Hoe vind ik een goede pyjama?

Wij beoordelen dit product met een:

Toen jullie nog geen kinderen hadden, liepen jij en je partner misschien nog in ondergoed, lingerie of zelfs naakt door het huis. Als jullie gezin inmiddels uitgebreid is en de kinderen al wat ouder zijn, voelt het mogelijk wat ongemakkelijk om dit te doen. In dat geval wordt het hoog tijd om een goede pyjama te kopen. Weet je niet hoe je dit aanpakt? In deze tekst helpen wij je hier een handje bij.

Kies voor een comfortabele stof

Wie denkt dat elke dames pyjama van dezelfde stof gemaakt wordt, heeft het mis. Pyjama’s worden namelijk van allerlei verschillende stoffen gemaakt. Koop daarom nooit de eerste beste pyjama die je tegenkomt, maar verdiep je goed in de stofsoort. Iedere stof heeft immers andere eigenschappen. Zo is een pyjama van katoen bijvoorbeeld lekker warm, terwijl een pyjama van zijde bijvoorbeeld een stuk koeler is.

Houd rekening met het seizoen

Als je op zoek bent naar een nieuwe pyjama, is het verstandig om rekening te houden met het seizoen. Draag je in de zomermaanden ’s nachts een dikke pyjama? Dan is de kans groot dat je badend in het zweet wakker wordt. In dit seizoen is het dan ook een stuk prettiger om een pyjama te dragen die lekker koel is. Overweeg daarnaast voor een pyjama met korte mouwen en pijpen of een nachthemd dames te kiezen. Je lichaam kan de warmte zo beter kwijt, waardoor je het minder snel warm hebt. In de herfst en winter vinden veel vrouwen het juist wel lekker om in een lange, dikke pyjama te slapen.

Koop een pyjama in de juiste maat

Dit spreekt misschien voor zich, maar toch zijn er vrouwen die een pyjama bestellen in de verkeerde maat. Op het eerste gezicht is hier misschien niets mis mee, want je ligt immers onder de dekens. De lengte is inderdaad niet heel belangrijk, maar de pasvorm wel. Koop je een pyjama die te strak of te los zit? Dan kun jij je hieraan storen en dat kan je nachtrust negatief beïnvloeden.

Met of zonder broek?

In je zoektocht kom je pyjama’s met en zonder broek tegen. Om de beste pyjama te vinden, moet je eerst bij jezelf nagaan wat jouw voorkeur heeft. Heb je het zelfs onder de dikste deken nog koud? Dan vind je het vast en zeker fijn om ook een pyjamabroek dames aan te trekken voordat je in bed stapt. Voor broeken geldt overigens ook dat er verschil zit in de stof waarvan ze gemaakt zijn.

Kijk naar de sluiting

Tot slot is het verstandig om aandacht te besteden aan de sluiting als je op zoek bent naar een pyjama. Er zijn pyjama’s met knoopjes, maar ook pyjama’s met enkel een elastische sluiting. Veel vrouwen geven de voorkeur aan een pyjama met elastische sluiting. Het bovenstuk trek je over je hoofd, terwijl de broek door middel van een elastische band om je middel blijft zitten. Bij pyjama’s met een elastische sluiting is het extra belangrijk om op de maat te letten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant