Een duurzaam geverfde coupe zonder hoge kapperskosten; zo zit het!

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Verander jij graag van haarkleur of verdoezel je grijze haren? Dan zit je waarschijnlijk vaak bij de kapper of verf je thuis je haar met een pakketje haarverf uit de drogist. Maar wist je dat er ook kapperskwaliteit haarverf voor thuis te koop is? Deze duurzame optie bevat veel minder schadelijke stoffen dan de haarverf uit de drogist en is ook nog eens hartstikke betaalbaar.

Haarverf uit de drogist; goedkoop of duurkoop?

Het lijkt misschien een goede deal, voor een paar euro je haar verven met een pakketje haarverf uit de drogist. Maar niets is minder waar. Haarverf uit de drogist bevat veel schadelijke stoffen waaronder ammonia en PPD die je haar en hoofdhuid aantasten. PPD is een zeer agressieve kleurstof waar veel mensen op den duur ernstige allergische reacties van kunnen krijgen, zeker wanneer je iedere maand je uitgroei bijwerkt. Ammonia zorgt ervoor dat je haarschubben volledig open gaan staan, waardoor de verf goed kan doordringen. Echter, wanneer je te vaak verft met een haarverf die ammonia bevat, kan je haar niet herstellen waardoor de haarschubben ook na het verven open blijven staan.

Het gevolg: droog beschadigd haar dat snel afbreekt. Bovendien laat beschadigd haar de pigmenten uit de verf sneller los waardoor jij weer eerder moet verven. Je komt in een vicieuze cirkel en laat dit nou juist het verdienmodel zijn van de bekende haarverf merken. Naast dat het je haar beschadigt, moet je het pakket vaak ook in 1x opmaken, geen duurzame optie dus.

Waarom kiezen voor kapperskwaliteit haarverf voor thuis

Kapperskwaliteit haarverf voor thuis bevat geen ammonia en PPD maar juist wel verzorgende ingrediënten zoals argan olie en calendula extract. Omdat het geen ammonia en PPD bevat maar bijvoorbeeld ook geen resorcinol en parabenen, is het veel beter voor je haar en het milieu. Omdat je haar gezonder blijft bij het verven met deze duurzame haarverf, blijft de kleur veel langer mooi. Bovendien dekt het grijze haren volledig en door de toevoeging van hoogwaardige ingrediënten zoals argan olie en calendula extract, voedt en verzorgt het je haar en hoofdhuid tijdens het verven. Omdat je de kleur crème zelf mengt met de activator, kun je alleen datgene mengen dat je nodig hebt.

Na openen is de verf nog 12 maanden houdbaar waardoor je er meerdere keren je uitgroei mee kun verven. Beter voor je haar, het milieu en jouw portemonnee! 

Het verzorgen van jouw geverfde coupe

Gezond haar kan de pigmenten uit haarverf langer vasthouden. Was je haar daarom met een milde shampoo zonder SLS (Sodium Laureth Sulphate). SLS is een agressieve wasstof die je shampoo heerlijk laat schuimen. Helaas verwijdert het ook huideigen oliën uit je haar. Olie die je haar en hoofdhuid hard nodig hebben om gezond te blijven. Om die reden zal je lichaam deze oliën weer opnieuw aanmaken met als gevolg overproductie en steeds sneller vet worden haar. Hierdoor ga jij je haar weer sneller wassen: hallo vicieuze cirkel! Voor een optimale verzorging gebruik je altijd een conditioner na het wassen.

Een conditioner sluit je haarschubben waardoor de haarkleur als het ware wordt ingesloten in je haar. Let er wel op dat de conditioner geen siliconen bevat. Siliconen leggen als het ware een plastic laagje om het haar waardoor je haar weliswaar gaat glanzen maar ook wordt afgesloten en niet meer kan ademen. Het gevolg? Nog droger haar. Bovendien komen siliconen ook in het milieu terecht als micro plastic deeltjes. Wat ons betreft een echte no-go. Heb je erg droog of beschadigt haar? Gebruik dan een serum na het wassen en voedt je haar 1x per week met een voedend haarmasker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant