Hoera, je bent zwanger! Hier 8 tips om jouw partner te verrassen?

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Na een paar zenuwslopende minuten die wel uren lijken is het eindelijk zover. Je test is positief en hoera! Je bent zwanger! Van harte gefeliciteerd! Maar als je de test alleen hebt gedaan komt dan de vraag: hoe verras ik mijn partner/man met onze zwangerschap? Hieronder vind je leuke en originele ideeën om dit fantastisch nieuws te delen.

Zwangerschapstest gebruiken als verrassing

Dit is de meest gebruikte manier om je partner te laten weten dat je zwanger bent, verstop de zwangerschapstest ergens waar je zeker weet dat hij gaat kijken en vergeet niet in de buurt te blijven zodat je zijn reactie kunt zien.

Je kunt ook je zwangerschapstest inpakken en als cadeautje aan je partner geven. Als je een beetje je best doet is niet eens meer te zien dat het om een zwangerschapstest gaat en dit maakt de verrassing des te groter!

Wil je het helemaal groots aanpakken? Doe dan de zwangerschapstest in een doosje wat mooi openklapt, bijvoorbeeld een horlogedoosje. Ga op een knie en doe je geliefde een aanzoek: “Wil jij de papa van onze baby zijn?” Hoe speciaal als je dit bijvoorbeeld doet op de plek waar hij jou in eerste instantie ten huwelijk heeft gevraagd?

Cadeau als hint

Leesvoer, zeker als het jullie eerste kindje is, kan wat leesvoer geen kwaad. Er zijn speciaal voor vaders heel veel leuke zwangerschapsboeken geschreven. Een mooi papiertje erom en geven maar, dan snapt hij vast de hint meteen!

Laat een etiket bedrukken en plak dit op zijn favoriete drank. Voor mijn man zou dit uitkomen op een fles whiskey met een etiket als: Only the best husbands… get promoted to daddy! Kan hij meteen een slok nemen om bij te komen van de schrik. 

Houdt jou partner van puzzelen? Je kunt hele leuke puzzels kopen of laten bedrukken met teksten als: “Guess what? You’re going to be a DAD! Goed voor de papa-skills en het blijft spannend wanneer hij de boodschap doorheef! 

Het Gezinsleven - sincerely media 9s7EOmv2HDA unsplash

Letterbord

Maak een krijtbord/letterbord met bijvoorbeeld een pijl naar jou buik erop en de uitgerekende datum erbij. Eens zien hoe snel hij kan rekenen. 

Hints

Heb je een hele oplettende partner in huis? Zo een die het wel ziet als je naar de kapper bent geweest? Verstop dan eens op verschillende plekken kleine baby hints. Plaats een paar baby schoentjes in de hal bij jullie schoenen, een rompertje aan de waslijn of een speen op de kast. Heb je een lieve partner die de vaatwasser uitlaat, stop dan eens wat baby flesjes tussen de glazen of laat je hond spelen met een paar baby sokjes of schoentjes.

Fotoshoot

Pak je het graag groots aan en wil je zijn reactie vereeuwigen? Regel dan een fotoshoot voor jullie samen! Als voorbereiding moeten jullie beide op een bord schrijven waarom jullie van elkaar houden? Wat vind je zo leuk aan elkaar? Of wat vinden jullie elkaars mooiste eigenschap? Terwijl hij denkt dat jij hetzelfde doet, schrijf jij stiekem een zwangerschapsaankondiging! 

Tijdens de fotoshoot kun je meteen een mooie foto maken om te gebruiken als je straks het nieuws wilt delen met familie en vrienden bijvoorbeeld met een leuk accessoire zoals een hoed met de tekst “baby on board” of verander de tekst op jullie krijtborden en schrijf bijvoorbeeld een boodschap als: “And then there were 3…”

Het Gezinsleven - Moeder & kind - Zwangerschap - Hoe verras je je partner met jullie zwangerschap? - Accessoire

Zoete aankondigingen

Welke man houdt er nou niet van iets lekkers? Je kunt hem bijvoorbeeld verrassen met een tekst op een tablet chocolade of serveer hem beschuit met muisjes, want niets is zo herkenbaar als het aankomt op baby’s als muisjes.

Wil je liever zelf iets bakken? Maak dan koekjes met leuke baby versieringen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan hartjes met een klein voetje in het midden of een baby flesje uitsnijden uit het deeg. Je kunt ook een cake bakken en met chocolade het woord papa of baby schrijven. Wil je wel zelf iets bakken maar gaat versieren wat te ver? Bak dan een lekkere cupcake en prik er een prikkertje in met het woord baby, deze vindt je hier. Heb je meteen iets lekkers bij de hand om het nieuws te vieren.

Betrek je kinderen

Hoe leuk is het als je zoon of dochter meehelpen met de verrassing voor papa. Als ze nog heel klein zijn kun je ze een leuk rompertje aan trekken met een tekst als big brother of sister. Zijn ze heel creatief dan is het wellicht leuk om samen een tekening te maken waarop een baby te vinden is of laat ze met een mooi gedicht vertellen dat mama een baby in haar buik heeft. Dit wordt zeker een hele mooie verassing voor papa!

Zin in een spelletje?

Dan is het tijd voor het smaakspel. Blinddoek je partner en zet verschillende etenswaren klaar om geproefd te worden. Denk aan iets zoets, wat zouts, iets zuurs of iets bitters. De laatste hap komt uit een potje met babyvoeding, heeft jou partner het door?

Ik ben nu wel heel benieuwd geworden naar hoe jullie het nieuws met je partner hebben gedeeld?  Laat jouw moment achter in de comments!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant