ONTHULD! De krachtige impact van wandelen op je fysieke en mentale welzijn!

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Wandelen als medicijn? In deze drukke, hectische wereld a-la 2023, waar carrière maken en presteren voorop staan, is het steeds belangrijker om wat meer tijd te nemen voor jezelf. De cijfers van burn-outs en ziekmeldingen op werk worden helaas steeds hoger. Het is ook niet niks om aan alle verwachtingen van onze maatschappij te voldoen. Maar moeten we überhaupt wel voldoen aan al deze verwachtingen? Je leeft tenslotte je eigen leven en die leef je maar één keer! Daarom ben ik persoonlijk een grote voorstander om alles uit dit leven te halen. En precies daarom vind ik het belangrijk om een gezonde balans te creëren tussen hard werken, je eigen gezondheid en gezonde voeding. 

Veel mensen vinden het lastig om naar de sportschool te gaan of om bijvoorbeeld een groepsles te nemen. Wanneer je je hierin herkent, is een simpelere en toegankelijke activiteit een makkelijkere keuze. Daarom vind ik buiten wandelen een perfect alternatief. In dit artikel geef ik je een aantal redenen waarom wandelen zo goed voor je is. 

1. Lichaamsbeweging

Je hoeft je echt niet elke dag in het zweet te werken om een gezond leven te leiden. Wandelen is daarom een perfecte oplossing en heeft een lage impact, waardoor het geschikt is voor mensen van alle leeftijden en sport niveaus. Doe je AirPods in of zet je headset op met je favo muziek of een podcast die je graag luistert, trek je wandelschoenen aan.

2. Ontspanning

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die met regelmaat een wandeling maken, een bepaalde mentale rust ervaren. Zoals eerder benoemd, leven we in een stressvolle maatschappij waar de burn-outs de pan uit stijgen. Wandelen geeft ons de kans om even afstand te nemen van alle drukke agenda’s en onze geest tot rust te laten komen. Tip van Flip: zet je telefoon even op vliegtuigstand zodat je niet wordt lastig gevallen en kijk een keer om je heen, stiekem is Nederland hartstikke mooi! Zo kan de natuur heerlijk ontspannend werken en vermindert het de angstgevoelens, verlicht stress en kan zelfs helpen tegen depressiviteit.

Het Gezinsleven - Buiten wandelen fysieke en mentale voordelen

3. Fysieke voordelen

Wandelen is een vorm van cardiovasculaire training die de bloedsomloop stimuleert, de spieren versterkt en de groei van kraakbeen ondersteunt waardoor je soepeler kunt bewegen. Het kan het risico op hart- en vaatziekten verlagen, helpt bij het verbeteren van de spijsvertering en versterkt je immuunsysteem. Daarnaast heeft Amerikaans onderzoek bewezen dat een dagelijkse wandeling de kans op Alzheimer 20-50% verlaagt. Dit omdat tijdens het wandelen de hersenactiviteit wordt gestimuleerd. Kun je slecht slapen? 5x per dag wandelen zorgt al voor 45-60 minuten meer slaap en is goed voor je biologische klok! 

En laten we nog even eerlijk wezen: je verbrand calorieën tijdens wandelen dus het kan je ook nog helpen om op gewicht te blijven of af te vallen. (Let op: wil je afvallen, is minder eten en meer bewegen key en dus als je veel wandelt geen excuus om meer te kunnen eten;))

4. Socializen

In je eentje wandelen zorgt voor interne rust, vind je dit nou helemaal niks en vind je het veel gezelliger om samen te gaan kan dat natuurlijk ook. Zo kun je heerlijk bijkletsen met je familie of vrienden. Sociale interactie is essentieel voor ons welzijn en wandelen is daarom een informele vorm om dit te bereiken.

5. Creativiteit stimuleren

Mocht je even wat inspiratie nodig hebben of ben je op zoek naar enige creativiteit, ga dan ook even een blokje om! In de creatieve wereld is het bekend dat een wandeling kan zorgen voor het ordenen van gedachten en ideeën, problemen an oplossen en voor creatieve impulsen kan zorgen. Daarnaast kan een goede wandeling leiden tot grote productiviteit en innovatieve vorderingen. 

Het Gezinsleven - Buiten wandelen voordelen fysiek mentaal

6. Duurzaamheid

Je kan nog geen bedrijfsprofiel bekijken of het gaat over hoe duurzaam we tegenwoordig moeten zijn en hoe belangrijk dit is voor iedereen. Maar hoe gaan we daar zelf mee om? Juist! Laat je auto even staan, laat de bus voorbij rijden en ga lekker wandelen of op de fiets en verminder je ecologische voetafdruk. Yes! Jij hebt ook weer bijgedragen aan een schonere een gezonde omgeving. 

Dus, waarom die wandelschoenen aan en gaan?!

Wandelen is meer dan alleen maar stapjes zetten en heeft na vele onderzoeken bewezen dat er zoveel voordelen te behalen zijn. Niet alleen fysieke maar ook mentale voordelen. Van het verminderen van je stresslevel tot het verlagen van risico tot hart- en vaatziekten. Dus, trek je wandelschoenen aan, muziek in je oren en wandelen maar! Wat zet jij graag aan tijdens het wandelen? Heb je nog goede podcast-tips of albums die je wil delen, laat ze dan achter onderin de comments!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant