New Super Mario Bros. U Deluxe

Het Gezinsleven - Personal Blog

Een van de grootste reden voor ons om Nintendo Switch te kopen is toch wel de Mario games. Tijd om New Super Mario Bros. U Deluxe aan een review te onderwerpen. Het spel is geschikt voor het hele gezin zodat iedereen mee kan spelen en daar houden we van! Lekker op avontuur met onze vrolijk, rondspringende kameraden.

New Super Mario Bros. U Deluxe

Wat is de bedoeling? Browser is weer eens stout geweest en heeft samen met zijn mede schurken het kasteel van Peach veroverend en Mario en zijn vrienden naar alle uithoeken van het Paddenstoelenrijk geschoten. Jij moet helpen om het kasteel terug te veroveren en Browser van zijn troon te verslaan. 

De klassieke New Super Mario Bros, is door de Nintendo Switch altijd, overal en met iedereen te spelen. Op de tv, in de auto of gewoon aan de keukentafel. Het is weer tijd om je vrolijke vrienden zoals Luigi, Mario, Toadette en Peach te komen helpen! 

De goede oude tijd

Super Mario is altijd mijn favoriete game geweest. Maar is er wel genoeg veranderd om de game weer aan te schaffen? We hebben het spel al gespeeld op de WiiU, dus wat is nu het verschil? De game is vernieuwd, er zijn leuke extra’s aan toegevoegd zoals nieuwe personages en Luigi heeft een hoofdrol bemachtigd, is New Super Mario Bros. U Deluxe de investering waard?

Nabbit

Af en toe verschijnt er zomaar een paars wezentje genaamd Nabbit op de wereldkaart. Nabbit is één van de twee nieuwe personages die aan de game is toegevoegd. Nabbit lijkt nog het meest op een konijn, hij heeft altijd een zakdoek bij en bijzonder opvallende tanden. Het is een bekende dief uit andere Mario games.

Verschijnt Nabbit dan is het de bedoeling om het level waarbij hij verschijnt te spelen en om deze vlugge rakker te vangen. Deze dief heeft namelijk voorwerpen van Toad afgepakt en die willen we natuurlijk graag terug. Krijg je Nabbit te pakken? Dan ontvang je een krachtige P-eikel (ook wel Supereikel genoemd). Met deze eikel kun je een compleet leven vliegend voltooien. Ideaal dus als je er even niet uit komt! Het vangen van Nabbit is de enige manier om deze P-eikel in de New Super Mario Bros game te ontvangen.

Je kunt er ook voor kiezen om als Nabbit de game te spelen. Je kunt dan geen schade oplopen van vijanden en het maakt de levels een stuk gemakkelijker. Voor de volwassenen onder ons is de uitdaging er dan aardig van af, maar voor de kinderen is deze optie perfect. De Mario levels kunnen best frustrerend zijn en té moeilijk zijn. Spelen als Nabbit is dan de ideale oplossing.

Peachette

Het andere nieuwe personage is Toadette. Gebruik Toadette een superkroon, dan verandert ze in Peachette. Peachette is ideaal omdat ze een dubbele sprong kan uitvoeren. Hierdoor val je veel minder snel en vervolgens kan ze langzaam zweven tijdens een vrije val. Gebruik je haar speciale boost, dan kom je zo weer uit een gat. Een ideaal personage om lange afstanden mee af te leggen, ik zelf speel het liefst met haar!

New Super Luigi U

Mario moet deze keer de schijnwerpers delen met Luigi. Luigi heeft namelijk de hoofdrol in het New Super Luigi U verhaal. Het is de eerste keer dat Luigi een hoofdrol bemachtigd. Alle levels op de wereldkaard zijn vervangen door nieuwe levels en met 100 seconden om een level uit te spelen is het een race tegen de klok! 

Je wordt geholpen door de nieuwe krachten van Luigi. Dit personage kan namelijk hoger springen en moeilijker afremmen dan Mario. Je merkt het verschil direct als je door de levels heen probeert te springen. Voor de kinderen kan dit nog wel eens te lastig zijn en om eerlijk te zijn, ik heb er ook moeite mee, maar voor de echte gamers kan dit een leuke toevoeging zijn.

Het Gezinsleven - Gezinsactiviteiten - Media en Techniek - New Super Mario Bros. U Deluxe - New Super Luigi. U
Het Gezinsleven – Gezinsactiviteiten – Media en Techniek – New Super Mario Bros. U Deluxe – New Super Luigi. U

Samen spelen

Het leukste vinden wij is de samenspel modus. Ren, spring en beuk in de bekende New Super Mario-stijl samen door de zijwaarts scrollende 2D-omgevingen! Je kunt met maximaal vier spelers tegelijk spelen, de munten pakken en de vijanden op weg naar de vlaggenstok te verslaan. 

In New Super Mario Bros. U Deluxe is met zijn vieren spelen nog een hele uitdaging. Je loopt elkaar vooral in de weg en het wordt al snel duidelijk hoe leuk het is om elkaar te dwarsbomen. Je kunt elkaar namelijk optillen en weggooien, op elkaars hoofd springen of rustig een afgerond in duwen. 

Het is verstandig om soms even de pauze knop in te drukken om frustraties te voorkomen. Spreek bijvoorbeeld een gezamenlijk doel af zoals het verzamelen van de drie grote munten of help elkaar aan speciale krachten. Zo houd je het ook voor de jongere spelers leuk.

Competites

Naast het hoofdavontuur vol fantasievolle en uitdagende levels, biedt New Super Mario Bros. U ook gloednieuwe spelstanden met uitdagingen voor spelers van alle niveaus, alleen of met andere spelers! In deze nieuwe spelstanden kun je ook als je eigen Mii-personage spelen, wat een heel grappig gezicht is. Je kunt bijvoorbeeld een munten race spelen tegen vriendjes en vriendinnetjes over de hele wereld!

Wil je alles lezen over waarom de Nintendo Switch zo’n leuke spelcomputer voor kinderen is? Lees dan dit artikel:

De Nintendo Switch, de beste spelcomputer voor kinderen?

Wil je New Super Mario Bros. U Deluxe zelf uitproberen? Je kunt het spel aanschaffen via de knop:

Conclusie

Ik vind het een waardig vervolg op de langlopende New Super Mario Bros series. Volwassenen kunnen oude tijden herleven en ook voor de jeugd is er weer genoeg te beleven. Onze vrolijke virend Mario in full HD rond zien springen op je scherm is iets wat mij niet snel verveeld. 

Het is een geweldige game, maar hij is niet erg uniek ten opzichte van zijn voorgangers. Het is prettig in elkaar gezet, de levels zijn mooi ontworpen en het grafisch design is top, maar als je er de vorige keer al niet veel aan vond, dan is dat nu niet veranderd.

Ik raad New Super Mario Bros aan vanaf een leeftijd van 5 jaar oud. Vergeet niet de optie om de moeilijkheidsgraad te verlagen door te spelen met Nabbit of Peachette. Het is een leuke Mario-game, maar hij is dus niet erg uniek. We hebben het (bijna) allemaal al eens gezien, desondanks blijft het een geweldig leuk spel om te spelen.

Deel deze blog:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Ook interessant

Hetgezinsleven-gezinsactiviteiten - feestdagen - cadeautjes voor een babyshower

Top 10 cadeautjes voor een babyshower

Ik ben ontzettend enthousiast, want mijn zus is zwanger! Ze is momenteel 22 weken in verwachting en over slechts 3 weken staat er iets heel bijzonders te gebeuren – de babyshower! Het is een feestelijke gelegenheid waarbij we samen komen om de komst van de kleine te vieren en mijn zus te verwennen met de leukste cadeautjes. Ik heb een top 10 samengesteld van de allerleukste cadeautjes om te geven op een babyshower, om jullie wat inspiratie mee te geven! Of je nu op zoek bent naar iets schattigs, praktisch of emotioneel waardevol, deze lijst zal je zeker inspireren bij het vinden van het perfecte cadeau voor de aanstaande baby.

Lees meer →
Het Gezinsleven - lifestyle - gezondheid - digitale detox

Slaaptekort Door Schermen? Ontdek Hoe een Digitale Detox je Terug naar Dromenland Brengt!

In onze moderne wereld zijn digitale apparaten een onvermijdelijk onderdeel geworden van ons dagelijks leven. Van smartphones tot laptops en tablets, we zijn voortdurend verbonden. Dit is natuurlijk niet geheel zonder gevolgen. Wat is dan het effect van het gebruik van al deze schermen op de kwaliteit van je slaap en je algehele welzijn? In deze blog duiken we dieper in het concept van een ‘digitale detox’ voor het slapengaan en ontdekken we waarom het zo belangrijk is voor een goede nachtrust.

Lees meer →