Is jouw huis voldoende verzekerd?

Wij beoordelen dit product met een:

Veel woningeigenaren in Nederland zijn niet voldoende verzekerd. Dit kan grote problemen veroorzaken. Stel bijvoorbeeld dat er een kleine brand uitbreekt in jouw woning. Een kleine brand kan al heel veel schade veroorzaken wat betekent dat je waarschijnlijk veel van je spullen weg kunt gooien. Vaak wordt gedacht dat een inboedelverzekering daarom voldoende is om deze kosten te dekken. Wat veel mensen niet weten, is dat een inboedelverzekering alleen maar je spullen dekt. Een brand richt echter meer schade aan dan enkel aan je bezittingen. Vandaar dat je nog een verzekering moet afsluiten om echt alle onkosten vergoed te krijgen: de opstalverzekering. In dit artikel leggen wij je uit wat deze verzekering inhoudt en hoe je hem eenvoudig kunt afsluiten.

Twee essentiële verzekeringen

Als je een huis gekocht hebt, doe je er verstandig aan om deze zo goed mogelijk te laten verzekeren. Vandaar dat je een woonverzekering nodig hebt. De term ‘woonverzekering’ verwijst naar een aantal verzekeringen: de inboedel- en de opstalverzekering. Zoals we in het voorgaande aangaven dekt de inboedelverzekering de schade die ontstaan is aan de spullen die je eenvoudig zou kunnen verhuizen. Denk hierbij aan meubels, elektronica en andere bezittingen. Is je huis beschadigd door de rook die bij de brand vrijkwam, dan moet je ook je wanden opnieuw schilderen, het plafond witten en al wat dies meer zij. Een opstalverzekering is daarom essentieel omdat het herstel van je woning vaak hoge kosten met zich meebrengt. Door een verzekering te nemen, zorg je ervoor dat je voor een klein bedrag per maand, grote financiële kostenposten kunt afwenden.

Wat je misschien niet wist

Wat veel mensen niet weten, is dat een inboedel- en een opstalverzekering meer dekken. Een inboedelverzekering kan ook gebruikt worden wanneer je het slachtoffer geworden bent van een cybercrime. Dit is een vorm van misdaad die de laatste jaren sterk opgekomen is en waar je heel veel schade van kunt ondervinden. Is je computer een keer gehacked en liggen al je gegevens op straat, of is er geld via je computer gestolen, dan kun je een beroep doen op je verzekering. Van de opstalverzekering is vaak niet bekend dat deze ook je zonnepanelen dekt. Heb jij daarom veel geld gestoken in de verduurzaming van je huis door onder andere zonnepanelen te laten installeren, dan is het verstandig om hier ook een opstalverzekering voor af te sluiten.

Hoe sluit je je woonverzekeringen af?

Wanneer je gelijk werk wilt gaan maken van het afsluiten van je woonverzekeringen, kun je even naar de site van je verzekeringsmaatschappij gaan. Je kunt hier op je gemak bekijken welke woonverzekeringen je kunt nemen en welke varianten van iedere verzekering voor jou het meest aantrekkelijk is. Doorgaans is het zo dat hoe meer verzekeringen je afsluit, hoe meer pakketkorting je kunt ontvangen. Ga je akkoord met de voorwaarden, dan start je verzekering meteen. Zo hoef je niet meer bang te zijn dat je niet goed verzekerd bent.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant