Golf benodigdheden

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Ben je besmet met het golfvirus dan kom je er niet onderuit om op den duur eigen golf benodigdheden aan te schaffen om de sport te beoefenen. Sommige omdat ze simpelweg verplicht zijn en andere omdat het fijn is om eigen golf spullen te hebben. Ben je benieuwd wat je allemaal nodig hebt of wat fijn is om bij de hand te hebben? Lees dan hieronder verder. We leggen hier uit welke golf benodigdheden er zijn en waarom je ze moet hebben of dat het fijn is om ze zelf te hebben.

Golf clubs

Uiteraard heb je golf clubs nodig om tegen de bal aan te slaan en daarom horen deze bij de standaard golfbenodigdheden. Hoewel je deze tijdens de beginperiode wanneer je alleen traint wel kan lenen/huren is het toch fijn om met eigen golfclubs te spelen wanneer je echt de baan in gaat. Zo leer je ook de eigenschappen van je eigen clubs kennen waardoor je aan je techniek kan werken. Golf clubs zijn er in veel verschillende soorten en doeleinden waardoor het soms lastig kiezen is.

Vooral als beginner kies je er vaak voor om een half of volledig golfset aan te schaffen. Dit komt omdat je vaak voor een voordelige prijs een set hebt inclusief tas waardoor je meteen startkaar bent. Hoe beter je bent hoe meer en specifiekere eisen je stelt aan je materiaal waardoor je kiest voor specialistischere clubs. Deze koop je vaak in delen omdat er verschillende soorten clubs in een set zitten en je kiest het beste per soort club.

Driver / houten

Dit soort club(s) gebruikt je bij de afslag om zover mogelijk af te slaan. De club waar je in theorie het verste mee slaat is de driver en met de overige ‘houten’ kan je ook nog flinke afstanden slaan. Het lastige is dat deze moeilijker te controleren zijn waardoor je deze als beginner weinig tot niet gebruikt maar hoe beter je bent hoe meer je hiermee slaat. Hiermee behoort het wel tot de golf benodigdheden als je meer ervaring hebt.

Ijzers

Dit zijn de standaard clubs die in een set zitten en gebruik je doorgaans na de afslag tot het moment dat je op de green terecht bent gekomen. Hoe lager het getal hoe rechter het clubblad waardoor je ook verder slaat. Hoe lager het getal hoe schuiner het clubblad dus hoe hoger je slaat. Door je swing te optimaliseren kan je verder maar ook meer gecontroleerd slaan waardoor je ballen beter kan plaatsen. Ijzers zijn er van 3 tot 9 en je hebt ook een SW (voor in de bunker) en PW voor je korte spel om de bal vervolgens op de green te slaan.

Los hiervan heb je ook een putter. Deze ken je misschien van minigolf en gebruik je om de bal uiteindelijk in de hole te krijgen.

Golftas

Logisch toch, je kan moeilijk al je golfclubs los meenemen dus dit behoort ook tot de standaard golfbenodigdheden. Vooral bij sets voor beginners zijn er verschillende mogelijkheden om een golfset met golftas te kopen. Toch zijn er verschillende soorten golftassen. Ben je iemand die veel zal lopen dan is een draagtas ideaal maar kies je ervoor om gebruik te maken van een golfcar dan kan juist een cartbag beter bij je passen. Kies je voor een draagtas maar is het toch niet ideaal om deze tas op je rug te dragen, kan je kijken naar een trolley. Hier kan je je tas op plaatsen en de trolley vooruit duwen.

Golfballen

Deze essentiële golf benodigdheden heb je meer nodig dan je hoopt. Iedereen slaat de golfballen in het water of in de bossen en de kans is dan vrij groot dat je deze niet terug zal vinden. Ook in golfballen zit enorm veel verschil in kwaliteit en prijs maar om eerlijk te zijn merk je hier als beginner vrij weinig van. Je zal als beginner ook met enige regelmaat een bal weg slaan dus koop vooral niet al te dure ballen. Sterker nog, er zijn ook ’tweedehands’ ballen. Deze ballen worden bijvoorbeeld uit het water gevist en in bepaalde aantallen opnieuw verkocht voor een voordeligere prijs. Op deze manier kan je voor een scherpe prijs toch veel golfballen kopen.

Pitchvork

Vergeet deze nooit mee te nemen, dit is namelijk verplicht en hoort dus ook bij de golf benodigdheden. Met een pitchvork repareer je eventuele schade aan de green. Als een bal met hoge snelheid op het gras van de green terecht komt kan dit een krater veroorzaken in de grond. Het is toch vervelend als jij de bal in de hole wil putten en door een krater verandert de baan van de bal waardoor je de hole mist. Repareer daarom altijd de schade zoals een krater die je aanbrengt met de slag waarmee je bal op de green terecht komt.

Handschoen

Voorkom blaren en verbeter de grip tussen je handen en je golfclub met een golfhandschoen. Let er wel goed op dat je de juiste maat kiest want het is erg vervelend als deze net te klein of te groot is.

golfschoenen

Golfschoenen horen ook echt bij de golf benodigdheden en hebben speciale noppen aan de onderzijde om extra grip te creëren. Je speelt namelijk op gras en door de kracht die ontstaat met je swing kan het zijn dat je je evenwicht iets verliest. Resultaat is dat je de bal niet goed raakt wat je aan het einde van de hol wellicht een extra slag kost.

Tee

Deze kan je gebruiken tijdens de afslag van een nieuwe hol en gebruik je om de bal te laten zweven van de grond. Hierdoor kan je de bal beter raken. De tee is een houten of plastic pinnetje wat je in de grond steekt en waar de bal op blijft rusten. Let ook op de lengte van de tee want bij een driver heb je een hogere tee nodig dan bij een andere houten of ijzeren golfclub.

Het Gezinsleven - Golf benodigdheden tee

Overige golf benodigdheden

Natuurlijk zijn er nog veel meer golf benodigdheden die je kan gebruiken maar dit zijn de meest standaard golf spullen om de sport mee te kunnen beoefenen. Je hebt tegenwoordig bijvoorbeeld speciale sporthorloges en camera’s om afstanden mee af te lezen maar een goede zonnebril of pet behoren ook tot de golf benodigdheden. Mis jij nog essentiële golf benodigdheden of handige golf benodigdheden laat het dan achter in de reacties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant