoveel mogelijk wilt variëren. Waar je ook voor kiest: je kunt je creativiteit echt de vrije loop laten. Houd je hier bijvoorbeeld lekker mee bezig zodra je zwangerschapsverlof is begonnen, mocht je nog iets tofs zoeken om te doen in deze periode.

Origineel geboortekaartje

Houd je er wel van als het kaartje origineel is? Dan is het al helemaal aan te raden om er zelf een te ontwerpen! Zo is er immers geen ander geboortekaartje precies gelijk aan het geboortekaartje dat jij hebt gemaakt. Het kaartje is helemaal gepersonaliseerd. Je kunt op die manier dus extra trots zijn op het kaartje dat je gaat rondsturen – en dat is hartstikke tof!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant