Hoe je gemakkelijker met een kat kunt leven

Wij beoordelen dit product met een:

Hoewel katten van nature soms best lastig kunnen zijn (en dat zijn ze), zijn er zeker manieren om je leven met hen veel gemakkelijker te maken. Het gaat dan niet per se over het kopen van een kattenmeubel van Cadeaumatch. Er zijn een aantal trucjes om goed met ze samen te leven zonder dat je je geduld verliest.

Waterflessen zijn handig

Kitten van 7 maanden oud zijn natuurlijk geweldig, maar soms ook een beetje stout. Ze doen dingen die best vervelend kunnen zijn. Als er bijvoorbeeld een vol glas op een tafel staat, duwt het kitten dat glas soms op de grond. Daarom is het handig om waterflessen met deksels te gebruiken. Dan kunnen ze deze niet zo gemakkelijk omver duwen.

Grenzen stellen

Katten denken niet zoals mensen. Ze willen doen wat ze willen, zonder te denken aan wat anderen willen. Als je niet vanaf het begin duidelijke regels maakt, dan kan de kat denken dat hij de baas is in huis. Natuurlijk zal de kat sowieso denken dat hij de baas is, maar als je vanaf het begin regels maakt, kan je doen alsof jij de baas bent. Zo voorkom je problemen. Je kunt een kat bijvoorbeeld leren dat hij niet op het bed mag komen. Maar sommige katten denken: “Ik ga lekker op het kussen liggen” Dat is niet zo slim. Dus, maak duidelijke regels.

Nagels knippen

Katten hebben scherpe nagels. Dat is normaal. Maar het is slim om die nagels af en toe korter te maken. Dan kunnen ze minder schade maken aan spullen in huis. Het is niet makkelijk om nagels te knippen, maar als je het vaak doet, leert de kat dat het niet eng is. Regelmatig de nagels knippen is dus een goed idee.

Eigen plekje

Als de kat steeds dingen omver duwt of in de weg loopt, kan dat vervelend zijn. Maar als de kat een eigen plek heeft, gaat dat beter. Een doos waar de kat in kan liggen is bijvoorbeeld genoeg. Dan voelt de kat zich fijn.

Accepteer gedrag

Katten doen soms dingen die je niet leuk vindt. Ze gaan bijvoorbeeld op je laptop liggen. Dat is omdat de laptop warm is en lekker ruikt. De kat vindt dat fijn. Het heeft dus geen zin om boos te worden. Het is beter om er foto’s van te maken en te delen met anderen.

Vlekken verwijderen

Mensen denken vaak dat katten heel netjes zijn. Maar dat klopt niet altijd. Katten kunnen soms rare dingen eten en dat weer uitpoepen of uitkotsen. Denk aan haren van andere katten, maïs, muntjes en meer. Dat is niet zo fris. Als dat op de vloer komt, moet het snel schoongemaakt worden. Daarom is het handig om een speciale vlekkenverwijderaar te hebben. Katten doen gewoon wat katten doen, dus je kunt er maar beter op voorbereid zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant