Sinterklaasspellen voor de familie: samen plezier beleven en cadeaus uitpakken!

Het Gezinsleven - Personal Blog

De feestdagen naderen en dat betekent dat het tijd is om je voor te bereiden op een van de meest geliefde en gezellige tradities: Sinterklaas vieren met de familie. Sinterklaas is een tijd van gezelligheid, cadeautjes en heerlijk snoepgoed. Een geweldige manier om deze traditie nog specialer te maken, is door leuke Sinterklaasspellen te spelen met de hele familie. In deze blog gaan we je meenemen door een reeks leuke spelideeën die ervoor zorgen dat de Sinterklaasviering een onvergetelijke ervaring wordt voor jong en oud.

Voorbereiding op de sinterklaasspellen

Voordat je begint met het spelen van Sinterklaasspellen, is het belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen. Zorg ervoor dat je op tijd alle benodigdheden in huis hebt. Sinterklaas is natuurlijk niks zonder leuke sinterklaasliedjes voor op de achtergrond om in de stemming te komen. Zet ook lekkere sinterklaassnacks op tafel, zoals pepernoten, snoepgoed en chocolade. Uiteraard is sinterklaas niets zonder leuke cadeautjes. Bereid je dan ook goed voor op het aantal cadeaus en of dit mogelijk van invloed is op de leuke sinterklaasspellen die je kan spelen.

Spel 1: Sinterklaas dobbelspel

Een van de meest populaire Sinterklaasspellen is het Sinterklaas dobbelspel. Het leuke van dit spel is dat het zorgt voor spanning en verrassing. Het werkt als volgt: iedereen koopt een cadeautje wat in het algemeen leuk kan zijn voor iedereen. Je pakt het cadeautje in en legt het in het midden. Vervolgens ga je om de beurt met de dobbelsteen gooien. Afhankelijk van het aantal ogen dat je gooit, mag je een cadeautje uitkiezen. Maar pas op, want er zijn ook regels die cadeautjes kunnen ‘stelen’ of juist beschermen!

Spreek van te voren goede regels af en verzin leuke toevoegingen bij het gooien van een x aantal ogen, bijvoorbeeld geef alle cadeaus naar links door als er 3 wordt gegooid. Dit spel zorgt gegarandeerd voor lachende gezichten en veel plezier.

Spel 2: Pakjes estafette

De Pakjesestafette is een geweldig Sinterklaasspel om de competitieve geest in de familie los te laten. Zet alle cadeautjes aan één kant van de kamer en verdeel de familie in teams. Ieder team staat aan de andere kant van de kamer. Het doel is om zo snel mogelijk een cadeautje op te halen en terug te brengen naar je team. Maar er is een twist! Je moet een speciale manier van lopen aannemen, zoals hinkelen of op één been, om het cadeautje te bemachtigen. Het team dat als eerste alle cadeautjes heeft verzameld, wint het spel. De winnaar van het spel mag bijvoorbeeld een aantal cadeautjes uitpakken.

Spel 3: Sinterklaas Quiz

Een Sinterklaasquiz is een geweldige manier om de familie op een speelse manier uit te dagen en tegelijkertijd je kennis over het Sinterklaasfeest te testen. Stel vragen over de geschiedenis van Sinterklaas, beroemde sinterklaasliedjes, en zelfs grappige Sinterklaasfeitjes. Of maak het persoonlijk en vraag naar de leukste Sinterklaasherinneringen van iedereen. De quiz kan zowel educatief als humoristisch zijn, en je kunt prijzen uitreiken aan degenen met de meeste juiste antwoorden of de meest vermakelijke inzichten. De Sinterklaasquiz zal zeker zorgen voor gelach en gezelligheid tijdens de viering!

Spel 4: Chocoladeletter Memory

Bij Sinterklaas hoort natuurlijk chocolade, en waarom zou je er geen spel van maken? Het Chocoladeletter Memory spel is eenvoudig te organiseren. Koop genoeg chocoladeletters van het alfabet en zorg ervoor dat je van elk letter twee hebt. Leg ze op tafel met de letters naar beneden en laat iedereen om de beurt twee letters omdraaien. Het doel is om zoveel mogelijk paren te vinden. Als je een paar vindt, mag je ze houden. De persoon met de meeste paren wint een prijs!

Spel 5: Sinterklaas Bingo

Bingo is altijd een hit en met een Sinterklaastwist wordt het nog leuker! Maak kaarten met Sinterklaasgerelateerde afbeeldingen of woorden en verdeel ze onder de spelers. Roep om de beurt een afbeelding op, en de spelers mogen deze afbeelding afstrepen op hun kaart als ze die hebben. De eerste speler die een volle rij heeft, mag een cadeautje pakken. Sinterklaas Bingo is een geweldige manier om jong en oud te betrekken bij het feestelijke gebeuren.

Spel 6: Sinterklaas 30 Seconds

Sinterklaas 30 Seconds is een leuke variant op het bekende gezelschapsspel “30 Seconds.” In dit spel moeten de deelnemers Sinterklaas-gerelateerde begrippen raden binnen 30 seconden, gebaseerd op de aanwijzingen van hun teamgenoten. Van “pepernoten” tot “pakjesavond,” het is een race tegen de klok om zoveel mogelijk termen te raden. Het spel bevordert teamwork, snel denken en creativiteit, terwijl het ook veel hilarische momenten oplevert wanneer de tijd begint te dringen en de aanwijzingen steeds grappiger worden. Sinterklaas 30 Seconds is een garantie voor plezier en vermaak voor de hele familie!

Surprises

En laten we de surprises niet vergeten! Surprises zijn een belangrijk onderdeel van Sinterklaas, waarbij je niet alleen cadeautjes geeft, maar ook je creatieve vaardigheden toont. Iedereen trekt een lootje en maakt een surprise en bijpassend gedicht voor de persoon wiens naam ze getrokken hebben. Je kunt werkelijk alle kanten op met surprises – van hilarische tot prachtige creaties. En het onthullen van de surprises zorgt voor mooie momenten

In het kort

Sinterklaas vieren met de familie is een speciale tijd van het jaar waarin tradities, gezelligheid en samenzijn centraal staan. De Sinterklaasspellen die we hebben besproken, zijn ontworpen om deze momenten nog specialer te maken. Welk van de sinterklaasspellen je nu ook kiest, het belangrijkste is om te genieten van elkaars gezelschap en de warmte van de traditie. En vergeet vooral niet om creatief te zijn met je surprises! Veel plezier met de sinterklaasspellen!

Deel deze blog:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Ook interessant