Gezinsactiviteiten

Heeft jouw kind een tomeloze energie? Is de inspiratie af en toe op? Dan ben je bij ons aan het juiste adres, want wij hebben 101 ideeën voor de allerleukste gezinsactiviteiten. Of je kinderen nu gek zijn op spelletjes, toe zijn aan nieuw speelgoed of het toch echt eens tijd wordt om samen wat vaker naar buiten te gaan. Op deze pagina vindt je het allemaal, wij hebben genoeg tips zodat jij en je gezin je nooit meer hoeven te vervelen.

fotoshoot met gezin of familie
Waar kan je je ouders nou meer plezier mee doen? Een leuke fotoshoot met de kinderen en de kleinkinderen! Tenminste dat geldt in ieder…
Lees meer →
dagje zwemmen met de kids
Mijn twee zoontjes (en wijzelf ook) zijn dol op zwemmen. We gaan er dan ook regelmatig graag op uit om lekker een aantal uurtjes…
klein met zoontjes
Mijn zoontjes (1 en 3 jaar) zijn helemaal gek van klei, elke ochtend vragen ze als eerste of we weer gaan kleien. Kleien is…
Het Gezinsleven - Uitstapjes - Zwemmen - Wolfsven strandbad
Oké, een strandbad…niet het eerste waar je aan denkt nu het herfst is maar laten we een terug gaan naar die mooie zomerdagen. Wij…
Het Gezinsleven - Gezinsactiviteiten - Feestdagen - 25 cadeau ideeën voor de trouwdag van je ouders! - 50 jaar getrouwd
De trouwdag van je ouders staat weer bijna voor de deur, dit jaar wil je groots uitpakken. Misschien zijn ze wel 25, 30, 40…
Het Gezinsleven - Moeder en Kind - Moeders - 50 ideeën voor een bucketlist voor kinderen - Marshmallow roosteren bij het kampvuur
Wij volwassen denken vaak na over wat we heel graag willen doen, maar een bucketlist voor kinderen wordt minder vaak gemaakt. Dat is jammer…
Het Gezinsleven - Uitstapjes - Natuur - Speelbossen - Speelbossen in Gelderland - Wigwam bouwen rondom de boom
Het ideale gratis uitje waar kinderen hun energie kwijt kunnen en zich heerlijk vermaken is toch wel om de speelbossen in Gelderland te bezoeken….
Het Gezinsleven - Gezinsactiviteiten - Media en Techniek - New Super Mario Bros. U Deluxe - Mario, Peach en Luigi
Een van de grootste reden voor ons om Nintendo Switch te kopen is toch wel de Mario games. Tijd om New Super Mario Bros….
Het Gezinsleven - Uitstapjes - Natuur - Kom tot rust in de natuur in Gelderland - Fietsen door de Hoge Veluwe
Natuur in Gelderland is er meer aan genoeg, denk aan het bekende gebied de Veluwe en het bijzondere Speulder- en Sprielderbos. Qua landoppervlakte is…
Het Gezinsleven - Uitstapjes - Natuur - Speelbossen - Speelbossen in Noord-Brabant - 2 jongens zijn druk bezig met het bouwen van een hut
Natuurspeeltuinen en speelbossen in Noord-Brabant zijn de perfecte plek voor kinderen om naar hartenlust vrij te kunnen spelen met takken, zand, water en bladeren….
Het Gezinsleven - Gezinsactiviteiten - Feestdagen - Koningsdag 2021 - Kroontje met het woord Koningsdag
Helaas gooit het coronavirus nog een jaar al onze plannen overboord, ook Koningsdag 2021 gaat er helaas anders uit zien. Er gaat een streep…

Gezinsactiviteiten

Heeft jouw kind een tomeloze energie? Is de inspiratie af en toe op? Dan ben je bij ons aan het juiste adres, want wij hebben 101 ideeën voor de allerleukste gezinsactiviteiten. Of je kinderen nu gek zijn op spelletjes, toe zijn aan nieuw speelgoed of het toch echt eens tijd wordt om samen wat vaker naar buiten te gaan. Op deze pagina vindt je het allemaal, wij hebben genoeg tips zodat jij en je gezin je nooit meer hoeven te vervelen. 

Op deze pagina vind je de volgende categorieën terug, buiten spelen, creatief, gezelschapsspellen en speelgoed. Ik ga je kort vertellen wat je van iedere categorie kunt verwachten:

Buiten spelen

Hoor je oma of overgroot oma het nog zeggen? Vroeger waren de kinderen altijd buiten maar tegenwoordig hangen ze alleen maar voor de tv. Wij speelden voetbal op straat, waren aan het tollen of knikkeren en speelde uren lang verstoppertje. Maar het digitale tijdperk heeft heel wat verandert, er valt binnen tegenwoordig veel meer te beleven dan vroeger. Toch is het goed om buiten spelen te stimuleren!

Samen als een van de gezinsactiviteiten regelmatig buiten spelen is namelijk heel goed voor kinderen. Waarom vraag je?

Het is goed voor de ontwikkeling van de grove motoriek, steppen fietsen en met ballen gooien leert hoe je kind zich moet bewegen. Hierdoor zullen kinderen minder snel vallen, worden sterker en vaardiger. 

Buitenspelen is gezond, een kind kan buiten zijn energie kwijt. Als ze een dag buiten zijn geweest eten ze altijd hun bord leeg en gaan gemakkelijker slapen. Door buiten te spelen ervaren kinderen meer rust in hun hoofd waardoor ze beter slapen en het geeft hun zelfvertrouwen een boost. Hoe stoer ben je als je van de hoogste glijbaan af durft? Als je kunt fietsen zonder zijwieltjes of een voetbal tegenhoudt als iemand probeert in jouw doel te scoren? Buiten is er altijd uitdaging en kinderen met meer succeservaringen krijgen ook meer zelfvertrouwen!

De cognitieve ontwikkeling van je kind stimuleer je door buiten te spelen. Als kinderen hun energie kwijt kunnen, dan kunnen ze zich naderhand beter concentreren en dit bevordert de leerprestaties. Ik vind het zelf ook altijd prettig dat ze na een speelronde in het bos, lekker rustig aan tafel kunnen kleuren omdat ze ontspannen zijn. Het stimuleert de creativiteit en fantasie! Vaak als ze buiten net hebben gedaan alsof ze als een kabouter met een knapzak op ontdekkingstocht gaan, tekenen ze thuis paddenstoelen en zichzelf met een puntmuts na.

Door buiten te spelen hebben kinderen minder kans op bijziendheid, het is dus goed voor de ogen! Je ziet tegenwoordig steeds meer kinderen met een bril. Het is belangrijk dat ogen voldoende daglicht krijgen dus op naar buiten als gezinsactiviteiten, het is echt geen straf!

We gaan je vertellen waarom buiten spelen zo ontzettend leuk is, vertellen over speelgoed wat speciaal voor buiten geschikt is en wat je buiten als gezinsactiviteiten allemaal kunt ondernemen!

Creatief

Creativiteit is zoveel meer dan lekker knutselen, goed kunnen tekenen en kleien. Het is het vermogen van kinderen om hun fantasie tot leven te brengen, om nieuwe dingen te bedenken en hier vorm aan te geven. Eigenlijk is ieder mens creatief, de een heeft het alleen wat sneller onder de knie en spreek het van nature wat meer aan. 

Door creativiteit te uiten leren kinderen probleemoplossend denken en handelen, ze leren te denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen en wij gaan je vertellen hoe je creativiteit bij kinderen kunt stimuleren. Zodat het een van jullie favoriete gezinsactiviteiten wordt om lekker creatief bezig te zijn, want creativiteit kent geen goed of fout, geen mooi of lelijk. Je kunt lekker experimenteren, kliederen en vragen stellen als: ‘Wat zou je doen als je een dag onzichtbaar was?” Ga er lekker mee aan de slag en lees op onze blog onze leuke innovatie ideeën! 

Gezelschapsspellen

Het maakt niet uit hoe oud je wordt, samen een gezelschapsspel spelen blijft toch altijd een van de gezelligste gezinsactiviteiten die er is. Een avondvullend programma of even tussendoor, er is voor ieder moment wel een geschikt spel te vinden. Want of je nu aan het lachen bent met familie tijdens een spelletje wie ben ik, serieus over je zetten nadenkt tijdens een potje Ticket to Ride of zin hebt een gezellige partygame met vrienden zoals Shit Happens of Thirty Seconds een leuk gezelschapsspel komt altijd van pas.

Wij gebruiken ze ook vaak om de kinderen te vermaken onderweg, bijvoorbeeld in de auto of het vliegtuig op weg naar andere gezinsactiviteiten zoals een dagje er op uit. Het leuke aan gezelschapspellen is dat ze tegenwoordig niet alleen maar geschikt zijn voor jonge kinderen. Er komen steeds meer spellen op de markt voor volwassenen en de spelen worden uitgebreider. De spelmakers worden niet meer gelimiteerd in hun fantasie want tegenwoordig is alles te maken, dus ben jij benieuwd welk gezelschapspellen er nieuw op de markt zijn? Wat er zeker niet mag ontbreken bij jullie thuis in de kast? Houdt dan zeker onze blog in de gaten want van de leukste gezinsactiviteiten mag het spelen van een spelletje niet ontbreken. 

Speelgoed

Je weg vinden tussen al het speelgoed wat vandaag de dag op de markt is, gaat niet altijd gemakkelijk. Spelen is belangrijk voor je kind, het helpt bij de ontwikkeling van vaardigheden en is daarnaast ook nog eens een van de leukste gezinsactiviteiten om samen te doen.

Wij gaan je helpen met je keuze door eerlijke reviews te geven over het speelgoed dat we testen, waarom vinden wij het wel of niet goed? Hoe zit het met de prijs-kwaliteitsverhouding? Maar we gaan ook vragen beantwoorden zoals welk speelgoed past bij de leeftijdsfase van jouw kind? Wat als je bijvoorbeeld de vaardigheid fijne motoriek extra wilt oefenen, welk speelgoed is dan het beste voor jouw kind?

Ook sociale vaardigheden en emotie regulatie kunnen als een van de gezinsactiviteiten samen worden geoefend. Want deze executieve functies worden steeds belangrijker en ontwikkelen zich in de eerste twintig jaar van het leven van jouw kind. Het is belangrijk als kind om af en toe even terug te schakelen en de emoties te kunnen controleren. Je wilt je kinderen leren omgaan met teleurstellingen, de zenuwen die komen kijken bij een wedstrijd of een toets. Daarom is speelgoed wat hierin helpt goed om samen als gezinsactiviteiten te doen. Wij gaan je er alles over vertellen zodat jij je alleen maar hoeft te focussen op veel plezier maken samen met je kinderen!

Media en Techniek

Kinderen worden tegenwoordig continu bloot gesteld aan media en techniek, het is overal om ons heen. Een smartphone of (spel)computer zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks bestaan. Hoe ga je hier mee om? Wat is mediaopvoeding? Hoe bescherm je jouw kind tegen de gevaren die online op de loer liggen en wat zijn veilige gadgets voor onze kinderen? 

Zo helpen we je bij het behouden van de controle als je kinderen online gaan. Nemen we je mee door het doolhof aan spelcomputers, (kinder)tablets en games. Bespreken we de leukste tv programma’s films en streamingsdiensten waar het hele gezin van kan genieten en denken we mee hoe je YouTube zo veilig mogelijk kunt maken, maar ook hoe je om gaat met bekende Nederlanders als Enzo Knol die producten aanprijzen waar je kind geen genoeg van kan krijgen. Ik hoop dat jullie uit onze artikelen inspiratie en handvaten halen om media en techniek een goede plek in het leven van jouw kind(eren) te geven.

Feestdagen

Ik hou van alle thema- en feestdagen die ons land rijk is. Wie vindt het nu niet leuk als er iets leuks te doen is? Je hebt een goede reden om iets lekkers te bakken, het huis te versieren of met het gezin op pad te gaan. Nederland kent enorm veel feestdagen, van Nationale feestdagen zoals Koningsdag waarop iedereen vrij is en op de vrijmarkt zijn spullen verkoopt tot aan Kerstmis. Er zijn religieuze feestdagen of themadagen zoals moeder- en vaderdag. Wij zijn er om van al deze dagen samen met het gezin een feestje te maken en zo leuke herinneringen te creëren! 

Voor mij zijn feestdagen en de wisselingen van seizoenen altijd het leukst om samen met het gezin te vieren en ik deel dan ook graag mijn tips en tricks om ze te veranderen in een waar feestje, zodat jong en oud het naar zijn zin heeft! Van hoe je de lekkerste appelbeignets bakt tot aan de leukste carnavals outfits, cadeau ideeën voor moeder- en vaderdag en hoe tuig je jouw kerstboom op? Het komt allemaal voorbij in deze categorie.

Gezinsactiviteiten voor iedereen 

Ik hoop dat onze pagina jullie gaat helpen om samen veel plezier te beleven, heb je zelf nog leuke ideeën of inspiratie voor gezinsactiviteiten die wij eens zouden moet uitproberen? Neem dan zeker contact op!