Nieuwe houtkachel kopen? Deze soorten zijn er allemaal!

Wij beoordelen dit product met een:

Wil je graag in je woning op een alternatieve manier warmte verkrijgen? Dat is goed voor te stellen, aangezien de gas- en energieprijzen door het plafond heen geschoten zijn. Door op een alternatieve manier je woning te verwarmen, zoals het gebruiken van een houtkachel, bespaar je onder aan de streep een hoop geld. Met een dit soort kachels creëer je op een handige manier warmte in je woning, waarbij je ook nog van het fraaie vurenspel in de kachel kunt genieten. Voordat het zover is, moet je wel een vergelijking tussen de vele soorten kachels maken.

Veel merken

Het is allereerst goed om te weten dat je uit houtkachels van veel merken kunt kiezen. Zo kun je kiezen voor meerdere Dik Geurts houtkachels, houtkachels van het merk Jacobus en kachels van het merk Jotul. Binnen het aanbod van deze merken vind je ook nog eens talloze varianten terug.

Plaatsing

Ten tweede is het goed om te weten dat je uit meerdere plaatsingen kunt kiezen. Zo is het mogelijk om voor een vrijstaande houtkachel te kiezen. Zoals deze benaming al laat blijken, kun je deze kachel op elke gewenste plek in je woning zetten. Het enige waar je rekening mee moet houden, is met het afvoerkanaal.

Je kunt echter ook voor een inbouw- of inzet houtkachel kiezen. Zo’n kachel wordt als het ware in de muur of in een meubelstuk ingebouwd. De kachel wordt hiermee perfect geïntegreerd in je interieur, maar deze soort houtkachel is over het algemeen duur te noemen.

Ook is het mogelijk om voor een hangende houtkachel te kiezen. Zo’n kachel hang je aan een wand in je woning op, waardoor je op een slimme manier met de aanwezige ruimte omgaat.

Werking van de kachel

Op het gebied van de werking van de kachel bestaan ook grote verschillen. Een speksteenkachel werkt bijvoorbeeld anders dan een pelletkachel. Dit blijkt uit de brandstof die voor de kachel benodigd is, maar ook uit het uiteindelijke rendement/vermogen. En ondertussen is er ook op het gebied van de prijsstelling een significant verschil zichtbaar.

Overige aandachtspunten

Het is al met al goed om te weten dat je uit veel soorten houtkachels kunt kiezen. Om tot de juiste keuze te komen, zou je ook goed op onderstaande punten moeten letten:

  • Vermogen. Het vermogen van de houtkachel moet je afstemmen op de ruimte waarin je de houtkachel wilt gebruiken.
  • Design. Uiteraard moet je ook kritisch kijken naar het design van de houtkachel. Het design moet naar je wens zijn en moet bij de rest van je interieur passen.
  • Budget. Tot slot moet je goed kijken naar je budget. Wat ons betreft, is het verstandig om een zo’n ruim mogelijk budget vast te stellen, zodat je bijvoorbeeld een Jotul kachel kunt kopen. De kachels van zo’n merk, of ander A-merk, zijn niet voordelig, maar zijn wel van een super kwaliteit. En onder aan de streep is precies dat wat je wilt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant