Feestelijke Halloween

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Het wordt steeds hipper hier in Nederland, Halloween. Waar moet je zijn voor de leukste versieringen en het leukste snoepgoed omtrent deze feestdag?! En wat kun je allemaal doen of zelf organiseren? Je leest het hier!

Geschiedenis

Halloween is van origine een Ierse feestdag. De naam Halloween stamt af van All Hallows Eve; Allerheiligenavond. Het wordt gevierd op 31 oktober. In de Keltische kalender begon het nieuwe jaar op 1 november, dus was oudjaarsdag op 31 oktober.

Door de jaren heen wordt Halloween in meerdere landen gevierd. Met name in de Verenigde Staten is Halloween heel populair. Uiteraard is net zoals bij vele feestdagen het oorspronkelijke idee ver te zoeken 😉

Halloween in Nederland

Ook in Nederland zijn wij steeds meer bezig met Halloween en dit jaar ben ik zelf voor het eerst actief bezig met deze feestdag. Alessia heeft een uitnodiging gekregen voor een Halloweentocht door de buurt en wilde hier graag aan mee doen. Ben benieuwd hoe ze het daadwerkelijk gaat vinden, onze held op sokken!

Op veel scholen en sommige BSO ’s wordt ook steeds meer aandacht besteed aan Halloween. De groepen worden versierd en/of er worden pompoenen geknutseld. Wij hebben op de BSO waar ik werk zelfs eens een Halloweenparty gegeven. Easy dus om een activiteit rondom Halloween te verzinnen.

Versieringen

Dat is dus helemaal mijn ding! Versieren. Liefst zo uitbundig mogelijk haha. Tijdens die Halloweentocht door de buurt mag je als buurtbewoner zelf kenbaar maken of kinderen mogen aanbellen voor Trick or Treat. Dit door middel van een lichtje buiten bij de voordeur. Dat kan spannender in mijn ogen!

Onze buitenverlichting kan verschillende kleuren aannemen, dus in overleg met chef Halloween (Alessia) wordt deze die avond rood. Bij de Zeeman hebben we verschillende Halloween spullen gekocht zoals je op de foto kunt zien. Aangezien de tocht in de avond is zie je van een outfit niet veel onder een jas, dus zijn we voor iets gegaan wat over haar jas heen gedragen kan worden.

We hebben een bankje bij de voordeur waar we een lichtgevende pompoen op zetten. In haar hand draagt ze de lantaarn welke een knipperend ‘kaarsje ‘ heeft. In haar haren komen de leuke clipjes en de elastiek. En natuurlijk heeft ze een leuke vilten doodshoofdtasje voor de snoepjes van trick or treat, want eerlijk is eerlijk daar draait het natuurlijk om voor haar ;).

Halloween
Halloween decoratie

Ook bij de Action zag ik op internet super leuke Halloween producten. Helaas moet je daar dus onwijs snel bij zijn, want toen wij kwamen was alles al zo goed als op. We hebben nog wel een leuk spook kunnen scoren, deze hangt voor het raam.

Zelf gaan we ook creatief aan de slag door de overgebleven glazen potjes groenten te verven. Hier zetten we dan theelichten in die ervoor gaan zorgen dat ons pad naar de voordeur feestelijk verlicht wordt. Het moet dan toch wel duidelijk zijn dat er bij ons aangeklopt mag gaan worden voor trick or treat dacht ik zo.

Bij de Hema zijn we nog wel geslaagd voor wat laatste versiering. Een leuke slinger glow in the dark met pompoenen en vleermuizen, een spin in een web, raamstickers van spinnenwebben en niet te vergeten; snoepgoed voor de kids die aankloppen voor Trick or Treat.

Uiteraard zetten we die avond een boxje buiten met griezel muziek. Op Spotify kun je eenvoudig een playlist met griezel muziek samenstellen, zelfs voor kinderen. Zo wordt het niet te spooky voor de allerkleinsten.

Let the party begin

Wij zijn er klaar voor! Zelf weet ik nog niet wat ik leuker vind, meelopen met de tocht of de kinderen ontvangen voor trick or treat haha. Het enige wat ik hoop is dat er genoeg animo is om het door te laten gaan. Het is toch leuk als mensen op eigen initiatief iets leuks willen organiseren voor de kinderen. En al roepen we hier vaak met zijn allen dat alles maar overwaait uit Amerika, zulke dingen kunnen ook mensen op een andere manier samen brengen. En na Halloween gaan we ons weer lekker focussen op het volgende kinderfeest; Sinterklaas.

Griezelgroetjes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant