Wat mag er in jouw huis wel eens aangepast worden?

Wij beoordelen dit product met een:

In bijna ieder huis vind je ze wel: van die dingen waarvan de bewoner eigenlijk ook niet echt weet waarom ze er eigenlijk zijn. Ze zijn er, maar waarom? Herkenbaar? Misschien niet direct, maar als je het onderstaande lijstje bekijkt kom je vast wel wat dingen tegen die je bekend voorkomen.

Lampen op rare plekken

Een lamp op een plek die compleet willekeurig lijkt te zijn. Een plafondlamp direct boven de tv, of in een hoek waar al meer dan genoeg licht is. Een wandlamp die je nooit gebruikt, omdat hij veel te veel of juist te weinig licht geeft voor de plek waar hij zich bevindt.

Komt dit je bekend voor, dan heb je waarschijnlijk wel eens een keer, of vaker, veranderingen in het interieur van je huis aangebracht, en heb je je lampen er niet op aangepast. Die lamp aan het plafond diende ooit om de eettafel te verlichten, maar die staat nu ergens anders. Die wandlamp vestigde de aandacht op een mooie vaas, die inmiddels naar zolder is verkast.

De hoogste tijd om dit eens aan te pakken, want waar lampen op de juiste plaats juist je interieur op kunnen halen, kunnen onlogisch geplaatste lampen juist voor ergernis zorgen. Kijk ook meteen even naar de looks van je lampen. Misschien heb je er wel hele klassieke tussen zitten, terwijl je inmiddels juist een veel stoerder interieur hebt. Een nieuwe industriele lamp komt dan veel beter tot zijn recht.

Het Gezinsleven - Het Gezinsleven Lifestyle Interieur Je huis aangepassen lampen

Accessoires in huis waar je nooit meer naar omkijkt

Souvenirs die je mee hebt genomen van een fijne vakantie, een foto die je in een leuk lijstje hebt gezet, een cadeautje of iets kleins dat je zelf ooit hebt gekocht. Allemaal van die dingen die in de loop der jaren een plekje hebben gekregen in je huis. In eerste instantie omdat je er blij mee was, maar inmiddels zie je ze eigenlijk niet eens bewust meer.

Ze staan er een beetje te staan, staan elkaar misschien zelfs in de weg, en kunnen onmogelijk meer een aanvulling op je interieur worden genoemd. Ruim ze op. Gooi de dingen zonder (emotionele) waarde weg, en zoek een goede opslagplaats voor de rest. Als zaken niet tot hun recht komen zijn het alleen maar stofvangers die de kamers in je huis onnodig onrustig maken, nergens voor nodig.

Spullen die je nog op moet ruimen

Even iets neerleggen in je kamer om het dezelfde dag nog op te ruimen, dat is natuurlijk heel normaal. Maar in veel kamers van je huis kom je ook van die hoekjes of stapels tegen waar zich vrij veel dingen verzameld hebben die ‘nog opgeruimd moeten worden’. Die er vaak al zo lang liggen dat je niet eens meer weet wat het is, laat staan dat je het gemist hebt.

Je ziet ze misschien niet eens echt bewust meer, tot je eens met kritische ogen om je heen kijkt. Laat dat soort dingen niet te lang slingeren, dat heeft totaal geen nut. Zorg dat je iedere week minimaal één keer alles dat nog opgeruimd moet worden opruimt, dat scheelt een hoop stapels en dingen waar je niets mee doet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant