De leukste gezinsvriendelijke activiteiten in Assen

Wij beoordelen dit product met een:

Assen ligt in het hart van Drenthe en heeft erg veel te bieden voor het hele gezin. De bruisende stad heeft een rijke geschiedenis waar erg veel over te leren valt. Ga je liever voor een educatief uitje of zoek je liever de adrenaline op? In deze blog delen wij een aantal gezinsvriendelijke activiteiten in Assen die ongetwijfeld een groot succes zullen zijn.

Drents museum

Natuurlijk is een bezoek aan het bekende Drents Museum niet te missen tijdens je verblijf in Assen. In dit museum wordt een grote collectie aan kunst tentoongesteld, van verschillende bekende kunstenaars. Daarnaast zijn er in dit museum ook archeologische schatten uit de regio te bewonderen. Niet alleen de kunstwerken en opgravingen in het museum hebben een bijzondere geschiedenis, ook het gebouw zelf heeft veel doorgemaakt. Mede hierdoor is het museum een trekpleister in Drenthe. Na je bezoek aan het museum kun je terugkeren naar je Assen hotel, waar je met je gezin kunt bespreken wat je favoriete onderdeel van het museum was. Bovendien zullen je kinderen erg veel geleerd hebben over verschillende aspecten uit de Drentse geschiedenis.

Wildlands Emmen

Ben je juist op zoek naar avontuur? Dan zul je zeker Wildlands in Emmen moeten bezoeken. Dit is namelijk niet een reguliere dierentuin, dit park is namelijk opgedeeld in verschillende delen. Deze hebben elk hun unieke aspecten die je niet overal zult vinden. Je maakt hier als het ware een reis rond de wereld, waarbij je alle diersoorten in het echt kunt waarnemen. Je kunt hier zelfs op safari! Ook kunnen avonturieren een levensecht ritje maken door de Noordpool.

Weekend winkelen

Als je op zoek bent naar de leukste (kinder)kleding en de meest unieke artikelen, is Assen de perfecte stad om te winkelen. De stad is ten eerste prachtig om doorheen te lopen, door haar unieke architectuur. Daarnaast bevinden zich hier allerlei unieke winkels die je zeker niet in elke stad zult vinden. Maak er een gezellig gezinsweekend van en ga op zoek naar hotels Assen. Bezoek de ene dag grotere en bekende winkelketens en struin de andere dag door de kleinere schattige straatjes. Ook kun je tegelijkertijd een tour doen, waardoor je de stad op een andere manier zult gaan bekijken. Ga je rond het eind van het jaar naar de Drentse stad? Vergeet dan zeker niet te genieten van een lokaal ‘kniepertie’. Zo luid je het nieuwe jaar volgens de Drentenaren pas écht goed in!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant