Leuke activiteiten en uitjes met Pasen?

Het Gezinsleven - Personal Blog

Het is weer zover, Pasen staat dit weekend voor de deur. En na twee jaar van bijna niets mogen is iedereen er inmiddels denk ik wel klaar voor om er weer op uit te gaan of iets leuks te organiseren. Ik heb wat onderzoek gedaan en leuke activiteiten en uitjes bij elkaar gezocht die je kunt gaan doen met Pasen.

Thuis activiteiten

Natuurlijk staat hier met stipt één activiteit bovenaan: paaseitjes zoeken. Dit is denk ik de bekendste activiteit met Pasen. Leuk voor de kinderen en het houdt ze vaak ook wel een tijdje bezig zodat de volwassenen ondertussen kunnen genieten van een wijntje of een bakje koffie. Je kunt het ook nog extra speciaal maken door bijvoorbeeld een gouden ei te verstoppen, degene die dit ei kan vinden wint nog een speciale prijs.

pasen-paasbrunch

De paasbrunch, dit hoort er eigenlijk gewoon bij met Pasen. Gezellig met het hele gezin of misschien wel de hele familie samen aan een volle goedgevulde tafel. Dek de tafel feestelijk in het Pasen thema. Quality time met zijn allen en gezellig samen genieten van al het lekkers dat op tafel staat.

Paaseieren schilderen en/of versieren, deze activiteit mag eigenlijk ook niet ontbreken tijdens Pasen. De kleintjes kunnen heerlijk kliederen met verf en frutsels voor op de eieren en papa en mama hebben een leuke herinnering aan deze Pasen als de eitjes klaar zijn. (Totdat ze opgegeten worden natuurlijk)

pasen eieren beschilderen
Het gezinsleven - pasen ei beschilderen 2

Bakken, voor degene die het leuk vinden om in de keuken bezig te zijn is het misschien wel een leuk idee om samen met het hele gezin allemaal lekkers te gaan bakken met Pasen. Denk bijvoorbeeld aan een paastaart, paas cup cakes of paaskoekjes.

Dan missen we in mijn ogen hier nog 1 ding, een leuk spel: de eierrace! Zet een parcours uit in en/of rondom je huis en tuin, maak teams, leg een rauw ei op een lepel en stop de lepel in je mond en racen maar. Dit spel zal gegarandeerd voor een hoop gelach en gezelligheid zorgen.

Paasmarkt

Veel mensen willen er graag toch echt even op uit met Pasen, maar welke uitjes zijn er? De paasmarkt lijkt mij persoonlijk een hele gezellige activiteit om te doen. Ik stel het me een beetje voor als een braderie waar je van alles kunt krijgen. Van kleding tot eten, van hebbedingetjes tot sieraden, muziek en gezelligheid, maar ook aan de kleintjes wordt gedacht. Zo hebben ze op de paasmarkt in Liempde bijvoorbeeld een levende poppenkast. Kortom, voor ieder wat wils en het weer zit ook nog mee dus wat willen we nog meer?

pasen paaskermis

Paaskermis

Ik wist niet dat het bestond, maar het volgende paasuitje buitenshuis is een paaskermis. Of het nou allemaal echt speciale kermissen voor Pasen zijn, denk ik niet, maar het is in ieder geval altijd heel gezellig en een leuk uitje voor het hele gezin. In Deventer is de kermis wel speciaal voor Pasen en deze kun je bezoeken van 8 april tot en met 18 april. Ook in Enschede is een speciale paaskermis en hier kun je terecht van 9 april tot en met 18 april.

Pathé Kids Paasweekend

Niet iedereen vindt het leuk om de hele dag rond te struinen op een markt of kermis, zeker met kleinere kinderen. Pathé bioscopen speelt daar leuk op in. Een leuk uitje voor vooral gezinnen met kleine kinderen. Zij organiseren dit jaar – in alle Pathé bioscopen- voor de eerste keer het Pathé Kids Paasweekend. Op zaterdag 16 en zondag 17 april kunnen de allerkleinsten tussen 9 en 15 genieten van leuke paas-activiteiten en de nieuwste films.

Op Tweede Paasdag introduceren ze ook nog Charlies Pyjama Party: de kleinste bezoekers mogen in hun pyjama komen en hun favoriete knuffel meenemen en zo naar de nieuwste kinderfilm Paashaas Academie komen kijken. Pathé’s mascotte Charlie loopt ook rond en deelt paaseitjes uit en ook kunnen de kinderen lekker knutselen in de knutsel- en kleurhoekjes.

paaseieren schilderen

Paasevent op De Flierefluiter

Speel- en recreatieboerderij De Flierefluiter in Raalte organiseert ook dit jaar weer hun grote paasevent. Er is hier van alles te doen voor de kinderen: ze mogen op de foto met de Paashaas, eieren zoeken waarmee ze hele leuke prijzen kunnen winnen, een gratis rondje op de huifkar, ponyrijden. Maar er zijn ook 100 kuikentjes die ze kunnen zien en sommige mogen ze zelfs aaien. De Flierefluiter heeft een binnenspeeltuin, een buitenspeeltuin, kinderboerderij, doolhof en nog veel meer. Een leuk uitje om met het hele gezin naartoe te gaan.

Overige uitjes

Er zijn natuurlijk veel meer uitjes die je kunt gaan doen met Pasen. Je kunt bijvoorbeeld naar de speeltuin, de dierentuin een attractiepark, een museum, een festival. Voor iedereen en elke leeftijd is er wel wat te doen. Mijn enige advies is om er vooral van te genieten!

Heb je nog andere leuke tips? Laat deze dan achter in de comments!

Deel deze blog:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Ook interessant

Perudo spel

Perudo spel

Hou jij van spanning en bluffen tijdens een spel dan is Perudo echt iets voor jou. Laat je tegenstanders in de waan dat jij een

Lees meer →