Hoe bedenk je een naam voor je kind?

Wij beoordelen dit product met een:

Het bedenken van een naam voor je kind is een belangrijke, maar soms moeilijke stap. Je hebt over het algemeen maar één kans, want een naam ga je niet zo snel weer veranderen. Dat is namelijk een heel geregel en daarnaast kost het ook aardig wat geld als je een naam wil veranderen. Het is dus belangrijk dat je een naam kiest waar zowel jij, als je partner achter staat. En dat kan soms heel moeilijk zijn, vooral als jullie beide een andere smaak hebben qua namen. Neem er dus de tijd voor en laat de namen op je inwerken. Daarom in dit artikel: hoe bedenk je een naam voor je kind.

Zijn er speciale namen in de familie waarnaar steeds weer wordt vernoemd?

Het kan zijn dat het gebruikelijk is in jouw familie om je kind te vernoemen naar de ouders of opa of oma. Je kunt dan bijvoorbeeld de naam van jouw kind baseren op deze naam. Tegenwoordig komt het steeds minder voor, maar er zijn nog steeds families die hun kinderen vernoemen naar een familielid. Bedenk dan of je dit letterlijk wilt overnemen, of dat je spelenderwijs tot een nieuwe naam komt. Een naam die iets meer van deze tijd is. Op deze manier blijven bepaalde babynamen toch in de familie, maar ga je wel met de tijd mee.

Ga niet mee met de populariteit van het moment

Je hebt af en toe momenten waarop een naam zó populair wordt, dat héél veel nieuwe baby’tjes hiernaar worden vernoemd. Dat kan misschien even leuk zijn, maar later is dat niet handig. Zodra je kind naar school gaat en er drie of vier kinderen met dezelfde naam in één klas zitten, kun je ervan gaan balen. Daarbij is een naam die nu helemaal hip is, misschien over een paar jaar helemaal niet meer hip. Kies liever voor een originele naam die niet veel voorkomt.

Maak een lijstje met jullie top 5 namen

Om erachter te komen welke namen je partner en jij leuk vinden, kun je een simpele oefening doen. Maak allebei een lijstje met de top 5 leukste meisjesnamen en jongensnamen. Leg ze daarna naast elkaar en ga eens vergelijken. Staan er namen op die jullie allebei op je lijstje hebben staan of zit het heel erg uit elkaar? Misschien kun je tot een soort compromis komen. Het is in ieder geval belangrijk om jullie wensen te vertellen, zodat jullie van elkaar weten wat jullie mooi vinden. Geef het ook even de tijd: soms moet je even aan een naam wennen, maar vind je het na een tijdje super mooi.

Kijk om de zoveel tijd even naar jullie lijstje en laat het op je inwerken. En je kunt altijd nog voor een dubbele naam gaan, zodat jullie allebei tevreden zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant