30 Geboortewensen, feliciteren met de geboorte van een dochter

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Hoera, er is een dochter geboren! Iemand feliciteren met de geboorte van een dochter kan natuurlijk niet overgeslagen worden. Leuke teksten en een mooi kaartje horen er bij, maar wat is dan die mooie, passende tekst die jou kaartje gaat vullen? Ik ging voor je op zoek en verzamelde de mooiste en liefste geboortewensen.

Feliciteren met de geboorte van een dochter

Daar zit je dan, de kaart is uitgezocht en ligt opgevouwen voor je op tafel. Tja, ik hoor het kraken. Wat ga je op schrijven? Hoe ga je ze feliciteren met de geboorte van een dochter? Wil je een unieke tekst, een diepzinnige tekst of iets meer standaard ook goed? Je wilt je vrienden of familie laten weten hoe blij je bent met de geboorte van een dochter en ze het allerbeste wensen. Een kind brengt vreugde en geluk mee voor haar ouders en dit verdient een prachtige geboortewens.

Wij gaan je helpen aan inspiratie, hieronder vind je verschillende manieren om de kersverse ouders te feliciteren met de geboorte van een dochter. Zoek uit wat bij jou en de ouders past! Ben je op zoek naar geboortewensen die geschikt zijn voor de geboorte van een zoon, kleinkind of tweeling? Lees dan:

10 keer: Kort maar Krachtig

Een geboortewens hoeft niet altijd lang en uitgebreid te zijn, deze teksten zijn kort maar daarom niet minder leuk! Je kunt hiermee misschien wel het allerbeste zeggen wat je precies bedoeld:

 1. Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter. We hopen dat alles goed is gegaan en wensen jullie heel veel geluk samen.
 2. Hoera, jullie kleine prinses is geboren!
 3. Gefeliciteerd met jullie kleine meisje! Ik wens jullie heel veel geluk en liefde toe.
 4. Met z’n drieën kan het niet meer stuk, we wensen jullie veel geluk.
 5. Hoera, NAAM is geboren! Van harte gefeliciteerd!
 6. Gefeliciteerd met jullie prachtige meid!
 7. Alle geluk van de wereld met z’n drietjes.
 8. Zo veel geluk, maar o zo klein verpakt. Gefeliciteerd met de kleine. 
 9. Gefeliciteerd, jullie hebben er een prachtige dochter bij en zijn vast reuze blij!
 10. Van harte gefeliciteerd met jullie dochtertje. Die meidenavondjes worden nu vast nóg gezelliger!

5 keer: Te vroeg geboren

Soms komt een kindje sneller dan verwacht en wil je de ouders wat extra steun geven. Hiervoor zijn deze geboortewensen perfect!

 1. Eerder dan verwacht, kleiner dan gedacht. Liever dan lief. Gefeliciteerd met de geboorte van jullie wonder.
 2. Al heel lang verwacht en zo snel gekomen. Ligt daar plots een klein kindje te dromen. Zo breekbaar en kwetsbaar. Zo lief en zoet. Met zoveel liefde en aandacht, komt het allemaal goed.
 3. Heel klein, maar dapper. Jullie meisje is aan haar leven begonnen. Misschien wat te vroeg, maar ook tijd genoeg om haar alle liefde te geven. 
 4. Jullie dochter kon niet langer wachten om bij jullie te zijn en dat begrijp ik goed met zulke toffe ouders. Gefeliciteerd en veel geluk samen!
 5. Een wonderkindje is geboren, nog zo teer en klein. Geef haar maar heel veel liefde en een kusje van mij.

Soms nemen de kleinste dingen, de meeste ruimte in je hart.

Winnie the Pooh

10 keer: Langere teksten

Soms zijn een paar woorden niet genoeg en wil je graag uitpakken met een langere geboortewens. Een kaart is een mooie herinnering die vaak lang bewaart wordt, wie weet leest de kleine straks jouw wens. Het is een mooi aandenken waar je met deze teksten iets speciaals van maakt:

 1. Gefeliciteerd met jullie prachtige dochter! Wat een magisch meisje, we komen heel graag snel eens kennis maken. We wensen jullie heel veel liefde, geluk en mooie momenten samen. 
 2. Ze is een prachtig stukje van de wereld en een heel bijzonder mens. Heel veel geluk en liefde, is wat ik jullie wens! 
 3. Zo teer en fijn, liefde zonder grenzen en verlangen zonder spijt. De vervulling van jullie mooiste wens, wat een prachtige meid. 
 4. Jullie dochter is geboren, om te koesteren en te verwennen. Een dochter waarin je zo veel zal herkennen. Een dochter is een groot geschenk, ook al is het nog maar klein. Jullie hebben een dochter waar jullie heel trots op kunnen zijn.
 5. Een prinsesje in een wiegje, een kindje zo teer en fijn. Een schattige dochter, het is bijna te mooi om waar te zijn.
 6. Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie prachtige dochter … Weet je nog dat we vroeger al fantaseerden hoe het was om kinderen te hebben? Nu is jou wonder eindelijk daar. Ik hoop dat je intens kunt genieten van je kraamtijd en wensen jullie heel veel geluk toe met dit mooie meisje.
 7. Hallo lief kindje, daar ben je dan. We hebben zo lang op jou komst gewacht en komen snel kijken of je al lacht.
 8. Een dochter is de allergrootste schat op aarde, het is een engeltje van hemelse waarde.
 9. We willen je/jullie van harte feliciteren met de komst van je/jullie dochter. Het begin van een nieuw, gelukkig en genood leven. Geniet van de tijd die komen gaat en van alle mooie momenten samen.
 10. Een nieuw leven, een klein wonder. Om trots op te zijn, zo bijzonder. Een nieuw leven, een nieuw begin, een prachtige uitbreiding van jullie gezin.

5 keer: Tweede, derde…

Of het nu gaat om de geboorte van een eerste, tweede of zesde kindje, het blijft altijd een geboorte blijft altijd een feestelijke gebeurtenis die een felicitatie verdient! 

 1. Met z’n vieren (vijven/zessen) kan het geluk niet meer stuk, we wensen jullie veel plezier en geluk.
 2. Hoezee, daar is baby twee! Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie tweede kindje.
 3. Hoera, jullie derde musketier. Van harte gefeliciteerd met jullie nieuwste spruit!
 4. Een vijfde kindje, wat een rijkdom. Van harte gefeliciteerd!
 5. Zo bijzonder dat dit grote wonder, jullie nogmaals overkomen mocht. Heel veel geluk samen.

Geboortewensen

Iemand feliciteren met de geboorte van een dochter blijft een heel bijzonder moment. Maar wat voor geboortewens schrijf je op de kaart? Ik hoop dat ik met dit artikel die vraag voor je heb kunnen beantwoorden en dat je genoeg inspiratie op hebt kunnen doen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant