Gezinsvriendelijke films en televisieprogramma’s om samen te bekijken

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Als ouder is het niet altijd makkelijk om geschikte films en televisieprogramma’s te vinden die leuk zijn voor het hele gezin. Gelukkig zijn er genoeg opties beschikbaar die geschikt zijn voor verschillende leeftijden en interesses. In dit artikel geven we je tips voor het selecteren van geschikte gezinsvriendelijke films en televisieprogramma’s, delen we enkele titels die wij persoonlijk aanraden en geven we tips voor het creëren van een gezellige filmavond.

Genreoverzicht

Er zijn veel verschillende genres die geschikt zijn voor gezinnen. Denk bijvoorbeeld aan animatiefilms, comedy’s, avonturenfilms en fantasiefilms. Animatiefilms zijn vaak geschikt voor jongere kinderen omdat de beelden duidelijk zijn en de karakters vaak kleurrijk en vrolijk zijn. Comedy’s zijn geschikt voor het hele gezin, omdat er vaak grappen in zitten die zowel kinderen als volwassenen kunnen waarderen. Avonturen- en fantasiefilms zijn vaak geschikt voor oudere kinderen, omdat deze films vaak spannendere scènes bevatten en meer diepgang hebben.

Top 5 van gezinsvriendelijke films en televisieprogramma’s

Hieronder hebben we een persoonlijke top 5 samengesteld van gezinsvriendelijke films en televisieprogramma’s:

 1. Dik trom – Deze film is geschikt voor het hele gezin. Dik Trom is een vrolijke, eerlijke, beetje gezette jongen. Samen met zijn ouders woont hij in het knusse Dikkedam, waar iedereen net zo dik en uitbundig is als hij. Dan verhuist Dik met zijn ouders naar Dunhoven, waar niemand zo dik is als Dik.
 2. Paw Patrol – Deze populaire animatieserie draait om een groep honden die samenwerken om de inwoners van Adventure Bay te helpen. Jonge kinderen zullen genieten van de avonturen van de pups en de kleurrijke animaties.
 3. De GVR (De Grote Vriendelijke Reus) – In De GVR (De Grote Vriendelijke Reus), gebaseerd op Roald Dahls wereldberoemde gelijknamige boek, maakt het eenzame weesmeisje Sofie (Ruby Barnhill) kennis met de magische reuzenwereld.
 4. Jungle Book – De Jungle Book is een klassieke film die gebaseerd is op het boek van Rudyard Kipling. Het gaat over een jongen genaamd Mowgli die in de jungle leeft met wilde dieren.
 5. Peppa Pig – Peppa Pig is een populaire animatieserie voor jonge kinderen. Het gaat over het dagelijkse leven van een varkentje genaamd Peppa en haar familie.

Kijkwijzer

De kijkwijzer is een handig hulpmiddel bij het selecteren van geschikte gezinsvriendelijke films en televisieprogramma’s. Op basis van de kijkwijzer kun je zien welke leeftijdscategorie geschikt is voor de film of het televisieprogramma en of er bijvoorbeeld geweld, seks of grof taalgebruik in zit.

Tips voor het selecteren van geschikte gezinsvriendelijke films

Naast de kijkwijzer zijn er nog meer dingen waar je op kunt letten bij het selecteren van geschikte gezinsvriendelijke films. Let bijvoorbeeld op de inhoud van de film en bedenk of deze geschikt is voor de leeftijd van jouw kinderen. Is de film bijvoorbeeld te eng of te heftig voor jongere kinderen? Daarnaast is het belangrijk om te letten op de lengte van de film. Voor jongere kinderen kan een film van anderhalf uur bijvoorbeeld te lang zijn.

Tips voor het creëren van een gezellige filmavond

Een gezellige filmavond creëren is makkelijker dan je denkt. Hieronder vind je enkele tips:

 1. Kies een film die geschikt is voor het hele gezin en die past bij de leeftijd van jouw kinderen.
 2. Maak het gezellig door bijvoorbeeld kaarsjes aan te steken, dekens en kussens op de bank te leggen en popcorn te maken.
 3. Zorg voor voldoende drinken en snacks. Denk bijvoorbeeld aan frisdrank, water, chips, snoep en fruit.
 4. Kies een geschikt tijdstip voor de filmavond. Voor jongere kinderen is het bijvoorbeeld fijn als de film niet te laat begint.
 5. Laat iedereen zijn of haar favoriete snacks kiezen. Zo voelen de kinderen zich betrokken bij de filmavond en kunnen ze iets kiezen wat ze echt lekker vinden.
 6. Maak er een traditie van. Plan bijvoorbeeld elke maand een gezellige filmavond in.

In het kort

Er zijn veel verschillende gezinsvriendelijke films en televisieprogramma’s beschikbaar. Door te letten op de kijkwijzer en de inhoud van de film kun je ervoor zorgen dat je een geschikte film kiest voor het hele gezin. Met de tips voor het creëren van een gezellige filmavond maak je de avond compleet en kunnen jullie samen genieten van een leuke film of televisieprogramma. Vergeet niet om de ervaring te delen met anderen en misschien zelfs een nieuwe filmavond-traditie te beginnen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant