Je kindje zindelijk maken

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Ons zoontje wordt in september alweer vier jaar oud en dat betekent dat hij naar de “grote” school moet. Dat is natuurlijk een erg leuke en spannende periode voor ons als ouders en ons zoontje, het is toch weer een nieuw hoofdstuk in ons leven. Dit nieuwe hoofdstuk betekent ook direct dat ons zoontje dan zindelijk moet zijn, dat is namelijk een vereiste op school en dat is natuurlijk ook begrijpelijk want de leraar of lerares kan niet met elk kindje uit de klas mee naar het toilet. In deze blog vertel ik jullie meer over ons avontuur naar zindelijkheid.

Blijf vooral rustig en probeer geen druk uit te oefenen

Wanneer wij zelf extra druk willen uitoefenen of te pusherig worden werkt dit bij een kind meestal averechts. Blijf vooral positief in alle situaties, positiviteit motiveert het kindje namelijk veel beter en dat leidt dan ook sneller tot succes wat betreffende het zindelijk worden. Wij hadden ons voorgenomen om ons zoontje het zelf te laten aangeven, als het te lang duurt kunnen we deze zomer (als de temperaturen wat hoger zijn) de luier uitlaten en hem lekker in de tuin laten spelen. Als hij dan in zijn broek plast is dat ook minder erg.

Vroeger was alles anders

Je hoort vaak om je heen dat zijn/haar kindje al lang zindelijk was op deze leeftijd, of “vroeger waren kinderen al rond de 2 of 3 zindelijk” etc. Laat je hier vooral niet gek door maken! Vroeger was alles anders, veel kinderen waren thuis bij een van de ouders. Hierdoor was er meer aandacht en tijd voor het zindelijk worden en had je kindje ook te maken met één (basis) opvoeder. Tegenwoordig hebben we vaak twee werkende ouders, hierdoor is vaak opa en/of oma en wellicht nog een kinderdagopvang betrokken bij de opvoeding van je kindje.

Hoe meer opvoeders hoe lastiger het kan zijn voor je kindje, verschillende regels of regelmaat etc. Ga daarom vooral niet aandringen dat je kindje naar de wc moet, hij bepaalt zijn eigen tempo waar hij/zij zich prettig bij voelt.

Zindelijk worden komt vanzelf

Ons zoontje vond de wc erg interessant, hij was nog net geen drie jaar oud en hij wilde graag alleen (op een wc verkleiner) naar het toilet. We moesten hem natuurlijk helpen op de WC en dan moest “de deur op rood” zoals hij dat omschreef, de deur moest dus dicht. Helaas is hij toen op een dag van de wc gevallen omdat hij teveel aan het spelen was, hierdoor was hij erg geschrokken en hierdoor heeft hij zes tot negen maanden de wc ontweken. Gelukkig kwam ook daar weer van de ene op de andere dag verandering in!

Toen ons zoontje 3 jaar en 6 maanden oud was wilde hij ineens weer naar het toilet. Dat zijn vriendjes en vriendinnetjes geen luier meer aan hebben werkt natuurlijk ook mee in de motivatie voor hem. Zijn interesse in de wc is weer gewekt en wij zullen dat ook alleen maar motiveren. Het leukste van alles is dat hij van de een op de andere dag dan ook ineens helemaal zindelijk is. Hij heeft in een maand tijd een keer een ongelukje gehad en dat was in de eerste week. Verder is het zindelijk worden volledig vanzelf gegaan.

Belonen helpt

Zoals hierboven al is uitgelegd helpt een positieve aanpak het beste op weg naar zindelijk worden. Wij hadden voor ons zoontje een mooie poster gemaakt met daarin een tiental vakjes. Elke keer als hij op de wc had gepoept mocht hij dan ook een mooie sticker uitzoeken. Heeft hij zijn poster helemaal vol? Dan mag hij met ons mee naar de speelgoedwinkel om een leuk cadeau uit te gaan zoeken!

Ook ’s nachts zindelijk worden

Voor kinderen is zindelijk worden ’s nachts niet altijd vanzelf sprekend, bij ons zoontje is dit toevallig wel automatisch gegaan. Vanaf het moment dat hij naar de wc ging is hij ook ’s nachts droog gebleven. Dit is natuurlijk een erg fijne bijkomstigheid maar dat kan helaas ook ook anders verlopen. In deze blog vertellen we je meer over het bedplassen en over de verschillende oplossingen hiervoor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant