Hout of gas barbecue

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Deze discussie Hout of gas barbecue voer je altijd met jezelf als je op zoek bent naar een nieuwe barbecue. Al zal de ene persoon hier eerder klaar mee zijn dan de andere, bij iedereen spookt het even door het hoofd. Wat zijn eigenlijk de verschillen en waarom kiest men voor een hout of gas barbecue? Natuurlijk gaat het vooral om persoonlijke voorkeur maar enkele handige weetjes over een waarom een hout of gas barbecue zullen we hieronder met jullie delen.

Wat is een hout gestookte barbecue?

Eigenlijk is het antwoord vrij voor de hand liggend. Een hout gestookte barbecue warm je op met hout, kool of briketten. Veel mensen zullen zeggen dat het vlees ook lekkerder smaakt omdat de rook van het hout/kolen in het vlees trekt. Als we wat serieuzer het internet in duiken zullen 9/10 van de hobbyisten dit niet proeven en ook niet kunnen realiseren omdat je dit over het algemeen creëert met low and slow barbecueën. Over het algemeen willen we ‘snel’ ons eten klaar maken.

Een hout barbecue draagt ook veel meer bij aan de beleving, je moet eerst een vuurtje maken en dan wachten tot de barbecue op temperatuur is. Dit zorgt automatisch voor een gezellige sfeer waarbij het ‘snel’ eten niet het best tot zijn recht komt. De charme integendeel is veel beter bij dit soort barbecues.

Het Gezinsleven - hout of gas barbecue hout

Voordelen van een hout barbecue?

De prijzen zijn over het algemeen voordeliger. Voor ongeveer € 100 heb je al een nette barbecue. Verder is het mogelijk om dit soort barbecues extreem warm te stoken 400ºC wat beter kan zijn voor de smaak van je eten. Dit is wel wat meer weggelegd voor de hobbyisten dan voor de ‘snelle koks’ die vlug wat klaar willen maken. Daarnaast is de beleving rondom een hout gestookte barbecue veel leuker zoals we hierboven al beschreven.

Nadelen van een hout barbecue?

Het duurt langer voordat de barbecue warm is en om heel eerlijk te zijn heb ik daar geen geduld voor. Echter is het voor de mensen die voor de beleving gaan juist weer een pluspunt. Iedereen die ooit met kolen gebarbecued heeft weet hoeveel vlekken deze achterlaten, alles wat je aanraakt nadat je kolen vast gehouden hebt zit onder de vlekken. Nog maar niet te spreken over de deeltjes die tijdens het stoken door de lucht vliegen en overal terecht komen. Waar je bij een gas barbecue aan een knopje draait om de temperatuur hoger of lager te zetten is dat bij een hout gestookte barbecue wat lastiger. Ook dit vergt wat meer tijd en skills.

Wat is een gas barbecue?

Dit soort barbecues zijn voorzien van branders die het gas omzetten in vuur door er een gasfles aan te koppelen. Deze zijn enorm populair omdat ze direct klaar zijn voor gebruik. Je draait de gasaansluiting open en met een druk op de knop zet je de branders aan, die ook meteen op vol vermogen branden. Binnen 10 minuten is de barbecue opgewarmd en kan je het eten al bereiden.

Het Gezinsleven - hout of gas barbecue gas

Voordelen van een gas barbecue?

Snelheid en gemakt zijn de grootste voordelen. Gasaansluiting open draaien, knop indrukken en hij is aan en binnen 10 minuten zelfs al warm ook. Door aan de knop van de brander te draaien kan je de temperatuur al instellen. Alleen het vet wat van je eten afkomt maakt de barbecue vies dus het schoonmaken is ook nog eens makkelijker.

Nadelen van een gas barbecue

De beleving natuurlijk want er is niks spannends aan om een knop in te drukken en het vuur dat dan al aan gaat. Daarnaast zijn gas barbecues ook een stuk prijziger en groter qua formaat waardoor ze meer ruimte in beslag nemen. Vooral met de toevoegingen van een extra gaspit om saus op te warmen. Als je met passie je eten perfect wil bereiden is een gas barbecue ook niet de beste optie omdat de temperatuur minder hoog is als bij een hout gestookte barbecue.

Hout of gas barbecue, de conclusie?

Deze conclusie kunnen we niet voor jullie bepalen. Of je kiest voor een hout of gas barbecue ligt helemaal aan je eigen eisen en wensen. Hou je van het hele plaatje inclusief het stoken dan is een hout barbecue waarschijnlijk de beste oplossing maar hou je van snel dan is een gas barbecue meer jouw ding.

Bekijk ook onze andere blog over het worden van een barbecue meister.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant