Ikea vittsjo hack

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

De Ikea Vittsjo laptoptafel is ideaal om er je eigen draai aan te geven. We hebben of kennen allemaal wel mensen met spullen van Ikea in huis. Daarom is het leuk om je eigen meubels net iets anders aan te kleden dan hoe ze standaard gemaakt worden.

Er zijn verschillende manieren om je eigen idee los te laten op een Ikea meubel en bij een Ikea Vittsjo wordt dit dan ook vaak toegepast. Wij waren voor ons interieur nog op zoek naar een klein meubel maar wisten niet precies wat we wilde. Toen we op Pinterest rondkeken kwamen we het Ikea Vittsjo laptop meubel tegen.

Pinterest

Als je benieuwd bent naar wat de mogelijkheden zijn met het stylen van een idea meubel is Pinterest een uitstekend medium. Als je de zoekopdracht Ikea Vittsjo hack of Ikea Vittsjo DIY (staat voor Do it yourself) intypt krijg je enorm veel zoekresultaten. Hier kan je eens rustig doorheen scrollen om inspiratie op te doen.

Wanneer je iets gevonden hebt wat je style is kan je vaak via deze post lezen hoe deze persoon zijn of haar meubel aangepast heeft. Zo weet je ook precies welke spullen je nodig hebt om het na te maken.

Ons Ikea Vittsjo project

Wij zijn begonnen met een Ikea Vittsjo laptop tafel omdat wij op zoek waren naar een klein meubel om wat spullen op te zetten. Omdat wij het zwart een beetje te saai vonden hebben we rondgekeken wat we ermee konden doen. Uiteindelijk is het resultaat geworden zoals je hieronder op de rechterfoto ziet.

Als eerste hebben we het frame lichtjes opgeschuurd om het vervolgens over te spuiten. Tip: zorg er ook voor dat het frame vetvrij gemaakt is voordat je het opschuurt met een schuurpapiertje. Daarna veeg je het frame weer af zodat het ook stofvrij is.

Omdat het frame van binnen hol is hebben wij ervoor gekozen om er touwtjes doorheen te doen en ze in de garage op te hangen. Hierdoor hoeft het frame niet te liggen en kan je alle kanten van het frame overspuiten. Nadat het frame aan de touwtjes hing hebben we het over gespoten met een gouden spuitbus. Zorg er bij het spuiten voor dat je het hele frame in de lange lengte in 1x spuit. Zo voorkomen je kleurverschil en dat er druipers aan het frame komen hangen.

Je ziet waarschijnlijk dat de gouden verf niet heel goed uitkomt op het frame. Dat komt omdat de kleur van het frame nog zichtbaar is onder de verf. Wacht tot de verf gedroogd is en herhaal het spuitwerk nog een keer. Let er wel op dat je het frame weer lichtjes opschuurt zodat de verf beter hecht. Herhaal dit eventueel nog een derde keer maar na 2x kwam de gouden kleur er mooi uit.

Laat het frame nogmaals drogen en wanneer het helemaal droog is kan je het meubel monteren. zorg er wel voor dat je het frame niet laat vallen of ergens tegenaan stoot. Dit kan ervoor zorgen dat er een stuk van de lak af gaat waardoor je dat deel weer opnieuw kan spuiten.

Extra toevoeging

Aan de rechterzijde onder de glasplaat zit een klein plankje. Dit plankje hebben wij voorzien van een folie met een marmer patroon. Deze folie is volledig voorzien van een laagje lijm waardoor de folie strak om het plankje past. Je ziet op de linker foto dat er geen plaat of plank aan de onderzijde zit. Hiervoor hebben wij een multiplex plank gebruikt en ook deze voorzien van dezelfde folie. Hierdoor kan je ook op de onderzijde van het meubel nog iets leuk neerzetten.

Eindresultaat

Hieronder zie je op een paar foto’s vanuit verschillende hoeken hoe ons Ikea Vittsjo meubel geworden is.

Uiteindelijk zijn we niet lang bezig geweest met de aanpassingen. Het drogen van de verf duurde het langst. Zonder het wachten tot de verf droog was hebben we een klein uurtje besteed aan alle aanpassingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant