35 geboortewensen, feliciteren geboorte zoon!

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Je hebt bericht gehad dat er een zoon is geboren en dat is natuurlijk reden voor een kaartje met een geboortewens. Waarna het tijd is voor beschuit met muisjes en een kennismaking met de kleine. Na 9 maanden wachten kun je eindelijk dat lieve snoetje zien, maar eerst wil je natuurlijk wel de ouders feliciteren! 

Geboortewensen

Dit artikel gaat over de geboorte van een lieve zoon, op zoek naar felicitaties die geschikt zijn voor een geboorte van een meisje, tweeling of om de opa’s en oma’s te feliciteren? Lees dan:

10 keer: Kort maar Krachtig

Als je gaat zoeken naar een geboortewens vind je al snel lange en prachtige gedichten, maar niet iedereen is geschikt voor zo’n omvangrijke en toch wat beladen geboortewens. Soms ken je iemand minder goed, bijvoorbeeld een collega, of weet je dat de ouders niet zo veel op hebben met lange verhalen. In die gevallen staat hieronder wellicht wel jouw korte maar krachtige geboortewens om de gelukkige ouders te feliciteren met de geboorte van een zoon!

 1. Heel veel geluk met jullie kleine uk!
 2. Proficiat met de geboorte van jullie zoon.
 3. Gefeliciteerd met jullie mooie jochie.
 4. Dankzij jou regent het hartjes, welkom op de wereld!
 5. Geluk zit in een klein rompertje! Gefeliciteerd met jullie kanjer!
 6. Geboren om voor altijd van te houden!
 7. 1+1=3 Hoera, … is geboren.
 8. Hoera, NAAM is geboren! Gefeliciteerd met jullie zoon. Heel veel goeds en liefs toegewenst voor jullie allemaal.
 9. Een kleine man, een prachtig nieuw leven. Met alle zorg en liefde omgeven. Gefeliciteerd!
 10. Geboren om voor altijd lief te hebben. Gefeliciteerd met jullie prachtige zoon!

5 keer: Te vroeg geboren

Je voelt je wellicht wat vervelend als een kindje prematuur is geboren. Toch is er niets fijner dan het vieren van een pril geluk. Laat je gevoel je daarom niet tegenhouden en stuur je liefste gelukswens aan de ouders van dit kleine tere knulletje.

 1. Je komt wat te vroeg in een wereld, die je nog niet kent. Maar wat zijn we blij dat jij er bent.
 2. Je bent nog ò zo klein en nog heel kwetsbaar, maar al zo groot in jullie leven. Dat jullie maar heel veel mooie avonturen, samen mogen gaan beleven.
 3. Wat te vroeg in jullie midden, maar zo welkom in jullie hart. Gefeliciteerd! 
 4. Soms nemen de kleinste dingen, de meeste ruimte in je hart. Veel geluk!
 5. Te vroeg maar ook tijd genoeg, tijd om je alle liefde te geven die je verdient. We zijn er voor jullie.

A new baby is like the beginning of all things – wonder, hope, a dream of possibilities.

Eda J Leshan

10 keer: Langere teksten

Er zijn altijd mensen waarbij je graag wat langer stil wil staan, de mensen die je wilt laten weten dat je écht aan ze hebt gedacht en voor wie je wat speciaals wilt doen. Maar wat moet je dan op het kaartje schrijven? Je inspiratie is ooit ver te zoeken en zeg nou eerlijk, je wil er ook niet een aantal dagen over na moeten denken! Wij hebben de mooiste lange geboortewens, voor jou staan er hieronder een aantal op een rij. Wees creatief en maak je eigen tekst door verschillende wensen met elkaar te combineren zo kun jij jouw vrienden of familie op een unieke manier feliciteren met de geboorte van een zoon.

 1. Een zoon maakt de liefde sterker, de dagen korter, de nachten langer, het banksaldo kleiner, het huis vrolijker, de kleren sjofeler, het verleden vergeten en de toekomst waard om voor te leven. 
 2. Daar is hij dan, jullie prachtige zoon! Van harte gefeliciteerd met dit wonder. We hopen dat jullie een fijne kraamtijd mogen hebben en dat alles goed mag gaan. Op de zaterdagavonden maken de flesjes bier nu vast plaats voor flesjes melk, maar dat is jullie kleintje natuurlijk helemaal waard!
 3. Lief pasgeboren mannetje, alles even klein, twee verbaasde oogjes “waar zou ik nu toch zijn?” In een mooie grote wereld, jou nu nog onbekend, maar waar jij, klein hummeltje, heel erg welkom bent!
 4. Hoe wonderlijk is het leven soms, hoe zonnig jullie horizon. Maar de gelukwens is aan jullie zoon, die het niet beter treffen kon.
 5. Om die kleine NAAM te ontmoeten en het lieve snoetje te begroeten. Jij, lief klein mannetje. Jij was jouw ouders grootste wens!
 6. Een wonder is jullie geschonken, nog zo teder en klein. Dat jullie lieve jongen in deze wereld, een zonnestraaltje mag zijn.
 7. Wij willen jullie van harte feliciteren met de komst van jullie prachtige zoon. Het begin van een nieuw, gelukkig en gezond leven. Genieten van de tijd die komen gaat en alle mooie momenten daarna! Veel geluk samen.
 8. Negen maanden op een rij, elke dag een stapje dichterbij. Het moment is eindelijk gekomen, jullie hebben een prachtige zoon mogen verwelkomen. Gefeliciteerd!
 9. Lieve kersverse ouders, jullie geluk is compleet! Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon. We zijn ontzettend blij voor jullie en hopen dat alles goed goed gaat.. 
 10. Ik stuur je dit berichtje om jullie van harte te feliciteren met de geboorte van jullie knappe, schattige zoon. Ik weet zeker dat hij net zo lief is als jullie! 

5 keer: Tweede, derde…

Tja, bij de tweede wist je nog wel wat je op de kaart moest schrijven maar bij de derde raakt je creativiteit toch wat uitgeput! En weet je nog wel wat je die eerste twee keer op de kaart had geschreven? Je wilt toch ook niet de zelfde tekst gebruiken. Tijd voor wat inspiratie, met onderstaande gelukswensen om te feliciteren met de geboorte van een zoon heb jij een unieke kaart geschreven voor jou naasten!

 1. Een groot wonder, teer en klein. Maak dat jullie voortaan met z’n vijven zijn. Gefeliciteerd met de geboorte van jullie lieve zoon.
 2. Een tweede kindje, zo stoer en nog o zo klein. Hij is geboren, jullie zoon op trots op te zijn.
 3. Twee ogen kijken je aan, twee ogen om even bij stil te staan. Een nieuw leven, een nieuw begin. Een uitbreiding van jullie toch al prachtige gezin.
 4. Na vele nachtjes dromen, is het moment dan eindelijk gekomen. Je broer(s) en zusje(s) zijn vast reuze blij, met zo’n lief mannetje erbij! 
 5. Wat een rijkdom, een tweede (derde/vierde/vijfde) kindje erbij. Welkom op deze wereld, lieve vent!

5 keer: Engelse uitspraken

Tegenwoordig zie je steeds vaker internationale babynamen en zeg nou zelf de Engelse taal is vaak veel genuanceerder dan de Nederlandse taal, het is daarom extra leuk om die nuance te gebruiken in jouw geboortewens om de ouders te feliciteren met de geboorte van een zoon!

 1. Awesome people make awesome babies!
 2. A brand new baby boy to fill your lives and hearts with joy!
 3. Born to be loved!
 4. Tiny little baby, so precious and small… Welcome to the world, we love you all!
 5. So tiny, so small. So loved, by all…

Geboortewensen

Iemand feliciteren met de geboorte van een zoon is natuurlijk een bijzonder moment. Toch is het lastig om de inspiratie te vinden voor de perfecte boodschap. Hopelijk hebben we met dit artikel die vraag voor je beantwoord.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant