Het belang van goed internet thuis

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Tegenwoordig worden er steeds meer eisen gesteld aan ons internet thuis. Met de opkomst van de vele video aanbieders zoals Netflix, Videoland, Disney Channel, amazon prime etc. wordt er steeds meer verwacht van onze bestaande internetverbinding. Daarnaast is door de corona pandemie ook het thuiswerken vele malen populairder geworden. Het effect van het vele thuiswerken vergt ook veel performance van jouw internetverbinding omdat er gemiddeld veel meer gebruik wordt gemaakt van video bellen.

In deze blog ga ik je dan ook meer vertellen over internetverbindingen in huis, waar moet je nou precies op letten?

Kies de beste internet provider bij jou in de buurt

Er zijn vele verschillende aanbieders op de markt die internet kunnen aanbieden in jouw huis/woonwijk. Op welke manier zou je een goede keuze kunnen maken voor de juiste provider voor internet thuis. Het letten op de prijs is dan meestal erg vanzelfsprekend maar internet is niet bij elke provider hetzelfde. De grootste verschillen in de diverse aanbiedingen zijn naast prijs namelijk de snelheid en het type internet verbinding. Daarnaast kan je soms als klant zijnde verschillende zaken bundelen zodat je extra korting kunt krijgen.

Wanneer ik bijvoorbeeld voor internet bij mij thuis ga kijken zie ik direct een 22 aanbieders via een vergelijkingssite. Wij zijn zelf thuis best intensieve gebruikers, wij streamen veel (netflix, videoland etc.), de kinderen kijken youtube op de ipads en ik ben zelf ook regelmatig thuis aan het werk. Gezien het feit dat ik zelf veel online onderneem wil dat ook zeggen dat ik boven gemiddeld gebruik maak van internet thuis.

internet thuis

Wat voor type verbinding kies je?

Vooropgesteld, niet in alle wijken zul je dezelfde keuzes krijgen. Zelf woon ik in een nieuwbouwwijk, hier heb je dan ook overal glasvezel ter beschikking. Als je de keuze hebt zal ik dan ook altijd aanraden om te kiezen voor goed glasvezelinternet. Het voordeel van glasvezel is met name de snelheid maar ook dat de upload en de download (nagenoeg) gelijk zijn.

Welke snelheid is voor internet thuis belangrijk?

De meeste mensen kiezen voor extreem snelle internetverbindingen, ze hebben vaak vele malen meer performance dan dat ze eigenlijk nodig hebben. Wanneer je alleen mail ontvangt en af en toe eens wat opzoekt dan heb je aan een 50 mb/s verbinding meer dan voldoende. Wanneer ook je kinderen youtube filmpjes kijken en andere streamingdiensten gebruikt worden dan is een 100mb/s verbinding voor internet thuis aan te raden.

De extremere pakketten zoals 200 mb/s, 400mb/s etc. is echt bedoeld voor de extremere gebruikers, dit is voor het normale huis, tuin en keuken gebruik echt niet noodzakelijk. Als je high end gaming spellen speelt online dan zou dit nog te overwegen zijn. Let op dat deze genoemde snelheden niet gehaald worden met een wifi netwerk, maar alleen met een bekabelde snelheid.

snel internet thuis

Wat zijn gangbare prijzen voor internet thuis?

Als ik naar de aanbieders voor internet thuis bij mij in de wijk kijk zie ik dat de meeste aanbieders bedragen rond de 40-45 euro per maand vragen. Ikzelf heb momenteel een verbinding afgesloten bij KPN en omdat zowel mijn vrouw en ik daar ook ons mobiele abonnement hebben afgesloten krijgen we extra korting op het totale abonnement. Ziggo biedt in combinatie met Vodafone deze deals ook aan.

Het kan vaak slim zijn om jaarlijks te gaan shoppen, bestaande klanten worden jammer genoeg meestal niet beloond met een leuke actie of een korting. Nieuwe klanten krijgen daarentegen vaak flinke kortingen welke zomaar tot 30-50% kunnen oplopen. Mocht je dus de moeite willen nemen dan kan het zeker interessant zijn om elk jaar eens opnieuw rond te kijken en regelmatig van provider te wisselen.

Pak voordeel met meerdere diensten op hetzelfde adres

Meestal als je een internetverbinding wilt afsluiten voor thuis dan kan je ook direct kijken naar een televisie aansluiting en wellicht zelfs nog een vast telefoonnummer. Vele mensen hebben tegenwoordig niet eens meer een vast toestel in huis maar soms kan het toch handig zijn om in geval van nood ook op een vast toestel bereikbaar te zijn.

Wanneer je TV, internet en telefonie besteld worden er vaak al vele voordeelbundels aangeboden. Als je naast deze diensten ook bereid bent om je mobiele abonnementen bij dezelfde partij onder te brengen dan lopen de kortingen vaak alleen maar verder op en soms wordt je zelfs nog extra beloond met bijvoorbeeld exclusieve tv zenderpakketten etc.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant