Silent disco kinderfeestje

Het Gezinsleven - Personal Blog

Zoals elk jaar komt de verjaardag van je kind(eren) er weer aan. En dat kun je natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan zonder een kinderfeestje te vieren met zijn of haar vriendjes en vriendinnetjes. Helemaal nadat we twee jaar vrijwel niets mochten, verdienen de kinderen een leuk kinderfeestje. Maar wat gaan ze doen? Ze zijn al een keer gaan zwemmen, naar de grote speeltuin geweest, ze zijn wezen bowlen dus wat nu?

Je kinderen weten het zelf eigenlijk ook niet helemaal dus ga je op internet op zoek. Ik heb een superleuk idee gevonden, een silent disco!

Wat is een silent disco?

Ik hoor sommige mensen al denken, hoe kun je nou een stille disco hebben? Bij een disco hoort toch muziek? Dat klopt! Bij een silent disco wordt net als bij een normale disco gewoon muziek gedraaid. Echter, in het geval van een silent disco hebben alle gasten – in dit geval de vriendjes en vriendinnetjes van je kind(eren) – een koptelefoon op waardoor ze de muziek horen. Jij en bijvoorbeeld je buren hebben hierdoor dus geen last van harde muziek die door de muren dreunt of door de tuin galmt, érg fijn!

silent disco koptelefoon

Hoe huur je een silent disco?

Bepaal van tevoren hoeveel gasten er zullen komen, dit is namelijk het aantal koptelefoons dat je nodig hebt, omdat iedereen zijn of haar eigen koptelefoon krijgt. Bepaal ook of je meerdere zenders/kanalen wil ontvangen via de koptelefoons. Meestal kun je kiezen tussen 1 tot 3 zenders. Hiermee kunnen de kids tijdens het luisteren via de koptelefoon wisselen van zender en naar andere muziek luisteren. Als je dit hebt bepaald kun je gaan kijken waar je de silent disco wil gaan huren.

Je geeft je voorkeuren door en plaatst je “boeking”.

Hoe werkt een silent disco?

Bij de meeste bedrijven bezorgen ze de koptelefoons en benodigdheden gewoon aan huis. Lekker handig, want dan kun jij je thuis verder voorbereiden op het kinderfeestje. Zodra het pakketje wordt geleverd is het vrij makkelijk. Je steekt de zender(s) in het stopcontact en verbind deze met de meegeleverde audiokabel(s) aan op je tablet, laptop of telefoon. Heb je gekozen voor meerdere zenders, dan kun je voor elke zender een ander apparaat aansluiten zodat je op elke zender bijvoorbeeld een andere muziekstijl draait.

Je kunt hier gewoon de bekende muziekprogramma’s voor gebruiken; Spotify, Youtube, Soundcloud. Je zet de koptelefoons aan, deelt ze uit en het feestje kan beginnen.

silent disco kinderfeestje

Waar houd je een silent disco?

Het antwoord op deze vraag is heel simpel, dat maakt niet uit. Een silent disco kun je overal houden. Thuis in de woonkamer, in het buurthuis of in je eigen tuin. Zelf vind ik het leuk om bijvoorbeeld de tuin of woonkamer helemaal (in thema) te versieren zodat je ook echt ziet dat het een kinderfeestje is. Zorg voor het nodige drinken en wat lekkers te snoepen voor de kids en je feestje is compleet, dansen en zingen maar.

Wat ook erg grappig is, is om af en toe je koptelefoon af te zetten. Je lacht je stuk om iedereen die heel hard mee aan het zingen is maar zichzelf niet kan horen door de koptelefoon. Het is gegarandeerd een succes!

Wat kost een silent disco?

Bij een silent disco betaal je in feite voor de huur van de koptelefoons. De prijs hierin varieert omdat je bij het ene bedrijf per koptelefoon en per zender betaalt en bij de ander een compleet pakket kunt huren. De bijbehorende kabels die je nodig hebt om alles aan te sluiten zitten vaak al bij de prijs inbegrepen.

Heb jij al ervaringen opgedaan met een silent disco kinderfeestje of heb je wellicht nog leuke tips voor onze lezers? Laat deze dan achter in de comments!

Deel deze blog:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Ook interessant