Interessante feitjes over Schiphol

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Schiphol is niet alleen de grootste luchthaven van Nederland, maar ook een van de drukste luchthavens van Europa. Jaarlijks reizen miljoenen passagiers via Schiphol naar bestemmingen over de hele wereld. Naast het feit dat Schiphol een belangrijke rol speelt in het internationale luchtverkeer, zijn er ook tal van interessante feitjes te ontdekken over deze indrukwekkende luchthaven. In dit artikel zullen we enkele van deze feitjes onder de loep nemen.

De geschiedenis van Schiphol

Schiphol bestaat al sinds 1916 en heeft sindsdien een enorme groei doorgemaakt. In eerste instantie was het slechts een klein vliegveld met een paar houten gebouwen. Tegenwoordig is Schiphol uitgegroeid tot een ultra moderne luchthaven met meerdere terminals en een breed scala aan voorzieningen. Het is interessant om te weten dat de naam Schiphol afkomstig is van het oude Nederlandse woord “scheepswerf in een polder”. Dit verwijst naar het feit dat de luchthaven oorspronkelijk werd gebouwd op een drooggemalen stuk land.

De grootste luchthaven voor vrachtvervoer

Naast passagiersvervoer is Schiphol ook een belangrijk knooppunt voor vrachtvervoer. Het is zelfs de op twee na grootste luchthaven ter wereld op het gebied van vrachtvervoer. Jaarlijks worden er meer dan 1,8 miljoen ton aan goederen via Schiphol vervoerd. Dit omvat een breed scala aan producten, van bloemen en groenten tot elektronica en medicijnen. Schiphol heeft zelfs een speciale “bloemenhaven” waar bloemen van over de hele wereld binnenkomen en vervolgens worden doorgevoerd naar hun bestemming.

Een luchthaven van wereldrecordhouders

Schiphol heeft verschillende wereldrecords op zijn naam staan. Een van de meest opmerkelijke records is het feit dat Schiphol het eerste vliegveld ter wereld was dat een eigen museum opende. Het Aviodrome, gevestigd op Schiphol, is een museum dat gewijd is aan de luchtvaartgeschiedenis en heeft een indrukwekkende collectie vliegtuigen.

Daarnaast heeft Schiphol ook een wereldrecord voor de snelste bagageafhandeling. In 1991 slaagde Schiphol erin om binnen 12 minuten 1.131 koffers van een KLM-vlucht uit Teheran te verwerken. Dit record staat nog steeds in het Guinness Book of Records.

Duurzaamheid en innovatie

Schiphol is ook een pionier op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Zo heeft Schiphol een eigen windmolenpark, dat voldoende energie opwekt om alle terminals van stroom te voorzien. Daarnaast heeft Schiphol geïnvesteerd in zonne-energie en heeft het een van de grootste zonne-energie-installaties van Nederland.

Ook op het gebied van innovatie loopt Schiphol voorop. Zo heeft de luchthaven geëxperimenteerd met zelfrijdende bagagekarren en robots die passagiers kunnen helpen bij het vinden van hun weg op de luchthaven. Daarnaast is Schiphol ook betrokken bij onderzoek naar elektrisch vliegen en waterstofaangedreven vliegtuigen. 

Een stad op zichzelf

Schiphol is niet zomaar een luchthaven, het is een stad op zichzelf. Met meer dan 500 winkels, restaurants en andere voorzieningen kunnen passagiers zich gemakkelijk vermaken terwijl ze wachten op hun vlucht. Het is zelfs mogelijk om een film te kijken in de eigen bioscoop van Schiphol of te genieten van een spa-behandeling. Daarnaast is er ook een dependance van het Rijksmuseum gevestigd op de luchthaven, waar bezoekers en passagiers enkele van de beroemdste kunstwerken van Nederland kunnen bewonderen. Tot slot is lang parkeren Schiphol ook mogelijk, bijvoorbeeld bij Parkos

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant