Je huiskamer kindvriendelijk inrichten, dat valt nog niet mee!

Wij beoordelen dit product met een:

Als ouder wil je dat je huiskamer veilig en aantrekkelijk is voor je kinderen, maar tegelijkertijd ook gezellig en praktisch voor volwassenen. Bij het opnieuw inrichten van je huiskamer is het belangrijk om rekening te houden met de behoeften van zowel de kinderen als de volwassenen. Je kunt je kinderen betrekken bij het inrichten van de huiskamer. Vraag ze naar hun wensen en ideeën en laat ze meebeslissen over bijvoorbeeld de kleur van de muren of het kiezen van een nieuw tapijt. Op deze manier voelen ze zich meer betrokken bij de spullen in de huiskamer en zullen ze er ook meer respect voor hebben.

De veiligheid staat voorop

Bij het inrichten van je huiskamer met kinderen is veiligheid van groot belang. Zorg ervoor dat stopcontacten zijn afgedekt met speciale veiligheidspluggen en dat kabels netjes zijn weggewerkt. Gebruik bij voorkeur geen breekbare decoratieve objecten en kies voor meubels met afgeronde hoeken in plaats van scherpe randen. Ook is het belangrijk om voldoende loopruimte te creëren zodat kinderen veilig kunnen spelen zonder zich te bezeren aan meubels of decoraties. Natuurlijk is het ook belangrijk om je kinderen te vertellen wat ze wel en wat ze niet als speelgoed mogen gebruiken. Zeker met decoratieve objecten kan dat verschil voor kinderen nog weleens moeilijk te zien zijn.

Kies voor een vintage tv meubel

Een vintage tv meubel is niet alleen stijlvol, maar ook praktisch als je kinderen hebt. Deze meubels hebben vaak voldoende opbergruimte om speelgoed en andere spullen van de kinderen op te bergen. Daarnaast zijn ze stevig gebouwd en kunnen ze tegen een stootje. Kies bijvoorbeeld voor een meubel met lades of manden waarin je snel en gemakkelijk het speelgoed kunt opbergen.

Dierenlampen voor een speelse touch

Dierenlampen zijn perfect voor een speelse touch in je huiskamer met kinderen. Ze zijn verkrijgbaar in diverse designs en maten en geven een gezellige sfeer aan de ruimte. Bovendien zijn ze veilig in gebruik omdat ze LED-verlichting hebben en daardoor niet heet worden. Zo’n dierenlamp is echter ook stoer en een echte eyecatcher voor de volwassenen in je huishouden.

Kies voor wasbare stoffen en materialen

Met kinderen in huis is de kans groot dat er vlekken op meubels en tapijten komen. Kies daarom voor wasbare stoffen en materialen. Een leren bank kan bijvoorbeeld beter tegen vlekken dan een stoffen bank. Daarnaast zijn er veel wasbare stoffen verkrijgbaar die gemakkelijk schoon te maken zijn. Let bij het kiezen van een tapijt ook op de poolhoogte. Een laagpolig tapijt is bijvoorbeeld makkelijker schoon te maken dan een hoogpolig tapijt. Ook is spelen op een laagpolig tapijt veel handiger. Probeer maar eens een toren van blokken te bouwen op een hoogpolig tapijt!

Creëer een veilige speelhoek

Kinderen vinden het heerlijk om te spelen in de huiskamer. Creëer daarom een veilige speelhoek waar ze hun gang kunnen gaan. Plaats bijvoorbeeld een speelkleed op de grond met daarop wat kussens en speelgoed. Kies voor speelgoed dat veilig is voor de leeftijd van je kinderen en berg het na het spelen weer netjes op in het vintage tv meubel. Op deze manier blijft de huiskamer opgeruimd en veilig.

Maak gebruik van opbergmanden en -bakken

Opbergmanden en -bakken zijn niet alleen praktisch, maar ook decoratief. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en designs, zodat je ze kunt aanpassen aan de stijl van je huiskamer. Gebruik bijvoorbeeld een grote opbergmand voor het speelgoed van je kinderen en kleine manden voor tijdschriften of afstandsbedieningen. Je kunt je kinderen al op jonge leeftijd aanleren dat opruimen bij spelen hoort. Ze kunnen zelf hun speelgoed in de manden of bakken doen die jij voor ze klaarzet.

Zorg voor voldoende verlichting

Goede verlichting is belangrijk voor de veiligheid in je huiskamer. Zorg voor voldoende verlichting in de speelhoek en op andere plekken waar je kinderen veel tijd doorbrengen. Maar ook een goed werklicht is belangrijk. Je wilt ‘s avonds, als de kinderen naar bed zijn, misschien wel even stofzuigen. Het zou jammer zijn als er dan kleine onderdelen van speelgoed in de stofzuiger belanden. Maak gebruik van dimmers, zodat je de verlichting kunt aanpassen aan de sfeer die je wilt creëren in de huiskamer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant