Waarom zijn gezinsfoto’s zo belangrijk?

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Persoonlijk ben ik nooit echt favoriet geweest van foto’s. Ik heb de fotocamera al van kleins af aan ontweken. Nu ik inmiddels zelf vader ben geworden ben ik foto’s meer gaan waarderen en vind ik het dan ook leuk om zelf ook mooie gezinsfoto’s te hebben. Een fotoshoot plannen met mijn gezin is dan ook leuker geworden en het legt mooie herinneringen vast. Dit doe je natuurlijk niet wekelijks maar wij proberen dit zelf toch wel jaarlijks of om het jaar een keer te doen. Wij maken dan natuurlijk vrolijke gezinsfoto’s maar ook actie foto’s van onze twee zoontjes. In deze blog geef ik je een aantal redenen waarom je snel een fotoshoot voor nieuwe gezinsfoto’s moet inplannen.

De groei van je kinderen vastleggen

Het is natuurlijk een beetje een cliché maar de tijd vliegt voorbij. Ik herinner me de geboorte van mijn beide zoontjes als de dag van gisteren en inmiddels zijn ze alweer twee en vier jaar oud (2018 en 2020). Het is dan ook extra belangrijk om de groei en de verschillende fases vast te leggen. Jaarlijks een fotoshoot plannen voor de mooiste gezinsfoto’s is een leuke manier om de groei en de weg naar zelfstandigheid vast te leggen.

Het is dan ook erg leuk om een mooi canvas te laten maken voor in de kamer of om juist een leuk fotoalbum te maken van alle foto’s van jouw gezinnetje. Er zijn vele verschillende websites die je kunnen helpen met het samenstellen van een leuk fotoalbum. Je hebt de volledige vrijheid in het type boek, het formaat en de kaft maar ook met de volledige indeling van het album. De verschillende websites bieden handige tools aan waarmee iedereen gemakkelijk zijn of haar fotoalbum kan samenstellen en invullen.

Herinneringen herbeleven

Met behulp van een foto kun je je herinneringen terugbrengen naar een bepaald moment. Een foto kan je dan ook helpen om een bepaald gevoel op te roepen van dat specifieke moment. Het mooie is dat een foto meer doet dan enkel dat moment oproepen, het laat je ook de omgeving en de omstandigheden zien, bijvoorbeeld het type dag (zonnig, regenachtig etc.) Een foto is de perfecte manier om even terug in de tijd te gaan en terug te denken aan een tijd die (helaas) nooit meer terugkomt.

Ter nagedachtenis

Dit is helaas een minder leuk onderwerp waar we dan ook het liefst niet teveel over nadenken. Maar foto’s zijn ook zeker zo belangrijk wanneer een dierbare uit je omgeving wegvalt. Een foto van een geliefd gezins- of familielid dat is weggevallen, helpt in de verwerking en kan er ook voor zorgen dat je hem of haar op een bepaald (speciaal) moment herinnert. Het is mooi om foto’s te hebben van een moment dat jullie nog “compleet” waren? Foto’s kunnen zorgen voor een fijne herinnering en dan misschien wel een glimlach tevoorschijn op je gezicht toveren, wat weer kan bijdragen aan de verwerking van jouw verlies.

Wij maken voor onze gezinsfoto’s zelf al jaren gebruik van een en dezelfde fotografe bij ons uit de buurt (Noord Brabant). De reden dat onze keuze voor haar is gevallen is met name omdat ze het erg leuk doet voor de kinderen. Daarnaast vinden de fotoshoots altijd plaats op leuke locaties waar onze kleine mannen lekker zichzelf kunnen zijn en kunnen uitleven. Hierdoor krijgen wij de leukste, spontane en ontspannen foto’s van onze zoontjes. Ook van ons complete gezin zijn het leuke en geen “gemaakte” gezinsfoto’s waarin je jezelf herkent.

Een goede fotograaf stelt je op je gemak en loodst je door de shoot heen. Heb jij nog leuke tips voor de leukste gezinsfoto’s? Laat deze dan achter in de comments hieronder.

Je herinneringen wil je natuurlijk altijd levendig houden. Lees daarom onze blog over ‘creatieve manieren om jouw mooiste herinneringen levendig te houden.’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant