Met deze 5 tips kun je de kamer van je kindje het beste verduisteren, omdat nachtrust zo belangrijk is!

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Door de kamer van je kindje te verduisteren tijdens het middagslaapje, help je hem om gemakkelijker in slaap te komen en dieper te slapen. Hetzelfde geldt voor slapen in de zomer, als de zon nog hoog staat als je kindje naar bed gaat. Dit zijn 5 manieren om de kamer van je kindje goed donker te maken. Op een mooie manier zorg je ook nog eens voor een leuk nieuw interieur. Kijk ook eens bij onze andere lifestyle blogs voor meer relevante blogs.

Gebruik verduisterende, donkere stof

Dikke, donkergekleurde gordijnen maken een kamer direct donkerder. Toch zijn donkere gordijnen wellicht niet wat je wilt in de kamer van je kindje. Gelukkig kun je lichter gekleurde gordijnen laten voeren met speciale verduisteringsstof. Ook op deze manier wordt de kamer goed donker als je de gordijnen sluit. Nu is het zo dat een gewone deken van dichte stof net zo goed werkt om de kamer te verduisteren. Je kunt de deken gewoon over een gordijnstang hangen om een verduisteringseffect te creëren.

Jaloezieën

Met jaloezieën kun je het licht in de kamer van je kindje gemakkelijk regelen. Als je de kamer donker wil maken, dan trek je de jaloezieën helemaal naar beneden en draai je plankjes zó dat ze één groot scherm vormen. Als je meer licht wilt, dan trek je de jaloezieën helemaal omhoog of draai je de plankjes zó dat er meer licht binnenkomt. Hoewel deze raambekleding vrij prijzig kan zijn, zijn er zeker ook goedkope houten jaloezieën.

Karton

Karton is zeer effectief om de kamer te verduisteren en bovendien goedkoop. Je kunt karton voor het raam zetten of met plakband vastplakken. Gebruik plakband dat gemakkelijk te verwijderen is.

Raamfolie

Verduisterende raamfolie wordt vaak gebruikt voor privacy, maar het blokkeert het licht net zo goed als het zicht. Bovendien is het gemakkelijk aan te brengen. Veel folies zijn statisch en kleven tegen het raam. Andere kleven goed genoeg om op hun plaats te blijven, terwijl je ze ook gemakkelijk van het raam kunt trekken.

Aluminiumfolie

In geval van nood kun je een rol aluminiumfolie uit de keukenla halen en deze in de vorm van het raam knippen. Je kunt vrij gemakkelijk stukken aan elkaar plakken om de juiste grootte te krijgen. Je zet de folie vast met verwijderbare plakband.

Aluminium reflecteert warmte, dus als de kamer van je kind snel warm wordt, zal de folie eveneens helpen om de ruimte koel te houden.

Heb je zelf nog tips om de kamer van je kindje lekker donker voor ze te maken? Laat ze dan achter in de comments!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant