Pasen 2021, alles ziet er nu al een jaar compleet anders uit en helaas brengt dat ook beperkingen tijdens Pasen 2021 met zich mee. Paaseitjes zoeken bij opa en oma in de tuin, een brunch met de hele familie, lammetjes kijken op het Akingerzand of een paasmarkt bezoeken. Het is dit jaar even niet mogelijk, maar Pasen hoeft ook niet ieder jaar hetzelfde gevierd te worden. Wat gaan we dan doen? Hier lees je allemaal leuke en veilig ideeën om tijdens deze Pasen samen met je kinderen toch een hele fijne tijd te hebben!

Wie wordt de kampioen van Pasen 2021!

Wat is er leuker dan een spelletjes middag waarbij je aan het einde van de dag een leuke prijs kunt winnen? Het is tijd om tijdens Pasen 2021 jullie eigen competitie te organiseren!

1. Eierrace

Als het mogelijk is, verdeel je gezin dan in 2 gelijke groepen, lukt dit niet dan kun je ook tegen elkaar spelen. Ben je bijvoorbeeld met zijn drieën. Speel dan tegen beide personen een keertje. De gene die iedereen heeft verslagen krijgt 5 punten, de volgende 4 en de laatste plaats 3. 

Wat je nu nog nodig hebt zijn eieren en een lepel. Hardgekookt of zachtgekookt, de keuze is aan jou. Geef de deelnemer die aan de beurt is een lepel en ga aan de slag! Je kunt de eierrace in estafettestijl spelen of individueel. 

Zet een parcours uit in de woonkamer of de tuin waar met de lepel en het ei doorheen gelopen moet worden. Zo kun je een stukje moeten balanceren, limbodansen of in een hoepel gaan staan en deze over je hoofd ‘uit’ doen. Er valt hiermee genoeg te fantaseren! Laat iedere deelnemer een onderdeel van het parcours bedenken, dan kunnen jullie samen de moeilijkheidsgraad bepalen.

2. Paaseitje leggen

De paas variant van zakdoekje leggen. Iedereen neemt plaats in een kring en één persoon loopt buiten om de kring heen. Deze heeft het paasei of de paashaas in de hand. Iedereen die in de kring zit doet zijn ogen dicht en wordt een liedje gezongen. Normaal natuurlijk het bekende liedje ‘zakdoekje leggen’ maar afwisseling kan ook leuk zijn!

Het Gezinsleven - Gezinsactiviteiten - Creatief - Pasen 2021: Organiseer je eigen Paascompetitie! - Verven van gekookte eieren

3. Paashaasrace

Tijd voor wat actie tijdens Pasen 2021, we hebben al meer dan genoeg stil en binnen gezeten. Zeker na al het snoepen hebben de kinderen genoeg suikers binnen om lekker actief aan de slag te gaan. Een paashazenrace, de perfecte paas variant van het bekende zaklopen. Zet ‘echte’ paashaasoren op, deze kun je kopen of zelf knutselen met als basis een oude diadeem. Knutsel een echt hazenstaartje en plak of naai deze op de zak en springen maar!

4. Haasje prik

Deze variant van Ezeltje prik is super schattig en leuk om te doen tijdens Pasen 2021. Eerst even de regels. 

  • Een speler die aan de beurt is, staat ongeveer 4 stappen van de kleurplaat met haas af, ouders een paar stappen meer, het moet wel eerlijk blijven!
  • De speler wordt geblinddoekt.
  • De geblinddoekte speler krijgt een prikker met een bolletje wol (het hazenstaartje) in zijn hand.
  • Deze speler wordt vervolgens een paar keer rond gedraaid.
  • Daarna is het de bedoeling om de hazen staart op de juiste plek te prikken.

Nadat alle spelers aan de beurt zijn geweest is de genie die het dichts bij de juiste plek van de staart geprikt heeft de winnaar. Je kunt op de kleurplaat een rode stip zitten waar de staart moet komen. Tijdens het spel meet je met een lineaal op hoever iedereen van de stip af zit en schrijft dit op. Zo kun je gemakkelijk en eerlijk de winnaar bepalen.

Hoe maak je het? Teken een hele grote paashaas op een stuk karton of plaats een gemaakte tekening op een prikbord. Maak van wol een staartje en bind daar een satéprikker of kleine spijker aan vast. Als blinddoek voldoet een theedoek, sjaal of zakdoek.

5. Eiermemory

Toevallig nog de binnenkant van wat Kinder-surprise eieren van vorig jaar over? Verstop dan in de gekleurde, plastic binnenkant verschillende voorwerpen of snoepjes. Zo kun je zelf je eigen eiermemory spel maken voor deze Pasen. Je hebt van ieder voorwerp steeds 2 stuks nodig. Dit kunnen echte verrassingen zijn uit de Kinder-surprise eieren, maar ook verschillende kleuren paaseieren of ander snoepgoed. 

Wie er aan het einde van de competitie de meeste punten heeft wint! Speel je met jonge kinderen dan is een prijs voor plek 2 en 3 ook aan te raden. Bij ons kunnen ze nog altijd niet zo goed tegen hun verlies!

6. Hinkelen!

Waar we allemaal de hinkelbanen kennen met de vorm van vierkantjes kunnen we ook ons eigen hinkel pad maken. Het is tijd om te hinkelen in paas sfeer! Teken met stoepkrijt een paracours van paaseieren op de grond. Je kunt deze paaseieren zelfs inkleuren en versieren. Hoe vaak kan jij het parcours hinkelen? Zet de stopwatch aan en wie het snelst op en neer gehinkeld heeft, is de winnaar van het hinkelen tijdens Pasen 2021! 

7. Paaseieren proeven!

De Paas variant van babyvoeding proeven. Tegenwoordig liggen er al ver voor Pasen 2021 eigenlijk gevierd wordt al vele paaseieren in de winkel met allerlei verschillende smaken. Zo zijn er bijvoorbeeld de smaken crème brûlée, karamel zeezout, macaron of cappuccino, dat vind ik zelf de leukste. Het is heel grappig om de gezichten van je kinderen te zien als ze koffie proeven. Koop ongeveer 5 smaken paaseieren.

Blinddoek een persoon en laat ze de verschillende en uiteenlopende smaken proberen. Voor iedere goed geraden smaak verdien je één punt! Wie lukt het om alle smaken te raden?

8. Paaseieren zoeken

Deze kan natuurlijk niet ontbreken tijdens Pasen 2021. Één van de bekendste tradities rondom Pasen is het zoeken van verstopte eieren. Helaas kan het dit jaar niet bij opa en oma in de tuin samen met nichtjes en neefjes. Toch zijn er hele leuke manieren om alleen met je gezin paaseieren te zoeken. 

Paasspeurtocht, maak een landkaart van de tuin of het huis en zet rode kruisjes op de plekken waar je de eieren hebt verstopt. Je kunt bij de eieren kleine hints verstoppen, zoals stukjes van de schatkaart zodat uiteindelijk een schat gevonden kan worden! Denk aan een grotere chocolade paashaas of een surprise ei. Wie de schat vindt, heeft het spel gewonnen. 

Draai het spelletje ook eens om, iedereen verstopt eieren voor elkaar niet alleen de ouders voor de kinderen. Ben je bijvoorbeeld met zijn vieren? Laat dan iedereen 5 eieren verstoppen van één kleur verstoppen. Verstop jij de rode eieren en je dochter de blauwe? Dan ruil je en ga jij ook zoek naar de blauwe eieren en jouw dochter naar de rode. Zo kan iedereen eerlijk mee doen en voor de ouders is het nog hard werken ook! Want kinderen zijn verassend goed in het zoeken. 

Hoe gaat jouw Pasen er in 2021 uitzien?

Het is weer zo’n besef momentje, ook Pasen 2021 gaat er weer anders uit zien. Helaas is Covid-19 nu al een heel jaar onder ons en zullen we tijdens Pasen 2021 met zijn alle vooral thuis zijn. Waar we normaal onze paasdagen graag doorbrengen met familie en vrienden, is het nu de bedoeling om het thuis met ons gezin gezellig te maken. Ik hoop dat ik jullie met deze leuke paascompetitie op leuke ideeën heb kunnen brengen om samen toch een heel gezellig Pasen 2021 te vieren! 

Deel deze blog:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Ook interessant