Goedkope autoverzekering

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Het afsluiten van een autoverzekering is niet de meest leuke bezigheid die je wilt doen, maar het moet toch gebeuren want we kunnen niet onverzekerd de weg op. Het kan lastig zijn om een juiste en goedkope autoverzekering te kiezen als je niet goed weet waar je op moet letten. Wij hebben wat tips op een rijtje gezet zodat je hopelijk de juiste en ook een goedkope autoverzekering kunt kiezen.

Dekking

Kies de dekking die bij jouw auto past. Er zijn 3 soorten dekkingen; WA, WA beperkt casco (WA+) en WA volledig casco (Allrisk). Afhankelijk van de leeftijd van je auto kun je gaan bepalen hoe uitgebreid de verzekering moet zijn. Bij een oudere auto (meer dan 8 jaar) volstaat een WA-verzekering. Bij een auto die tussen de 4 en 8 jaar oud is wordt vaak gekozen voor WA+ en bij een nieuwe auto is volledig casco de meest gekozen optie. Hoe uitgebreider je dekking, hoe hoger je premie en hoe meer je dus betaald. Controleer daarom altijd even of de leeftijd van je auto nog wel past bij de verzekering die je hebt.

goedkope autoverzekering regelen

Polisvoorwaarden

Zorg dat je weet waarvoor je verzekerd bent. Lees daarom altijd de polisvoorwaarden goed door. Hoe hoog is je eigen risico? Welke schade wordt vergoed?  Hoe gaat je verzekeringsmaatschappij om met je schadevrije jaren? Allemaal belangrijke dingen om te weten voordat je de juiste en goedkope autoverzekering afsluit die je allemaal kunt terugvinden in de polisvoorwaarden. Sluit niet zomaar klakkeloos een verzekering af zonder deze goed door te lezen, want je wil niet voor verrassingen komen te staan.

Dubbel verzekeren

Let op dat je je niet dubbel verzekerd. Dit kost je onnodig extra geld en dan blijkt je goedkope autoverzekering achteraf toch niet zo goedkoop. Naast de eerdergenoemde verzekeringen heb je ook de mogelijkheid om aanvullende verzekeringen af te sluiten. Voorbeelden hiervan zijn rechtsbijstandverzekering voor motorrijtuigen en pechhulp. Voor mensen die al een “gewone” rechtsbijstandsverzekering hebben is het mogelijk dat ze daar al een module “verkeer” in hebben zitten. Lees je verzekeringen daarom even goed door zodat je zeker weet dat je je niet dubbel verzekerd.

Betaal kleine schades zelf

De premie die je betaald wordt door autoverzekeringen onder andere bepaalt aan de hand van het aantal schadevrije jaren dat je hebt. Je komt een stapje hoger in de zogenoemde bonus/malusladder als je 1 jaar zonder schade hebt gereden. Het is heel simpel, hoe lager je op de ladder staat, hoe meer je moet betalen en dan heb je al snel niet zo’n goedkope autoverzekering meer. Heb je wat kleine schade aan je auto? Dan kan dit je al snel een aantal stapjes lager op de ladder brengen. Daarom is het beter om deze (als je de financiële mogelijkheid hiertoe hebt) schade zelf te betalen, zodat je schadevrije jaren ongedeerd blijven.

goedkope autoverzekering aanschaffen

Vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken

Waarschijnlijk heb je zelf al gezien dat er flinke verschillen zitten tussen autoverzekeringen. Er zijn er ook zoveel dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Maak een overzicht (of ga naar een vergelijkingswebsites) van de verschillende autoverzekeringen die je interessant vindt. Wellicht vind je een lagere premie met dezelfde dekking óf betaal je hetzelfde bedrag voor een uitgebreidere dekking. Doordat je alles in een overzicht hebt is er een grote kans dat je verzekering uiteindelijk een stuk goedkoper blijkt te kunnen dan je aanvankelijk dacht.

Verhoog het eigen risico

Een makkelijke manier om geld te besparen en zo een goedkope autoverzekering af te sluiten is het verhogen van je eigen risico. Dit is het bedrag dat bij schade verminder wordt op de uitkering. Wanneer je (vrijwillig) voor een hoger eigen risico kiest zal de premie van je autoverzekering omlaaggaan. Let op, je loopt dan wel het risico dat een groot deel van de schade voor je eigen rekening is. Je hebt in dit geval dan wel een goedkope autoverzekering, maar bij schade loop je alsnog de kans dat je een groot deel van de schade voor eigen rekening moet nemen.

We hopen dat deze tips je vooruit kunnen helpen om de juiste en een goedkope autoverzekering af te kunnen sluiten. Heb je zelf nog tips? Laat ze dan achter in de comments.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant