Volledige checklist voor het inrichten van jouw badkamer

Wij beoordelen dit product met een:

Sta je aan de vooravond van een verbouwing van je badkamer? Dan is het zaak om goed na te denken over de nieuwe inrichting van je badkamer. Om dit zo makkelijk mogelijk voor jezelf te maken, hoef je alleen maar deze checklist te doorlopen.

Stap 1: bepaal wat je precies wilt

Je moet allereerst heel goed bepalen wat je precies wilt. Denk bijvoorbeeld over de volgende zaken goed na:

  • Stijl. Heb je een bepaalde stijl waarin je je badkamer graag in wilt richten? Denk hierbij aan een moderne stijl, landelijke stijl of zelfs industriële stijl.
  • Indeling. Je moet ook goed nadenken over de indeling. Wil je je huidige indeling behouden? Of wil je mogelijk voor een andere indeling gaan? Dit hangt vooral heel erg van je wensen af. Als je in je nieuwe badkamer bijvoorbeeld een vrijstaand bad wilt hebben, moet je waarschijnlijk de indeling van je badkamer aanpassen.

Stap 2: doe veel inspiratie op

Weet je wat je wilt? Dan kun je veel inspiratie op doen. Dit kun je op verschillende manieren doen. Zo is het mogelijk om bij vrienden en familie eens naar de badkamers te kijken. Op die manier bepaal je vrij makkelijk wat je wel en niet mooi vindt.

Ook is het aan te raden om online de nodige inspiratie te doen. Je kunt hiervoor het internet afstruinen, terwijl je ook de verschillende socialmediakanalen kunt bekijken. Op zowel Instagram als Pinterest vind je heel veel foto’s van badkamers.

Tot slot kun je langsgaan bij een badkamerspeciaalzaak in de buurt. Wil je bijvoorbeeld badkamermeubels kopen? Dan ben je bij zo’n zaak uiteraard ook aan het juiste adres. Doe eerst inspiratie op en schaf vervolgens de gewenste producten aan.

Stap 3: maak het ontwerp af

Heb je de nodige inspiratie opgedaan? Dan kun je nu het ontwerp van de badkamer afmaken. Dit kun je zelfstandig doen, maar je kunt hiervoor ook de kennis van een vakspecialist voor inschakelen. Zo’n specialist kijkt toch net op een iets andere manier naar de badkamer.

Stap 4: koop de juiste producten

Heb je het ontwerp volledig gemaakt? Dan is het zaak om alle benodigdheden in huis te halen. Hierbij kun je denken aan de meubels, het sanitair, de tegels, de accessoires en alle andere zaken.

Stap 5: maak afspraken met de vakspecialist

Het is logisch dat je je nieuwe badkamer niet zelf kunt plaatsen. Je moet daarom goede afspraken maken met de vakspecialist die je inschakelt. Wanneer kan hij/zij beginnen? En wat is de doorlooptijd van de verbouwing? Als deze afspraken zijn gemaakt, kan op de afgesproken dag begonnen worden met het verbouwen van je badkamer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant