Hoe creëer je de perfecte werkplek?

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Of je nu thuis werkt, op kantoor of op een gedeelde locatie, de perfecte werkplek moet fijn en goed voelen. Je brengt er namelijk heel wat uurtjes van je dag door en het is een plek die je creativiteit en productiviteit moet stimuleren. Hoe creëer je nou zo’n fijne werkplek?

We drijven steeds verder af van de mindset waarbij het belangrijk is dat je tussen 08:30 en 17:00 werkt. In plaats daarvan gaan we steeds meer naar het flexibele werken, waar en wanneer jij wilt! Jouw job moet daar natuurlijk wel bij passen, als jij denkt dat het voor jou mogelijk is en het wordt nog niet door jouw werkgever aangeboden dan raad ik je aan om het bespreekbaar te maken. Het gaat namelijk vaak niet om het aantal uren dat je maakt, maar juist om het werk dat je levert.

De perfecte werkplek helpt je om efficiënt te werken. Daarnaast stimuleert het creativiteit, innovatie en verhoogt het je werkplezier. Zit jij graag alleen of ben je liever onder de mensen? Probeer te zorgen dat je jouw perfecte werkplek zo inricht dat jij optimaal presteert.

De perfecte werkplek

Ongestoord, geconcentreerd door knallen zodat je met een tevreden gevoel aan het einde van je werkdag je plek kunt verlaten, een perfecte werkplek waar jij dat kan is belangrijk voor jou! Wij verzamelden tips, zodat jij zo’n plek kan creëren, waar je je thuis voelt en werken zo plezier mogelijk wordt! 

Vergeet niet te drinken

We drinken massaal te weinig water, terwijl drinken de beste manier is om de productiviteit op de werkvloer te verhogen. Als je de hele dag achter een bureau zit, kan het drinken van water zorgen dat je geen last krijgt van spierkrampen en pijnlijke gewrichten, je concentratie vermogen bevorderen, je energie geven, het immuunsysteem versterken en je stemming verbeteren. Hoe zorg jij dat je acht glazen water op een dag drinkt?

Een aanrader is om een kan met water op je bureau te plaatsen, zoek een mooie uit en zet er een glas naast. Één kan voor de ochtend en één voor in de middag. Werk je vaak op verschillende plaatsen? Neem dan je eigen fles mee, zelf gebruik ik een smart bottle die licht geeft zodra het tijd is om een slok water te nemen. Zo weet je zeker dat je voldoende drinkt en heb je meteen je eerste accessoire te pakken om je perfecte werkplek aan te kleden. 

Daglicht 

Daglicht is belangrijk en noodzakelijk op je perfecte werkplek. De regel is: hoe meer daglicht, hoe beter. Mensen die werken op een plek met veel daglicht, kunnen zich beter concentreren, zijn productiever, voelen zich fitter en maken minder fouten. Daarnaast functioneert ons lichaam beter als we gedurende de dag voldoende licht hebben. 

Daglicht stimuleert namelijk ons bioritme, dit is belangrijk voor ons slaappatroon, eetpatroon, de lichaamstemperatuur, leerprestaties en onze stemming. Op een werkplek met voldoende daglicht voelen we ons prettiger en kunnen we ‘s nachts beter slapen. Heb je geen ramen in de buurt? Maak dan gebruik van een  daglicht lamp.

Uitzicht

Het uitzicht vanuit jouw perfecte werkplek is super belangrijk, het is heerlijk om tijdens je werk even naar buiten te kunnen kijken en het is goed voor je ogen om dichtbij en ver weg kijken af te wisselen. We zitten de hele dag te typen en te klikken en dat is best zwaar voor je ogen. Vandaar dat het belangrijk is om de 20-20-2 regel aan te houden. Na 20 minuten beeldschermtijd, kijk je even 20 seconde in de verte. Daarnaast is het belangrijk om 2 uur per dag naar buiten te gaan, daar worden je ogen en je lijf blij van!

Lukt het niet om je bureau bij een raam te plaatsen, dan is het slim om de kale muur voor je neus wat aan te kleden. Op die manier maak je er toch een inspirerende plek van om af en toe naar te kijken. Denk bijvoorbeeld aan foto’s van je dierbaren, quotes die jou motiveren alles uit de dag te halen, planken en een memobord of maak je eigen vision board vol dromen en wensen. 

De inrichting

Het is belangrijk dat je perfecte werkplek ergonomisch goed is ingericht, daarmee voorkom je dat je last krijgt van je nek, rug of polsen. Blijf daarom alert op jouw houding en kijk eens rond wat goed bij jou past. Werk jij veel met een laptop? Dan kan een apart scherm of een laptopstandaard iets voor jou zijn. 

Het belangrijkste is te letten op jouw zithouding maar ook op de prikkels die je krijgt van je omgeving, hieronder de belangrijkste aandachtspunten op een rij:

  • Zorg dat je scherm op de goede hoogte staat door gebruik te maken van een laptopstandaard of een in hoogte verstelbare monitor.
  • Maak gebruik van een goede muis, zo kun je kiezen voor een hogere muis of een hele platte muis, kies wat bij jou past!
  • Zorg dat je wat levende zaken om je heen zet, denk aan planten of een huisdier!
  • Het is ook fijn om een prettige stoel of bank in de omgeving te hebben, als je moet bellen kun je even een andere plek gebruiken.
  • Door muziek op te zetten kun je je vaak beter concentreren, maak bijvoorbeeld gebruik van een noice-canceling headphone of noice-canceling oordopjes of maak gewoon gebruik van een speaker.
  • Een werkplek moet jouw sfeer uitstralen, het hoeft niet allemaal strak en saai te zijn. Je mag de boel best een beetje opvrolijken als het maar niet te onrustig wordt. Denk aan mooie notitieboekjes, een bureauplanner, een vaas met droogbloemen en een bureaulamp.

Flexibele werkplekken waar je andere kunt ontmoeten

Vind je het vervelend om alleen te zijn? Kun jij je thuis niet concentreren omdat je dan altijd met andere dingen bezig bent zoals de was, de kinderen of het huishouden? Of word jij op kantoor veel afgeleid? Denk dan eens aan een meer sociale omgeving, en zoek jouw perfecte werkplek ergens anders. Er zijn steeds meer plaatsen die aansluiten bij het nieuwe werken, plekken waar jij flexibel kan werken in een inspirerende omgeving of juist om anderen te ontmoeten!

Er zijn veel initiatieven, een van de oudste mogelijkheden is natuurlijk de lokale bibliotheek. Maar zeg nou zelf dat is niet bepaald inspirerend. Daarom zijn er in de steden nieuwe initiatieven opgericht om het werken leuker te maken. Voorbeelden van plekken waar jij jouw perfecte werkplek kan vinden zijn:

  • Seats2meet – hier kun je meestal gratis werken op flexibele werkplekken en hier ontmoet je andere, zo ben je nooit alleen!
  • Flexwerkplek – hier kun je kiezen uit verschillende flexwerkplekken en iets uitzoeken dat bij jou past!
  • Anywork – ook hier kun je kiezen uit gratis werkplekken en vinden wat het beste bij jou past!

Er komen steeds meer leuke initiatieven bij en het maakt het werken een stuk leuker, ga eens op pad en kijk wat bij jou past! Misschien zit jij gewoon graag op een terrasje te werken tussen de mensen of zoek je liever de rust van een bibliotheek op. Het gaat erom dat je er eens uit bent het werken net wat leuker maakt dan alleen, thuis iedere dag aan hetzelfde bureau. Hopelijk kun jij met bovenstaande tips jouw perfecte werkplek snel en gemakkelijk inrichten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant