Banana Joe – Leuk apenspel voor kinderen vanaf 4 jaar

Het Gezinsleven - Productreview

Onze zoontjes hebben een nieuwe favoriet in de spellenkast liggen: “Banana Joe“. Dit leuke apenspel is makkelijk en snel te begrijpen spel voor kinderen vanaf 4 jaar. Onze jongste is natuurlijk nog iets te jong (2020) maar ook hij wil toch graag meespelen. Ons oudste zoontje is pas 4 geworden (2018) en hij is dan ook helemaal blij dat hij dit spelletje mag spelen. Het leuke uiterlijk van dit spel trekt natuurlijk meteen de aandacht en dat zorgt dan ook direct voor veel energie en enthousiasme.

Kenmerken van het spel

Ook dit spel wordt zoals we gewend zijn van de uitgever Goliath geleverd in een mooie doos. het is een mooi vormgegeven spel wat vooral bij kinderen dan ook meteen populair is.

Titel: Banana Joe
Uitgeverij: Goliath
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Aantal spelers: 2-5

Inhoud van het spel

  • 12 bananen
  • 1 speelbord /bananenboom
  • 1 aap
  • 1 dobbelsteen (met 6 stickers die we erop moeten plakken)
  • 1 spelhandleiding

Hoe werkt Banana Joe?

Banana Joe is geschikt voor kinderen met een leeftijd vanaf 4 jaar en kan gespeeld worden met twee tot en met vijf spelers. Voordat we kunnen beginnen met het spel moeten we eerst eenmalig de stickers van het stickervel op de dobbelsteen plakken. Als we dit hebben gedaan moeten we de bananen in de gaten van de bananenboom steken en dan zetten we deze op tafel en zetten we het aapje in het midden van de bananenboom (dit past maar op één manier).

Nu kunnen we gaan starten met het spel, om te bekijken wie er mag beginnen gaan we kijken wie er het hoogst kan springen. Degene die het hoogst kan springen mag beginnen en daarna loopt het kloksgewijs verder. De afbeeldingen op de dobbelsteen zeggen welke opdracht je uit mag voeren. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

  1. Pak 1 banaan en leg deze voor je
  2. Geef een banaan aan een willekeurige speler
  3. Steel een banaan van een willekeurige spelen

Let op: De aap (Banana Joe) kan elk moment in de lucht springen. Als je de aap kan opvangen als hij in de lucht springt krijg je een bonus! Degene die de meeste bananen weet te bemachtigen wint het spel.

Het gezinsleven - Het Gezinsleven Gezinsactiviteiten Spellen Banana Joe 1
Het Gezinsleven - Gezinsactiviteiten - Spellen - Banana Joe 5

Onze ervaring met het spel Banana Joe

Het is een mooi, leuk en gemakkelijk spel. Het opbouwen was erg eenvoudig en dan ook snel gebeurd. Alles wijst voor zich en we hadden het spel dan ook al opgebouwd voordat we de handleiding zagen. Helaas merkten we wel te laat op dat de stickers op een speciale “eigen” plek op de dobbelsteen geplakt hadden moeten worden. Dit komt niet overeen met hoe ik de stickers op de dobbelsteen heb geplakt maar dat maakt verder voor het spel niet zoveel uit. Ik durf ze er namelijk ook niet meer af te halen omdat we dan het risico lopen dat deze niet meer goed plakken.

De spelregels zijn gemakkelijk en spreken voor zich. Het spel is van degelijke materialen gemaakt en hier hebben we dan ook niks op aan te merken. We merken wel dat onze zoontjes het spannend vinden wanneer de aap in de lucht gaat springen, desalniettemin liggen ze dan ook helemaal dubbel van het lachen wat het spel extra leuk maakt.

Al met al is Banana Joe weer een schot in de roos van Goliath. Het is wat ons betreft dan ook zeker een aanrader en met name voor kinderen van 3 tot 8 jaar. Dit is dan ook direct weer een leuke cadeautip met de vele feestdagen in aankomst.

Deel deze blog:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Ook interessant

Het Gezinsleven - media en techniek - bioscoop

De magie van een bioscoopervaring met je kind

De geur van vers gepofte popcorn en de duisternis die plaatsmaakt voor een groot scherm vol avonturen, de bioscoop is een plek waar dromen tot leven komen. Voor kinderen is de bioscoop een magische belevenis. Waar ze thuis vaker moeite hebben om een film te volgen of zelfs af te kijken, worden ze in de bioscoop ondergedompeld in een nieuwe wereld. In deze blog nemen we je mee in deze leuke activiteit voor je kind en geven we enkele tips om het een succesvol bezoek te maken.

Lees meer →
scheren zonder irritatie

De nieuwe manier van scheren

Scheren is niet mijn favoriete bezigheid en daarom ben ik altijd op zoek naar de beste en vooral ook gemakkelijkste manier. Gezien het feit dat ik een redelijk gevoelige huid heb ben ik inmiddels al enige tijd gaan scheren met mesjes in plaats van met een scheerapparaat. Hierdoor voorkom ik een rode hals na het scheren. Daarnaast ben ik op zoek gegaan naar de beste Lotion welke gebruiksgemak, comfort en verzorging combineert. Lees snel verder.

Lees meer →