Het lekkerste bierpakket

Wij beoordelen dit product met een:

Waarom ga je op zoek naar het lekkerste bierpakket? Je kent het wel, een vriend nodigt je uit om een keer gezellig op bezoek te komen voor een echte mannenavond en jij weet niet wat je mee moet nemen als bedankje. Met een cadeautje voor in huis betreed je je al snel op glad eis omdat het misschien niet zijn en/of haar stijl is. Ook bloemen geef je niet snel meer als je op bezoek gaat en met wijn moet nog maar blijken of dit wel de juiste is. Al met al, het is niet zo makkelijk om een geschikt cadeau te vinden.

Speciaal bier

Nadat ik een paar ideeën overwogen had kwam ik erachter dat het ideale idee voor een leuk geschenk al een hele tijd letterlijk voor mijn neus stond. Tijdens mijn digitale zoektocht om hét perfecte cadeau te vinden vergat ik helemaal dat ik hier een lekker speciaal biertje bij opengetrokken had. Na een kwartiertje keek ik naar het half lege glas en had ik een ”briljante” ingeving. De zoektocht naar het lekkerste bierpakket was gestart.

Tegenwoordig merk je ook dat speciaal bier steeds meer populariteit geniet omdat supermarkten en speciaalzaken staan er vol mee staan en ik moet ook eerlijk bekennen dat ik er zelf ook al een aantal geproefd heb. Eén van mijn favoriete speciaal bieren zijn van Brouwerij ’t IJ dus vanuit daar ging ik ook op zoek naar het lekkerste bierpakket. Ik had ervoor kunnen kiezen om even de supermarkt in te duiken maar ik besloot om er een leuke zoektocht van te maken. Ik heb besloten op zoek te gaan naar een partij die passievol over speciaal bier spreekt en mij dus kan helpen met het lekkerste bierpakket.

Bier Compagnie

Na even surfen (en een speciaal biertje later) kwam ik uit bij de heren van Bier Compagnie. Deze heren bieden naast ”bekende” speciaal biermerken ook een platform voor de onbekende bierbrouwers zoals ze zelf ook al vertellen op hun site. Het leuke is dat ze een eigen smaakpanel hebben die de nieuwe bieren onafhankelijk test en beoordeeld. Zo komen echt alleen de beste bieren in de webshop terecht en kan je zelfs lid worden van het smaakpanel.

De heren hebben zelfs nagedacht over de versnaperingen bij de biertjes. Er is een speciaal deel van de webshop ingericht voor hapjes die perfect te combineren zijn bij het speciaal bier. Echte liefhebbers in mijn ogen en je hebt hier een goede kans van slagen op zoek naar het lekkerste bierpakket!

Brouwerij t IJ bierpakket 5

Zoals aangegeven ben ik enorm fan van Brouwerij ’t IJ en dat is ook de reden dat ik uiteindelijk bij Bier Compagnie terecht ben gekomen. Je kan de biertjes hier per flesje kopen maar ook in een samengesteld pakket. Daarnaast kan je de collectie glazen ook aanvullen met een passend bierglas van verschillende merken.

Het is uiteraard leuker om een pakket cadeau te geven met een passend glas dus ik heb uiteindelijk gekozen voor het Brouwerij ’t IJ bierpakket + bierglas. Om het verhaal af te maken heb ik er een persoonlijk kaartje aan toegevoegd met een (flauwe) persoonlijke tekst. Zeg nou zelf, dit maakt het lekkerste bierpakket toch compleet.

Inhoud van het pakket

IJ wit – Een stevig Amsterdams witbier dat gevaarlijk lekker doordrinkt. Door de licht zoete afdronk is de IJwit een geweldige dorstlesser. 6,5%

IJ Zatte – Dit is het eerste bier dat in de brouwerij gebrouwen is. Het is een biologisch trippel bier en valt onder de zwaardere blonde bieren. 8%

IJ Natte – IJ Natte is een biologisch dubbel bier, roodbruin van kleur en is gebrouwen met een zacht bittere hop en 20% karamelmout. 6,5%

IJ I.P.A. – Een donkerblond bier met een uitgesproken hopsmaak. De afkorting staat voor India Pale Ale, een van origine Engelse bierstijl waarbij niet alleen tijdens het brouwen, maar ook tijdens het rijpen hop aan het bier wordt toegevoegd. 7%

IJ Flink – Flink laat zien dat bier niet veel alcohol nodig heeft om speciaal te zijn. Flink is diep goud van kleur en heeft een verfrissend bittere smaak, aangevuld door subtiele fruitige aroma’s. 4,7%

IJ ruis – Een gerstewijn (barley wine) gebrouwen volgens de Engelse stijl. Struis is een stevig bier met een diep donkere kleur en een zachte schuimkraag die lang blijft staan. Het aroma is donker met duidelijke tonen van chocolade en gedroogd fruit. 9%

Officieel Brouwerij ’t IJ bierglas – uiteraard leuk voor de collectie en altijd leuk om een (speciaal) biertje in een bijpassend glas te drinken.

Het lekkerste bierpakket voor de speciaal bier liefhebber

Ik moet eerlijk bekennen dat ik een leuke zoektocht heb gehad om het lekkerste bierpakket te zoeken en dat Bier Compagnie er een nieuwe klant bij heeft. Leuk om te lezen hoe gedreven en passievol deze heren zijn en vooral dat ze ook de onbekende merken een podium geven. Ga zo door heren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant