Hond in het gezin? 5 tips voor de voorbereiding!

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Wil je graag een hond in je gezin? Zo’n trouwe viervoeter kan een prachtige toevoeging zijn aan jullie leven. Maar het is echt belangrijk om je te realiseren dat het best veel werk kan zijn. Zeker als je een jonge hond in huis neemt. Pak de voorbereiding al meteen grondig aan, met onze tips!

Hond ophalen

Een groot moment bij de voorbereiding is natuurlijk het ophalen van de hond. Pak het goed aan! Het is voor een hond best spannend om door ‘vreemden’ te worden meegenomen, op weg naar een nieuw thuis. Daarom is het belangrijk om rustig en geduldig te zijn. Je kunt meteen met het hele gezin de hond ophalen, maar om de kalme sfeer te bewaren is het vaak toch slimmer om je kind(eren) thuis te laten. Zo kan de hond ook even op adem komen tijdens bijvoorbeeld de autorit naar huis toe. Hoe je de hond meeneemt in de auto? Met een bench is dat een makkie. Een zacht kleedje of kussentje erin zorgt dat de ondergrond lekker zacht is. Praat tijdens de reis steeds tegen de hond, op een lieve toon. De hond went zo steeds beter aan je stem en voelt het dier zich ook gerustgesteld.

Plekje om zich terug te trekken

Eenmaal thuis is het belangrijk om niet meteen met z’n allen de aandacht van de hond te willen winnen. Geef het dier ook hier de nodige rust. Natuurlijk kun je wel even om de beurt kennismaken. Laat je kinderen kort knuffelen met de hond, maar houd een oogje in het zeil. En gun het lieve dier daarna een plekje om zich terug te trekken. Dit is sowieso belangrijk voor een hond! Honden hebben namelijk vrij veel slaap nodig, om alle prikkels te verwerken en bij te komen van de spannende avonturen die ze beleven. Daar is wel een rustig plekje bij nodig, om niet te worden gestoord tijdens het slapen. Zet daarom een comfortabele mand in de hoek van bijvoorbeeld de woonkamer neer. Dat mag best in de buurt van de zithoek zijn. Als de hond maar wel rustig door kan slapen wanneer hier mensen zitten te kletsen. Voel daarbij goed aan wanneer de hond rust nodig heeft. En laat het dier op die momenten gewoon even alleen. Spelen en knuffelen kan straks weer!

Benodigdheden alvast in huis

De voorbereiding op de komst van een hond in huis zit ‘m ook in het verzamelen van de benodigdheden. Een aantal belangrijke items noemen we hierboven al, waaronder de bench en de mand. Ook hondenvoer kun je maar beter alvast in huis hebben. Zo heeft je nieuwe huisdier meteen iets lekkers te eten. Kies het juiste voer uit voor jouw hond, waarbij je onder andere let op leeftijd en ras. En kies ook de juiste voerbak en drinkbak uit voor het dier. Een halsband en riem zijn essentieel om de hond uit te kunnen laten. Denk dan nog aan speelgoed, voor vermaak! Deze spullen heb je sowieso nodig.

Leren over honden

Leer voor de komst van de hond alvast zoveel mogelijk over honden. Zeker als je nog niet eerder zelf een hond hebt gehad. En ook je kinderen kunnen er natuurlijk nog veel van opsteken. Kijk bijvoorbeeld naar filmpjes over het gedrag van honden. Hoe kunnen jij en je kinderen straks begrijpen wat de hond aangeeft? Het is ook zeker verstandig om samen op hondentraining te gaan. Daar maak je de hond ook blij mee! Jonge honden hebben echt een opvoeding nodig. Daar ben je als baasje natuurlijk zelf verantwoordelijk voor. Van leren lopen aan de lijn tot socialiseren met andere dieren: er valt genoeg te leren voor de hond. En zelf kun je je ook verdiepen in de verzorging die je hond nodig heeft.

Vooraf een keer oppassen

Nog een laatste manier om alvast aan een hond te wennen? Pas een keertje op, op een hond van familieleden of vrienden bijvoorbeeld. Dit kun je voor een enkele dag doen. Maar het is nog wel beter om meteen een paar dagen of een week op te passen. Zo kom je er direct achter of het bij je gezin past. Het is dus ook een ideale oplossing als je nog twijfelt over het wel of niet nemen van een hond.

Je bent er straks helemaal klaar voor om de hond te verwelkomen! Met deze tips weet je zeker dat het dier een warm thuis krijgt. En dat verdient jouw lieve viervoeter natuurlijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant