Hoe bouw je je conditie op?

Wij beoordelen dit product met een:

Als je je algehele gezondheid wilt trainen, doe je er goed aan om ook je cardiovasculaire uithoudingsvermogen te trainen. Dit betekent eigenlijk het opbouwen van je conditie, wat je doet met activiteiten die de capaciteit van je hart, longen en bloedsomloop verbeteren. Je loopt hierdoor vaak minder risico op het ontwikkelen van ernstige gezondheidsproblemen. Wil je weten hoe je je conditie opbouwt? We leggen het in dit artikel uit!

Begin met een warming-up

Je conditie opbouwen vergt vaak intensieve trainingen. Het is daarom belangrijk dat je begint met een warming-up. Je maakt zo even je gewrichten en spieren los, waardoor je vervolgens in staat bent om de intense activiteiten uit te voeren zonder jezelf te blesseren. Je kunt een warming-up op verschillende manieren doen, maar we raden aan om de oefening die je gaat doen eerst op een lage intensiteit uit te voeren. Dit is dan je warming-up.

Kies de oefening

Het is dus belangrijk om te bepalen welke activiteit je wilt gaan doen om je uithoudingsvermogen te verbeteren. Ken je hiervoor geen geschikte oefeningen? Download dan een gezondheid app om inspiratie te krijgen. Daarnaast geven we ook alvast een paar tips. Zo is het een goed idee om te gaan fietsen of te joggen. Ook aerobics en roeien verbeteren je conditie. Je kunt zelfs je uithoudingsvermogen opbouwen door simpelweg te gaan wandelen.

Verhoog de moeilijkheidsgraad

Na verloop van tijd is het verstandig om je gekozen oefening wat moeilijker voor jezelf te maken. Je verbetert hierdoor je uithoudingsvermogen beter, eenvoudiger en sneller. Je kunt bijvoorbeeld de intensiteit van de activiteit verhogen, wat dus goed is voor het opbouwen van je conditie. Als je gekozen hebt voor hardlopen, kun je geleidelijk de duur en snelheid verhogen. Daarnaast is het ook een aanrader om intervaltraining op te nemen in je workouts, waarover hieronder meer.

Train in intervallen

Intensieve trainingen werken erg goed als je je conditie wilt opbouwen. Je denkt daarom waarschijnlijk dat je jezelf tot het uiterste moet drijven voor de beste en snelste resultaten. Toch is dit niet het geval. Het is juist beter om af te wisselen tussen lichtere en zwaardere oefeningen. Je geeft hierdoor specifieke spieren een pauze en traint juist andere spiergroepen. Bovendien daag je zodoende zowel je aerobe als je anaerobe systemen op hetzelfde moment uit. Dit zorgt voor een effectievere algehele training. Gebruik daarom intervaltraining als je je conditie wilt verbeteren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant