Met domotica maak je het leven een stuk gemakkelijker

Wij beoordelen dit product met een:

Ik merkte dat huisautomatisering (domotica) in huis helemaal booming is tegenwoordig. Dus ben ik op onderzoek uit gegaan. Zo kwam ik erachter dat slimme apparaten niet alleen maar handig zijn omdat je ze van afstand kan bedienen met je smartphone. Nee, je kan dus al die slimme apparaten met elkaar laten “praten” en ze voor je aan het werk zetten voor meer comfort, veiligheid en energiebesparing. Ik zag meteen de mogelijkheden voor bij ons in huis en heb wat slimme apparaatjes besteld via internet op MyClever.Life. De naam zegt het al, Mijn Slimme Leven.

Meer comfort en veiligheid door middel van techniek.

Tijdens mijn speurtocht naar domotica (slimme apparaten voor in huis), ook wel smart home genoemd, kwam ik op de webshop van MyClever.Life. Op deze overzichtelijk webshop staan veel DIY Smart Home producten die je gemakkelijk kan koppelen met je Wifi netwerk. In maar enkele stappen installeer je een slimme lamp of een slimme bewegingssensor en stel je een slim programma in via de SmartLife app. De gratis app is geschikt voor heel veel soorten producten van verschillende merken. Zo ben ik ook ventilatoren en koffiezet automaten tegen gekomen die ook op die SmartLife app werken. 

Op de website van MyClever.life vertellen ze ook in begrijpbare taal waarvoor huisautomatisering allemaal toepasbaar is. 

Wat is automatisering? 

Door slimme producten met elkaar te laten praten kun je geautomatiseerde programma’s instellen. Dus naast het in- en uitschakelen via de app of normale schakelaar kun je ook automatische programma’s instellen. Ze noemen dat “scènes” of “flows”. 

Bij mij thuis heb ik de wifi lamp in de hal laten schakelen met een slimme deursensor. Dus als de deur in de avond open gaat dan gaat de lamp vanzelf aan. De buitenlampen gaan aan als het de zon onder gaat. En mijn staande lamp kan ik nu ook dagelijks aan zetten via een tijdsschema. Ideaal voor als we weg zijn zodat het lijkt alsof we toch thuis zijn. Je klikt er gewoon een slimme tussenstekker tussen. 

Meer voorbeelden van handige automatische programma’s met domotica

 • Open je rolluiken of screens bij zonsopgang
 • Schakel je standby apparaten zoals diepvries, TV, koffieautomaat s’nachts uit voor energiebesparing
 • Zet je huis op “afwezig” zodat de lampen uit gaan en de thermostaat omlaag gaat.
 • Programmeer een lampenschema zodat het lijkt alsof er altijd iemand thuis is
 • Zet de tuinverlichting aan als er beweging word gedetecteerd
 • Open de rolluiken en zet alle lampen aan als de rookmelder af gaat.
 • Schakel een nachtlampje als je de s’ nachts overloop op loopt 
 • Sluit de gordijnen en dim de lampen als je film gaat kijken
 • Sluit het zonnescherm als het te warm wordt.
 • De lampen gaan alvast aan als je bijna thuis bent
 • Krijg een notificatie als de deur/raam open gaat
 • Schakel een luid alarm als de trillingssensor op je dierbare bezit vibratie detecteert

Zoals je kan zien zijn de mogelijkheden van domotica eindeloos en draagt het ook bij aan een stukje duurzaamheid.

Smart Home (domotica) hoeft niet duur te zijn.

Nu vraag je jezelf natuurlijk af “wat kost al die slimmigheid?”. Domotica staat bekend als “duur” maar deze smart home producten vallen juist enorm mee! Voor gemiddeld €30,00 heb je bijvoorbeeld al een slimme sensor, slimme stekker of een Zigbee Hub. En voor ongeveer €20,00 heb je al een mooie slimme filament lamp met ingebouwde Wifi. De SmartLife App is gratis en je bent ook niet gebonden aan een abonnement.  

Je kan alle apparaten combineren en ik heb ontdekt dat er veel merken en producten zijn die ook op dit platform werken. Je bent dus niet beperkt tot één merk. 

Ik denk dat ik het smart home virus te pakken heb want ik zie nu bij alles in huis een gemakkelijk oplossing om het allemaal nèt even wat slimmer te maken. Het voordeel van smarthome is ook het gemak van het inregelen ten opzichte van domotica.

Het fijne van het aanbod van MyClever.life is dat je er geen totale “tech-geek” voor hoeft te zijn. 

Mijn man kan zich dus lekker bezig houden met de saaie klusjes in huis terwijl ik het leven een stuk gemakkelijker maak voor mij en mijn gezin. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant